Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 34 of 34

Thread: Savjet, lan preko strujnih kablova

  1. #26
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,830
    Thanks Thanks Given 
    251
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    42 Posts
    Rep Power
    51203

    Default

    U startu pretpostavljam sa postoji konflikt jer su aktivna dva dhcp servera a jedan od njih izdominira pa uvijek jedno od to dvoje ne radi.

    Probaj da na računar ručno ubaciš ip adresu gateway i dns. jer ti sigurno diže ip sa porta za ekstraTV i pokusava preko extratv da ide na internet.

    Najlakse ovako.
    Pusti samo lan internet kroz te tvoje power adaptere. Onda procitaj IP4 konfiguraciju na racunar. Prebaci karticu na manual ip i upisi sve kao kad ti je bilo na automatski(zadnji broj ip4v probaj podići za 50 ako je manji od 150) net mask prepisi, gateway prepiši i dns prepiši.

    Provjeri radi li internet. Ako radi iskljuci lan i uključi extra tv da se on inicijalizuje. Kada on se upali i bude sa njim sve ok tada zakači lan za internet.

    Sent from my SM-N960F using Tapatalk

  2. #27
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,820
    Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    45 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Taj model ne podržava vlan-ove
    TL-WPA4530 KIT ovaj si trebao sa kupiš.
    https://www.tp-link.com/ca/home-netw...l-wpa4530-kit/

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    Kupio, i sta dalje?
    Treba li da nabavim switch koji podrzava vlanove? Na ovaj uredjaj kada udjem na webportal nema nigdje u sebi podesavanja za vlanove.

  3. #28
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,820
    Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    45 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Updejt:
    Gledah sinoć ruter od Telekoma i vidim da su preko vlanova razdvojene konekcije. Probacu kasnije, ali pretpostavljam da ovaj novi tp link sam da prepoznaje vlanove i razdvojiti konekcije. Javljam svakako.

  4. #29
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    31,913
    Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    1,141
    Thanked in
    527 Posts
    Rep Power
    570381

    Default

    Pa trebalo bi iz porta 1 Telekoma u Port 1 TPLINK
    Iz porta 3 Telekoma u Port 2 Tplink.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  5. #30
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,820
    Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    45 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Tako sam i mislio. Hvala @Bugi

  6. #31
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,820
    Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    45 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    Ne radi. Uredjaj koji sam uzeo nema klasicna vlan podesavanja, vec samo podesavanja sta je primarnu u slanju, video i audio, internet, gaming itd. Uradim po preporukama, ali extra tv stane na drugi kraj, sto bi rekli, zabudali sve, stoga idem na ovu varijantu:
    Click image for larger version. 

Name:	viber_image_2021-02-25_09-06-08.jpg 
Views:	64 
Size:	10.0 KB 
ID:	171527
    Hvala svima

  7. #32
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,820
    Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    45 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    I na kraju uzeh dva TL-SG105E, trunkovao, podesio vlan na njima i spojio sve što treba preko trunkovane veze koju sam spojio preko 2 powerlina.

  8. #33
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2,421
    Thanks Thanks Given 
    239
    Thanks Thanks Received 
    323
    Thanked in
    218 Posts
    Rep Power
    80539

    Default

    Quote Originally Posted by Mr_G_rUzNi View Post
    I na kraju uzeh dva TL-SG105E, trunkovao, podesio vlan na njima i spojio sve što treba preko trunkovane veze koju sam spojio preko 2 powerlina.
    koliko para ispade ovo zadovoljstvo?


    Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

  9. #34
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,820
    Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    45 Posts
    Rep Power
    89390

    Default

    @kauboj24 oko 140 eura.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Prodajem Adapter za prenos LAN mreze preko strujnih instalacija
    By skostic in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 4
    Last Post: 12-01-16, 17:17
  2. Kupujem Tester-skener LAN kablova sa stampanjem podataka
    By podgoricanin 5858 in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 0
    Last Post: 06-05-15, 21:19
  3. Mijenjam 15 novih micro usb (charging only) kablova za 5 micro usb (data transfer) kablova
    By DellBoy in forum Mobilni telefoni i oprema
    Replies: 2
    Last Post: 17-04-14, 18:15
  4. Prodajem Adapter za prenos LAN mreze preko strujnih instalacija
    By UNLIMITED in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 9
    Last Post: 07-03-13, 16:02
  5. Kako da spojim dva kompjutera preko LAN?
    By W8020W in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 01-05-07, 22:11

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •