Materijal je pao za oko 30% zadnjih mjeseci, i nastavice da pada u toku godine... tako da lagano, ne trcite, to plasiraju stovarista pricu narodu da bi ocistili lagere koje su napunili po drasticno skupljim cijenama nego sto sad ide ino import a znaju da ce da nastavi da pada i da će imati mrtvi lager koji će im zarobiti pare... izvodjači i podizvodjači već sad imaju drastično nižu nabavku nego fizička lica...
Izgradnja nova je stala, ima zgrada koje se u ovoj godini privode kraju, oko 18.000 kvadrata za koje nema potražnje pa su i to usporili izgradnju jer nemaju planiranu prodaju u izgradnji, tako da nema ni 50% prometa na stovaristima kao prethodnih godina....
Last edited by lucke91; 11-02-23 at 08:15.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Kubik pijeska 25€ bez prevoza...
Uzeo neki dan po 20e. Drobljeni, rjecni. Imas granulacija. Prevoz do Danilovgrada 60e od Tuzi.
Kolko je bio dok je bio besplatan u proizvodnji.
Ja sam grezu prije godinu i po placao po 20 sa ukljucenim prevozom(do Dg). A prije 20 dana sam zvao za sljunak redom oglase,vecina ga nije imala, jedan mi rekao da ima u Zagarac deponija Genexa 25e plus prevoz(u medjuvremenu su prestali da ga prodaju) a dvojica su mi trazili 40e za kubik sljunka plus prevoz. Dade mi drug broj ovog sto mi prodade po 20 5kubika i stvarno je dobar,moze komotno za stubove i grede a meni treba za staze neke.
evo jedan post sa foruma iz srbije za demit fasadu ne znam bas kakve su cijene odje...
Kao sto napisah uzeo stiropor 8 cm, 180 kvadrata 79 500 din. Ostali materijal bez zavrsnog sloja 95 000 din.
Brodski pod za pod siv 37 500. Troskovi prevoza do sada 5000 din. Bili majstori i dali ponudu 9 E po kvadratu za ruke. Ugrubo kuca 11x9 sa nadzidom od 70 cm, krov na dve vode, kostace preko 4 000 E.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Koliko bi kostala ova kuca od 226 kvadrata da se zavrsi skroz otrpilike po vasem misljenju?
https://www.kucastil.rs/kuce/luksuzn...-detaljan-plan
Ima li neko preporuku za majstora koji zna dobro da fuguje kamen?
Sent from my RMX3363 using Tapatalk
Moze li se graditi kuca u nekom naselju dje nema DUP-a, znaci dzaba hocete kad ne mozete da dobijete gradjevinsku dozvolu?
Ako se pocne praviti kuca, hoce li doci inspekcija i hoce li se moci kasnije legalizovati kuca?
Ima li ko neka iskustva iz prve ruke jer pretpostavljam da se i dalje gradi dosta bez dozvola.
Inspekcija će ti doći ako te neko prijavi. Drugačije neće. Ako i dođe sve se može završiti. A može se i legalizovati. Samo vidi da je ne poperiš neđe đe će put proći.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Trenutno gradim kuću pa ću da podijelim iskustva:
Po projektu:
Trakasti temelj 12RŘ14 70×35
Podna AB ploča: mreža u jednoj zoni Q335 15/15 Ř8
Stubovi prizemlja: 6RŘ14 UŘ8/20/10 45×20
Stubovi prizemlja 4RŘ14 UŘ6/20 20×20
AB ploča i ravan krov: mreža u 2 zone Q335 15/15 Ř8
Ukupno 190 m˛ ploče.
Za temelj i mrtvu ploču (beton) 45mł.
Trebalo bi za par dana da počnem radove, pa javljam koliko je šta koštalo.
Ovo se i ja pitam.
U PUP je zemljiste stambena zona male gustine - ali ta zona nije zahvacena DUP-om.
Kako se tu radi sa papirologijom?
Mogu li se izdati UT uslovi i dobiti saglasnosti na prikljucenja samo na osnovu PUP-a?
Isto pitanje imam i za poljoprivredno zemljiste od preko 2500m˛.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
Zavisi koja je opština, na Žabljaku ne može na primjer.
Što se poljoprivrednog tiče zavisi šta piše u PUPu. Mislim da je u PG prije bilo dozvoljeno 0.1 na poljoprivrednom.
Pođeš u nadležni opštinski sekretarijat i pitaš. Ako može, traži UT uslove.
Sent from my 22126RN91Y using Tapatalk
Danas bili da iscrtaju temelje. Sjutra dolazi bager da kopa.
Zvao Kips za željezo kažu do 20-og će bit ove cijene posle toga ide novo poskupljenje... a dokle više...
Meni je zeljezo bilo najjeftinije u drvomont.
Uzmi tu ponudu sto imas i podji sa njom u drvomont. Posle toga uzmi ponudu iz drvomonta (ako ti daju bolju ponudu nego u kips) i podji da ti daju ponudu u volvox itd dok ne ufatis puni krug
Malo se navozas ali se na kraju isplati…
a za zeljezo jel svudje ista cijena volvox kips eurozox stovariste dhurovic ?
nek je srecno
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Manje vise je kod svih ista cijena ali ti svako da neki popust kad vidi tudju ponudu
Može li na blef da lupi neku cijenu![]()
![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks