Results 1 to 16 of 16

Thread: Powerline adapter

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    290
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts
    Rep Power
    1731

    Default Powerline adapter

    Treba mi za risiver u drugoj sobi, da ne razvlacim kablove.
    Ponude ovdje ili u inbox.
    Hvala

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,827
    Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    48 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Cijena 50 eura.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    podgorica
    Posts
    1,291
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    71
    Thanked in
    37 Posts
    Rep Power
    120668

    Default

    Quote Originally Posted by seqla View Post
    Treba mi za risiver u drugoj sobi, da ne razvlacim kablove.
    Ponude ovdje ili u inbox.
    Hvala
    ovaj koristim
    odlicno funkcionise

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    290
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts
    Rep Power
    1731

    Default

    Mozda nisam dobro objasnio.
    Ne treba mi pojacivac wifi signala, vec neki uredjaj koji ce mi pomoci da drugi risiver od t-com kablovske televizije koristim u sobi do koje nemam razvucene kablove.
    Na 1500 su mi rekli da je to tzv rukus, 2 adaptera od kojih se jedan ukljuci u uticnicu pored rutera, a drugi u zeljenu prostoriju i do prvog ide mrezni kabl iz rutera, dok iz drugog isto mrezni kabl vodi do risivera za tv i preko struje u stanu prenosi signal.
    Trazeci po internetu pronasao sam da je to Powerline adapter, mozda grijesim, pa ako neko ko se razumije u ovo moze da me uputi i preporuci mi najbolju varijantu za rjesenje moje situacije bio bih mu jako zahvalan.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    more - TV
    Posts
    809
    Thanks Thanks Given 
    202
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    104 Posts
    Rep Power
    147003

    Default

    Evo ti ponudio kolega u post 2 tacno ono sto ti treba.
    Ili ovo.

    "TP LINK TL-PA4010KIT Power Line - Multicom Retail Podgorica" https://www.multicom.me/racunari-i-o...kit-34109.html
    Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    Last edited by crane_operator; 16-04-21 at 23:25.
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Montenegro
    Posts
    2,622
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    292

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    744
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    15

    Default

    Pa zasto ti u T-com kada si ih zvao nisu rekli da ga oni imaju u svojim poslovnicama. Ja sam ga tamo kupio , kosta 50 i nesto eura i rijesio problem.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4,652
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    5205

    Default

    tp link nece raditi za telekomove resivere smrzavace slika, samo njihov rufus radi za televiziju
    Profi servis za laptop i desktop (rezervni djelovi)

  9. #9
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    290
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts
    Rep Power
    1731

    Default

    Quote Originally Posted by nenop View Post
    Pa zasto ti u T-com kada si ih zvao nisu rekli da ga oni imaju u svojim poslovnicama. Ja sam ga tamo kupio , kosta 50 i nesto eura i rijesio problem.
    Htio sam naravno, jos su mi rekli da moze i na rate preko racuna, ali nemaju ga vise ni u jednoj poslovnici.

    Quote Originally Posted by mirfa View Post
    tp link nece raditi za telekomove resivere smrzavace slika, samo njihov rufus radi za televiziju
    E toga se i bojim, zato sam zamolio da se ukljuci neko iskusniji malo. Hvala kolega

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2,691
    Thanks Thanks Given 
    293
    Thanks Thanks Received 
    374
    Thanked in
    253 Posts
    Rep Power
    80961

    Default

    Samo jedno moje iskustvo u vezi sa ovim tplink power line adapterima koristio sam vise modela i samo preko ovog TP-Link TL-PA7027P KIT AV1000 2-Port Gigabit koji je 82 eura sam uspio da mi korisnik ima 200mbps interneta na racunar.( za gejmere sto se tice latence ista je kao na glavni modem)
    Jedini prodavac koji ima demo uredjaj ))
    sa drugim modelima od tplinka max 50mbps

    Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
    Last edited by kauboj24; 17-04-21 at 08:09.

  11. #11
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    more - TV
    Posts
    809
    Thanks Thanks Given 
    202
    Thanks Thanks Received 
    273
    Thanked in
    104 Posts
    Rep Power
    147003

    Default

    Quote Originally Posted by mirfa View Post
    tp link nece raditi za telekomove resivere smrzavace slika, samo njihov rufus radi za televiziju
    Meni radi bez problema evo 3 godine. Smrzava sliku ako je ukljucen u duplu uticnicu ili produzni kabel. Adapter mora bit ukljucen direktno u uticnicu. Konkretno ovaj model.
    "TP LINK TL-PA4020P KIT Power Line - Multicom Retail Podgorica" https://www.multicom.me/racunari-i-o...kit-65022.html


    Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

  12. #12
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,827
    Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    48 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Quote Originally Posted by mirfa View Post
    tp link nece raditi za telekomove resivere smrzavace slika, samo njihov rufus radi za televiziju
    Hoćemo li opkladu?

  13. #13
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,827
    Thanks Thanks Given 
    79
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    48 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Quote Originally Posted by crane_operator View Post
    Meni radi bez problema evo 3 godine. Smrzava sliku ako je ukljucen u duplu uticnicu ili produzni kabel. Adapter mora bit ukljucen direktno u uticnicu. Konkretno ovaj model.
    "TP LINK TL-PA4020P KIT Power Line - Multicom Retail Podgorica" https://www.multicom.me/racunari-i-o...kit-65022.html


    Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    I mislim da je ovo dobra kupovina.

  14. #14
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Montenegro
    Posts
    2,622
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts
    Rep Power
    292

    Default

    D-LINK DHP-P601AV koji imam mozes da probas da vidis zavrsava li ti posao.

  15. #15
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    959
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    20

    Default

    Moram da se ukljucim, jace je od mene jer imam iskustva sa ovim i trenutno 3 seta ovih uredjaja . PLC komunikacija vise manje je za sve ove uredjaje ista. Cipsetovi koji se nalaze unutra su po generacijama isti i kod Dlink i Tplink i ostalih proizvodjaca oni ih samo pakuju. Ono sto vam je najvaznije je da linijska naponska faza R ili S ili T je ista u suko uticnici pored uredjaja koji se povezuju jer tada cete imati najbolji signal PLC uredjaja. Mogu da rade ako su razlicite faze a i ne moraju. Ako u susjedstvu ima npr vas komsija na istoj fazi PLC moze da mu smeta u komunikaciji. Rastojanje na koje sam ga ja slao najvise je nesto oko 120m-130m ali je bila faza neometana i kabal je nosio saml napon za sijalicu. Dodatno stariji modeli koje prodaju reda 100 Mbs ili 200Mbs su manje podlozni smetnjama nego ovi noviji modeli i rade na vecim rastojanjima. Npr predhodni primjer sa 200 je prolazio lagano dok mi 600Mbs nije ni detektovao half duplex. Toliko od mene.

  16. #16
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    290
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts
    Rep Power
    1731

    Default

    Hvala svima na iscrpnim odgovorima, evo smo odlucili ipak da probijemo zid i provucemo kabl, manja je glavobolja
    Ovo je kod mog oca trebalo, meni se trenutno zavrsava stan na spratu iznad,pa nek ostane tema otvorena ako mi net bude stekao u nekoj od soba, onda bih uzeo adapter. Najprivlacnije mi zasad djeluje ovaj od kolege Acces denied-a

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Kupujem Powerline adapter - nov ili polovan
    By Claudio CANIGGIA in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 0
    Last Post: 28-02-17, 13:03
  2. Kupujem Powerline Network Adapter
    By McS in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 1
    Last Post: 14-12-16, 10:54
  3. Prodajem Powerline AV Network Adapter
    By mastersat in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-16, 12:14
  4. Prodajem Powerline AV Network Adapter
    By mastersat in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 4
    Last Post: 28-02-16, 12:37
  5. Kupujem Kupujem Powerline Wall-Plug Adapter
    By VukPg in forum Ostali oglasi
    Replies: 2
    Last Post: 30-08-13, 17:15

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •