Imam ruter Tp-Link MR3220 koji ima 4 mega flash memorije (ROM-a) i 32mega RAM-a. Nakon instalacije OpenWrt-a ostane slobodno oko
200 kB slobodne memorije pa sam odličio da nadogradim tih 4 mega flasha nadogradim na 16 MB kako bih mogao da zakačim eksterni usb HDD
na ruter koji ima 1 usb 2.0 port i nakon toga instaliram SAMBA-u, i torrent klijent, tako da se sada filmovi skidaju direktno na eksterni usb i mogu
da ih gledam direktno na smartv-u a da mi je računar ugašen, zar to nije zgodno
Da ponio sam u lokalnu radnju gdje se popravljaju telefoni pa mi je pofesionalac skinuo rom a sa alija sam pooručio veći ROM i flešovao novi openwrt sa CH341A flasherom i onda ga samo zalemio opet na ploču.
Sinoćam sam instalirao Tor client koji je još uvjek u fazi testiranja, otvaranje stranica traje koji sekund duže ali ništa strašno.
Koji model linksys-a imaš ?
Ovaj je moj (ne znam vise koja je oznaka tacno):
Mora da je WRT54GL, ja sam ga prvi put vidio u ovom projektu, tada nije postojao Ardino i njemu slični mikroporcesori već se koristio PIC mikrokontroler
i još uvijek imam u planu da napravim takvo nešto samo mi treba ruter sa dva tty porta. Taj WRT je baš namjenjen za hakovanje i mislim da je najpopularniji
ruter ikad napravljen
Last edited by Vido89; 16-01-21 at 18:30.
U znoja imam i ja ovakav.
Instaliran OpenWrt samo da bi napravio od njega repeater.
Šta bi još mogao sa njim?
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ako koritiš neki VPN možeš da ga instaliraš direktno na ruter tako da ga svi uređaji idu preko njega, možeš da zakačiš web kameru na lan port i imaš neki video nadzor
imaš dodatni tty port na koji možeš da zakačiš PIC mikrokontroler ili arduino, takođe možeš da dodaš memorisku karticu do 2GB, šteta što nema usb port ...
Đe je opcija za VPN?
Nego bih ga onda morao postaviti kao glavni ruter što neću, jer mu je WiFi brzina baš loša...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Koju verziju OpenWrt-a imaš ?
Moraš da instaliraš OpenVPN client i onda ga možeš konfigurisati koriz LuCI ili CLI kako ti je lakše
https://openwrt.org/docs/guide-user/...pn/client-luci
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks