Greska neka, ne moze odradit ni malterisanje bez toga a kamoli sto drugo
Greska neka, ne moze odradit ni malterisanje bez toga a kamoli sto drugo
aj nek ti bude da ne moze....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
@pauki
Koja je cijena armature?
Mijesaju li majstori beton ili korisite gotovi?
Last edited by B-qL; 20-10-23 at 19:21.
Ja sam pogodio 1,2€ po kg armature (u to je uračunata armatura, prevoz, armiranje/pletenje željeza i ugradnja).
Beton samo iz miksera, ovi sa Konika što mute beton (ima više ekipa) što uzimaju 250- 300€ do 120m˛ ploče bih zaobišao. Jer dodaju dosta vode pa se gubi marka betona..
Ovako iz miksera poručiš određenu marku betona i komplet beton bude isti.
P.S. jeftinije izađe mikser betona.
Ovako kupi pijesak,cimenat, pa plati prevoz za pijesak, plati za cimenat, pa zovi ekipu da mute itd. Kad sve sabereš jeftinije ti dođe da mikser dovedeš i manje te glava boli.
Hvala na info!
Istog sam misljenja. I posto i meni predstoje ti radovi dobro bi mi doslo jos par informacija:
Gdje porucujes beton i koja je cijena? Je li bez pumpe?
Ako zna neko da me uputi: da se dostavlja beton u varijanti mikser-pumpa (jer je u suprotnom izlazak pumpe 300e)
Mislim da ces morati odvojeno.
Meni su Konicani radili, jer mi je trebalo 12 kubika i odradili dobro. Posle sam stubove i cerklaze rucno. Smijesan je beton sa zgrada spram ovog kad za sebe radis. O jadu se zabavljao da ostemam dje mi je trebalo, a na pojedine zgrade mi burgija kroz stub prolazila ka da je blok.
Kad je komsija radio kucu,prije par godina, mislim da je kubik sa miksera ispadao 80e a sam da radis 60.
Ako si na teritoriju Bara kumara je kod ovih uzimao.
Gotovi beton: 069/377-301 i 069/307-741
Meni su beton dovozili Đurković Logistics 067/504-535
Za mene je ponuda bila 105€ bez pumpe, sa pumpom 120€
Ljudi, veliko hvala na savjetima i informacijama
Završih betoniranje temeljnih traka/greda kako ko zove.
Za beton sa pumpom sam angažovao Euromix imaju pumpe do 41m visine (meni je došla 28m) jer nije mogao mikser sa svih strana da priđe da istovari.
17 kubika betona je prošlo za temelj, dobio sam pumpu i beton po 115€
Za temelj 1960€
Pozdrav svima sa foruma
Vidim da nesebicno dijelite vrlo korisne informacije pa rekoh da potražim pomoć
(Mada dosta nedoumica sam riješio citajuci i zahvaljujući vama)
Planiram da radim ogradu od betonskih blokova kao i poplocavanje dvorista kamenom.
Jel neko imao skorije iskustvo sa majstorima i imate li nekog za preporuku za zidanje kao i za kamen?
Koliko se kreću cijene za ruke ?
Sto se tice blokova kad sam prije god dana gledao (kips,eurozox i volvox) najbolju ponudu sam dobio u volvoxu, ne znam kakva je sad situacija.
Ispred kuće je beton star 20tak godina i na par mjesta je popucao dobro ali sve u svemu još se drži, e sad sam u dilemi da li raditi kamen preko toga (prethodno oprati mašinom visokog pritiska i naravno staviti mrezu/ armaturu preko) ili je bolje ukloniti taj stari beton pa raditi od 0. (Ima jedno 35 /40 kvadrata)
I da nedje sam čitao na forumu da su neki članovi kupovali kamen u skadru pa plaćali transport do podgorice.
Da li će na količinu od 30/40 kvadrata praviti problem na granici i da li je bolje rešenje kupiti kod nas i ako mislite da jeste dje bi ste preporučili?
Hvala svima i srećno sa radovima
Što se kamena tiče samo kod Mija Bjeletića u Bileće. Dovozi ti na adresu bilo đe u CG. Možeš poć na Tuški put kod pekare (tu pitaj koji je Mijo) i pogledaj kakav kamen ti odgovara. I ne moj se zeznut da uzmeš tanji od 2cm. Barem 3cm debljinu uzmi.
Kamen ti je 10€ m˛ barem bio prije 3-4 mjeseca.
Taj stari beton ti je dobra podloga. Ako možeš zbog visine na taj isti odradi armaturne mreže zaliju betonom i kamen odma stavlja. Ako si ograničen visinom da ne možeš podić, onda iskopaj sve pa opet izlivaj beton sa armaturnom mrežom. Ako ces autom da gazis na to minimum Q188 armaturnu mrežu stavi ispod eventualno Q166.
Za zidanje ne treba neka posebna nauka. Povedi 1 majstora sa trga inteligencije dnevnica 50€ za dan.
Što se tiče majstora za kamen ne moj bilo koga uzet. Ako ti odradi loše praviće ti se lokve od vode (a samim tim će i kamen da propada brže). Cijena za ravnu podlogu je 12€ m˛ postavljanje kamena i armature ispod. Za stepenice cijena ide po metru dužnom.
Kao prvo da se zahvalim Pauki.![]()
MNOGO si mi olaksao potragu. Čuo sam da ima dosta sto dovoze kamen ali dje god da pitam niko da konkretno preporuci covjeka. Poci cu iduce nedelje I potraziti Mija.
Mislim da visina betona nece uticati tj ima "lufta" da se radi tako da se i meni cini da je bolje raditi preko postojece podloge ,a sto se namjene tice parkirace se auto/a tako da cu te poslusati i obratiti paznju na armaturnu mrezu (kad vec radim da se odradi kvalitetno) hvala jos jednom.
Kad odeš kod Mija javi kakva je situacija i detalje.
Moram i ja raditi slično. Imam Albance koji su mi zidali kamenu ogradu ali se bojim da za popločavanje i nisu toliko vični. Iako kažu da umiju sve
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Uzmite u obzir da, ako je dvoriste malo, previsoka kamena ili betonska ograda ga pretvara u bunker, tj previse je vlage i klaustrofobicno je.
Tako da razmotrite neku zelenu ogradu,zimzelene puzavice rastu ka lude...
jes no to onda treba i održavat
She is only here to annoy herself!
Oću javljam .
Kako si zadovoljan sa ogradom?
Koliko su naplacivali po m2 ili je bilo na dnevnicu? (Vidim da je od kamena ograda nego eto informativno
Last edited by madjo_pg; 03-11-23 at 19:57.
E to me je malo strah da ne pretjeram, bas sam gledao neke prelijepe kuće a bogami I luksuzne ali ispred ograda preko 2m nekako bunkerski i hladno mi djeluje (Mada kad covjek ima veliki plac to je drugo)
Kod nas je 500 kvadrata , pa sam razmišljao oko 170 / 180cm a možda je I to mnogo..
Jer sve mi je izgovor "privatnost" ali kao sto ti kazes onda se pravi kontra efekat da dvoriste ne bude "skuceno".
A sto se tice ograde kod nas je zeleno dosta imamo 4 velika oleandera ali je nazalost sve uz stari cok' od ograde od zice koji je propao (30 god staro) pa cu izgleda morati sve ukloniti zbog kopanja (valjda min 40 /50 cm?) A možda se nekako ipak sacuva zelenilo
Last edited by madjo_pg; 03-11-23 at 20:14.
I mene čeka ograda sljedeće godine, zakonski je dozvoljeno do 1.6m visine ali uz odobrenje komšija može visocije. Takodje planiram da je pravim od betonskog bloka sve osim prednje strane dok se kuca ne napravi pa se nesto ljepše izvede...
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Solidno su odradili sa tim da su bili povoljni. Može to i bolje ali onda košta duplo više. Meni ima i nekih kaskada pa su mi jedno lice naplaćivali po 12/13 (zavisi od visine), a oba 16. Što je povoljno. Ovo bez fugovanja. Pa ako hoćeš neku privatnost ispod 1.8 teško. Meni je pretežno tako. Imam jednu predivnu komšinicu e na tu stranu je 2 metra
Kumu su radili neki betonskim blokom pa mogu pitati za broj majstora ako ti bude trebalo. Fino su mu to napravili.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks