Poslednja, novi update i software, S23 ultra
Poslednja verzija Android Message?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Poslednja, novi update i software, S23 ultra
One mreza u Cg izgleda ne podrzava rcs za iphone.Tako pise u podesavanju telefona u ios 18 .Chatovao sa operaterom (pozivi im ne rade) , kaze da je do aplea u sto ja ne vjerujem.Kaze zovite sjutra a vjerovatno ce moci samo chat...
Ne bih se bas previse igrao sa rcs porukama iako imas neogranicene (vjerovatno ogranicene na 25.000 poruka mjesecno).Nedje sam procitao da se jedna slika preko rcs racuna kao 3 sms poruka,video ko zna koliko...tako da je 25.000 za neke korisnike nedovoljno.Inace vjerujem da je rcs buducnost,viber,watch up i sl. imaju dosta mana...
Jedna RCS poruka jednaka je jednoj SMS poruci od 160 karaktera.
Ako se koriste nestandardnu karakteri onda je jedna SMS poruka 70 karaktera.
4 poruke(standardne ili nestandardne) se smatraju jednim MMS - om tj. jednom slikom.
Ne znam da se to može poslati.
Maksimalna veličina fajla je oko 100mb (možda 105mb).
Po meni RCS ide kao VolTe, preko data paketa a ne preko SMS paketa jer ne možeš video računati u sms. To je bila i startu glavna mana MMS - a, jer je koristio poseban server za slanje i primanje pa da bi taj server bio isplativ cijene su bile kakve su bile... Kasnije mane su bile ograničeni limit za slanje...
Nije ukinut, već su proizvođači mobilnih uređaja ukinuli tu opciju.
Ti sada možeš sa nekim starim telefon da odradiš 3G video pozov (ukoliko imaš naravno 3G signal i drugi uređaj koji pozivaš to podržava).
Tarifiraće ti se kao standardni poziv.
Nema nista od rcs poruka na ios 18 za sada, makar sto se tice one mreze.Znam da je ios komplikovaniji za podesavanja od androida a znao sam i da su nasi operateri nesposobni da prate trendove i na vrijeme uvode nove tehnologije a znaju pravovremeno da dizu cijene.
MMS se oslanja na SMTP - isti protokol kao za slanje email poruka. I ima integraciju sa SMSC da posalje poruku da ti je stigla MMS koju preuzmes preko, obicno posebnog, APN. I to se debelo naplacivalo. Mozda i dalje, ako nije ugaseno. To je prvo sto iskljucim na telefonu da slucajno ne ode (iPhone > Settings > Messages > MMS > OFF).
Poslije ih je zgazio viber, WA, iMessage…
Vidim ima raznih implementacija RCS, ali jos cu da istrazim kuda to ide. Svakako za iOS operater mora da napravi carrier bundle koji definise parametre.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
https://www.androidauthority.com/con...t-rcs-3487409/
Bez veze je sto ako hoces da koristis ovu uslugu moras postaviti google messages kao defaultnu aikaciju.
I ako nemas internet onda nema poruka.... minus
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa isto je za iMessage, Viber, WA… sms ce biti tu jos ko zna koliko i radice bez neta. Ali za sve napredne stvari mora da postoji Internet konekcija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
To je sad "druga" tema. Riječ je bila o tome da kad nema interneta , nema ni poruka. Poruka ima. E , sad ako je "velika " poruka , t.j. ako ih ima preko 3 , ili se salje neka multimedija, to je vec Mms. Tako ce ti biti na bilo koju drugu Sms aplikaciju. Ne samo na Google messages.
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
Always,forever and beyond ...
Pa od priče ko još šalje SMS do toga da ne valja RCS jer se ne može u JEDNOJ poruci poslati 350 karaktera. Računam broj oko 350 je zato što ima specijalnih karaktera kao naših slova u stvari broj karaktera 160+80+80.
Realno rijetko ko šalje 350 karaktera u jednoj poruci.
Ovaj moj post ima 350 karaktera, a zamislite ko još šalje ovoliki elaborat putem sms.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks