Originally Posted by
Vido89
Šta je bolje u odnosu na šta ? Ako misliš na neki linux distro u odnosu na neki drugi distro onda se to pitanje svodi na pitanje ukusa neko voli čokoladnu tortu a neko voćnu, e sad kod linuxa možeš da biraš desktop okruženje
što je po meni prednost u odnosu na win ti možeš da koristiš manjaro sa GNOM desktop okruženjem a ja mogu da koristim ubuntu sa GNOM desk. okr. s tim što sveko ima svoj software repo. pa ja mogu da imam noviju verziju
nekog softwarea dostupnu u mom repou u odnosu na tvoj repo.
E sad šta je bolje zavisi a i trebao bi da promijeniš par distribucija pa da vidiš sam šta je bolje za tebe
Ja koristim Mint sa mate desktop okruženjem to je ustvari debian platforma koja se oslanja na ubuntu i za skoro sve postoji .deb sofware na pr viber ili anydesk ili visual studio code milim na neki software koji se ne nalazi u repou moje distribucije,
Po meni linux je bolji od win-a jer je dosta brži, anrivirus ti be brani da instaliraš najobičniji program koji nema njihov serifikat i odmah ga predstavlja kao prijetnu. Primjetio si da drajveri nije da ne trebaju trebaju ali dođu u kernelu tako da je samo
updajte-uješ software redovno i hardewer kao na pr wifi antena ili neki usb uređaj je samo plug and play.
linux je dosta stabilniji ja moj računar ne gasim po nedjelju dana i programi se ne "crash-uju" sve radi kako treba
Bookmarks