Originally Posted by
ToJeMojBrat
Supruga bila krajem septembra kod Jocića na pregledu. Na obje noge imala je jako izražene vene u značajnoj dužini sa nabubrenjima u predjelu oko koljena pa naniže . Ljetos je zbog neke upale izuzetno teško hodala. Planirali samo pregled tada u subotu (jer vikenodm ordinira u lokalnoj klinici ovdje u PG) a svakako operaciju kasnije kroz 2 mjeseca, međutim na samom pregledu (subota) on predlaže da se operacija uradi odmah sljedećeg dana (nije bilo ništa goruće ili bar mi nismo to doživjeli tako a možda je i bilo a da mi nismo znali...). Sve završeno za 40-ak minuta, pješke pošla kući. Ojećaj nelagode je bio pristutan prvih nekoliko dana. Čarapa (profi koja se dobija na klinici) se nosi 2 ili 3 nedjelje. Svakodnevna šetnja obavezna.
Opšti utisak je odličan, poslije tog nekog oporavka ostali su bili neki "čvorići" za koje smo pretpostavili da će biti predmet neke dopunske intervencije i tako je i bilo. Prvi sljedeći pregled je u decembru bio, rađene neke dodatne korekcije (nisu laserom, ne znam tačno koja je sad metoda), sjutra ima redovnu kontrolu, očkujemo opet (istu) dodatnu manju korekciju, na jednom mjestu na nozi.
Molim te,nkolikonsu ti pregledi? Pocev od prvog pandalje i zanima me kakva je situacija sa čarapama? Koliko one kostaju? E da, da li cijena zavisi od kolicine varikoziteta, tj da li neko ko ima dosta vena ima cijenu istu kao neko ko ima manje?
E da i da li obje noge odjednom radi?
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks