podrška Izraela je jedan od glavnih razloga njegovog izbora. uradiće sve što treba da ih zadovolji. sad, ne znam baš kako će ići ovo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako je on to smislio, nacerace Egipat ili tako neke da im da dio pustinje, a onda ce njegova ekipa da gradi uz naduvane cijene i izmuze stotine milijardi, i pride casti Izrael teritoriju, da mu spomenike dizu.
Sent from my phone
podrška Izraela je jedan od glavnih razloga njegovog izbora. uradiće sve što treba da ih zadovolji. sad, ne znam baš kako će ići ovo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Brano napisao pofin text.
"Ko je smislio Trampovu ideju da se Palestinci protjeraju, a da Amerika preuzme Gazu i napravi odmaralište, ne možemo znati, ali onog trenutka kad takve ideje uđu u politički govor najmoćnije vojne sile, kad se onom diktatorskom tonu konzervativnog bjelačkog preimućstva doda rečena nota lakoće, kad se zakotrlja ta rivijera kao demonska razglednica i mogućnost, ljudi i zvanično postaju smetnja. Domovina je poslovni prostor, nafta je krv. Spremni smo, ili makar grumingovani za novi zločin, a da se ovaj sadašnji nije ni završio.
Samim pomenom rivijere, Tramp u svojoj vraškoj preciznosti koju mu niko ne osporava, suočava ljudski rod sa svojom pravom otimačkom prirodom, suočava savremeni svijet sa komforom koji je plaćen tuđom krvlju i okretanjem glave. Sad svijet treba da klekne, da cjeliva pečatnjak i zakune se na vjernost."
Mora se samo priznati da su ovi prije njegove administracije mu samo za ovo pripremili teren a on ogoljeno pokazao pravo lice SAD-a.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
Mašala.
"Vrijednost srpskog izvoza naoružanja Izraelu porasla je skoro trideset puta, s 1,4 milijuna eura u 2023. na 42,3 milijuna u 2024. godini. Sve se to događa usprkos rasprostranjenim optužbama protiv Izraela za ratne zločine u Gazi, pokazuje novo zajedničko istraživanje Balkanske istraživačke mreže (BIRN) i izraelskog lista Harec."
No pasaran!
Šta troluješ em krše pravila em to ne ide u privredu Srbije nego u par privatnih firmi preko koji sve ide a koji drže Vučića tamo,uz njegovog druga iz Vašingtona.
Bolje biti nesposoban u taj slučaj.![]()
No pasaran!
Da krse pravila bili bi pod sankcijama a opet neki porez ide tigru
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Griješiš sinak,mnogo griješiš mi bi bili pod sankcijama Vučić ne bi.Mi ne možemo čačkalicu da izvezemo u Rusiju imamo direktivu iz EU,koju sam svojim očima vidjela a on tamo šalje svoje pajtose.A tek da šaljemo oružje u Izrael na stranu što je meni bitno što je to u službi genocida.
Njega misteriozno podržava i EU,i Rusija i Amerika.On je po izjavama čelnika sve ove tri sile najdemokratskiji čoek na planeti.Ne samo da nije uveo sankcije Rusiji kao svi,nego nije ni glasao da je Natanjahu terorista i da Izrael vrši genocid.
EDIT:
Sumanjam da ide porez jer su registrovani lupam ka na kajmanskim ostrvima,tako da ide porez ka i kad diluje kokain.![]()
Last edited by Bluemoon; 19-02-25 at 14:09.
No pasaran!
Mudar covjek... skola Helmuta Kola
Last edited by NetworkMaster; 19-02-25 at 14:10.
Ladno su dobili Oscara.Duše.
_______
Last edited by Bluemoon; 03-03-25 at 17:46.
No pasaran!
Dje su sad obožavaoci lika i djela američkog klovna da osude ovaj masakr u palestini juče kao sto su bili zabrinuti za alavite u SirijU? Reče ono žuto gomno da će da zaustavlja ratove,a rijec ne progovara za ovo u Palestinu sto se radi još u mjesecu Ramazana. Još sad vidim snimak dje onaj sotona Netanjahu najavljuje da će nastaviti,znam da im je cilj i da navuku Iran,pa da započnu rat s njima i da dovrse svoj projekat sa gazom,a svijet cuti… Izraelu je izgleda sve dozvoljeno.
Nekome je Ramazan nekome Hanuka
18.3.2025 god. Izrael krši sporazum o primorju, te pokreće talase napada na Gazu. Ministarstvo zdravlja Gaze je saopštilo da je u ova dva dana ubijeno 436 Palestinaca, uključujući 183 djece. Od početka ovog sukoba ubijeno je 49.547 Palestinaca, a ranjeno je 112.719 (izvor je ministarstvo zdravlja Gaze).
Netanjahu najavio ,, veći i jači front" na Zapadnoj Obali. Inače, protestanti ispred Netanjahove rezidencije su rastjerani vodenim topovima kada su protestanti upoređivali Netanjahua sa Hitlerom. Iz vlade (ministar Ben Gvir) je izjavljeno da to nisu protesti protiv Netanjahua već protiv države Izrael (hm, država to sam ja).
Krenula je nova spirala krvi...
Sent from my Motorola 8400
Svi žele uništenje Hamasa. Ima li ikoga ko je protiv? Ekstremisti to žele pre oslobađanja talaca, umerenjaci kažu: prvo da oslobodimo otete, a posle ćemo da uništimo Hamas. Ovu iluziju treba raskrinkati: uništenje Hamasa je brisanje celog naroda ili bar svih muškaraca u Gazi. To je genocid pod maskom pristojnosti. Iako naizgled legitiman cilj, posebno nakon 7. oktobra, nemoguće ga je postići bez gaženja cele Gaze. Stoga je uništenje Hamasa zločinački cilj. Sve dok se okupacija nastavlja, on nikada neće biti postignut. Čak i ako se otpor ne bude zvao „Hamas“, on će se ciklično obnavljati, a Izrael će ga gušiti.
Pod maskom uništenja Hamasa sada se odvija masovni pokolj muškaraca u Gazi o kome se malo govori. Šačica savesnih Izraelaca i globalno javno mnjenje su fokusirani na pokolj žena i dece koji se ubijaju u apokaliptičnim razmerama. Osim izraelskih fašista u Knesetu i van njega - kojih nije malo - niko nije ravnodušan na prizore mrtve dece u Gazi. Ali isključivi fokus svetskog javnog mnjenja na decu i žene indirektno legitimizuje pokolj muškaraca. Kao da oni nisu nevini.
Nemoguće je uništiti Hamas bez ubijanja muškaraca i dečaka u Gazi. Ugrožen je svako ko je trenutno živ u Gazi, naročito ako ima neke prihode vezane za Hamas. A sa tiranskom vlašću i pod neprekidnom opsadom 19 meseci, svaki medicinski tehničar u bolnici, računovođa u opštini, vozač u školi, saobraćajni policajac, redar na pijaci i u vrtiću - nekako je povezan sa Hamasom. Njih je naravno dozovoljeno likividirati baš kao i borce ove organizacije. Zbog njihove likvidacije je dozvoljeno ubiti hiljade ljudi i to smatrati kolateralnom štetom. Činjenica je da se ovaj rat ne vodi između dve vojske već između jedne strašne vojske i snaga koje bi se u najboljem slučaju mogle opisati kao milicija bosonogih. Izraelske vlasti ih zovu teroristima, ali u Izraelu je to fluidan termin. Na Zapadnoj obali je već odavno dozvoljeno ubiti dete sa kamenom u ruci uz tvrdnju da je terorista.
Stotine hiljada dece koja su ostala ratna siročad i ratne žrtve, invalidi, raseljeni, izgladneli i bolesni kao i njihovi budući potomci će želeti da se priključe pokretu otpora. Možemo da ih zaustavimo samo ako ih sve pobijemo. Cele generacije će tražiti osvetu, s pravom, uz Hamas ili neki drugi pokret. Novi sinovi smrti neće čitati povelju Hamasa i sumnjam da će poznavati islamske zakone - oni će hteti otpor. I hiljade ožalošćenih roditelja u Gazi će želeti da se priključe borbi protiv onih koji su ubili njihovu decu. I njih ćemo morati da ubijemo. U najmoralnijoj vojsci na svetu to se naziva „košenjem trave“. A trava se kosi sve dok traje okupacija.
Da li je ubijanje muškaraca i dečaka u Gazi manji zločin od ubijanja žena i dece? Sumnjam. Žene i deca simbolizuju nevinost i bespomoćnost, ali u Gazi za izraelske snage nema nevinih, a svi jesu bespomoćni. Nema više ni neumešanih jer u Gazi nema čoveka koji nije upleten. Kako je moguće ne biti upleten nakon 19 meseci strahota i terora, neselektivnog bombardovanja i zločinačkog granatiranja? Raseljeno lice koje pokuša da se vrati u ruševine svog doma smatraće se umešanim, kao što su i izbeglice iz 1948. koje su pokušale da se vrate smatrane infiltratorima, pa su i oni morali biti ubijeni. Majka koja pokuša da odbrani svoju decu će se takođe smatrati umešanom, baka koja pokuša da spasi svog unuka će se isto smatrati upletenom. Ubiti nju i sve u njenoj okolini jeste pravo značenje termina uništenje Hamasa.
Od Jaira Lapida do Becalela Smotriča - ceo Izrael želi upravo to.
https://www.vijesti.me/kolumne/759095/unistenje-hamasa
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Samo ako koga zanima, čisto da se ne zaboravi moje mišljenje o čitavom ovom sukobu: pi*am se na izrael.
Enver Zlatoust mi je svjedok da sam klanjao zoru. 🇲🇪
Ja mislim da je produktivnije prepuštit sve dzihadistima ( premjestit sve Hrišćanske relikvije ) ali pročistit komplet Evropu od migranata sa bliskog istoka do 4-te generacije.Od kad se desila Sirija postalo je jasno da na tom području nema suživota jer vladaju radikali i sve ono što se desilo Siriji bi se desilo Izraelu da nije Amerika uz njega ...
deuscroix
Da dopunim predhodni komentar kako ne bi ispalo se termin "pročistit" koristi kao neki genocid i ubijanja a zapravo je i u ovom slučaju moguće primijenit najprosti mogući model prirode i kako je ona ( makar dok je mogla sama ) organizovala životinjski svijet. Tačno se znalo u kom području si mogao naći koju vrstu jer je to bilo njeno prirodno stanište . Tako prostom logikom dolazimo do zaključka da svi narodi treba da žive onamo dje su i bili prije makar 200 godina a ne da se raseljavaju . Drugi komentar vazan za relikvije je zapravo ogorčenje kako nije moguće pronaći dogovor sa Trampom čim se i dalje sprovodi masakar . Nema državnika koji nije ispoštovao njega za ovih pola godine mandata iako su neki dobili javnu opomenu na nedostake njihove vladavine i ja vjerujem da će makar " formalno " ispoštovat te sugestije . A opet i u slučaju Južne Afrike treba naći dogovor sa crncima jer je to generalno njihov kontinet . To je izgleda jedini način a da svijet funkcioniše kao u posleratnom periodu i da nema globalnog stradanja . Ovo što se sad radi je više priprema za rat nego što smo evoluiarali kao čovječanstvo da to izbjegnemo nekim " resetovanjem " ili mirnom deportacijom ljudi dje inače žive uz dogovore oko milion stvari .
deuscroix
Vjeruj mi da kad bi vratili sve ljude koji su rodjeni odje a ispratili sve koji su došli stvorili bi dobru perspektivu za život. Ovako imamo US Embassy kao kasarnu koja regrutuje migrante sa bliskog istoka svaki dan . No brzo će rasplet pa se možda sve ostvari mirnim putem ... ako bude mozga ...
deuscroix
kinezi mrs u japan
Kad se pomenu ove ideje da skupine i narodi treba da se izmjeste, presele, a da njihovo mjesto dodju neke druge skupine, istorijsko podneblje, tačno se zna, i slično, čitava “plejada” zvučnih imena počne da izviruje iz klozeta.
Evo u zadnjih 100 godina, samo.
Staljin, Hitler, Mao, Pot, Milošević, Tuđman, Netanjahu, Putin, Tramp.
A mnoge sam preskočio.
- Ladan ko taština duša -
Izraelu strašno odgovara da se nastavi i produbi ovaj rat u Ukrajini, ne samo zbog eliminacije nacista i hrišćana u svoje redove, nego i zbog slabljenja Ruske sile i njeog usresređivanja na jedan front. Ta distrakcija sa ukrajniskim frontom daje Izraelu prostor jer je njemu manji otpor u širenju na bliskom istoku i eventualnoj invaziji Irana u saradnji sa Amerikom.
Takođe ova normalizacija agresije u Ukrajini vjerovatno u određenoj mjeri normalizuje njiihovu agresiju u Gazi i uklanja javni pritisak koji se u zadnje vrijeme okomio malo na njih.
Last edited by Solid; 03-06-25 at 18:55.
Enver Zlatoust mi je svjedok da sam klanjao zoru. 🇲🇪
Vučić daje podršku genocidu, vazda ista priča ali na kraj svake mora da se negira isti...
https://balkans.aljazeera.net/news/w...jom-s-izraelom
Poslato sa HBN-LX9 pomoću Tapatoka
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks