Pozdrav svima! Trenutno sam pred kraj srednje škole i već je vrijeme da razmišljam o daljim koracima. Uglavnom dopada mi se posao programera, pa me interesuje koji fakultet i koji smjer tačno je najbolji za taj posao. Vidio sam varijante na PMF-u i ETF-u, ali me interesuje koji od datih je najbolji i koji najbolji priprema za posao. Hvala unaprijed na odgovoru!![]()
Na nijedan fakultet neces nauciti da programiras, to ces najbolje uciti preko neta sam i licno, ovo ce ti samo pomoci u obliku diplome.![]()
Ja bih mozda PMF isao varijantu da sam na tvom mjestu.
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Znam dosta ljudi koji su završili taj C smjer na PMF-u i uspješno se bave programiranjem. Isto tako znam i dosta kolega sa ETF-a koji su uspješni programeri. Zajedničko za sve njih je da su na fakultetima stekli neke osnove i kasnije se usavršavali i napredovali. Lična preferenca neka odluči u tvom slučaju jer te čeka grijanje stolice van fakulteta svakako ako misliš da budeš uspješan.
Sent from my CPH1951 using Tapatalk
Evo ti preporuka od nekog ko je zavrsio ETF a trenutno se bavi programiranjem. Upisi PMF.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
PMF C smjer će ti dati odličnu osnovu za programiranje i prolazi se dosta više programskih jezika nego na ETFu. Ako ti matematika nije jača strana onda D smjer na PMFu je bolji izbor.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Bilo koji fax da izabereš naučićeš samo osnove. Moj savjet ti je da upišeš SPR na Elektrotehničkom koji je dosta lakši i imaćeš dovoljno vremena da učiš programiranje samostalno.
U suštini ako će da se bai sam oprogramiranjem, bez širine u IT, bolje je da zaobiđe sve naše fakultete i ide na neke online akademije po inosratsvu.
Programiranje je samo djelić onoga što se traži od dobrog poznavanja IT -a a i taj djelić se ne obrađuje kako treba niđe kod nas,
bootcamp online za 6 nedelja nauci te vise nego 4 godine faxa. ne budi lud
067-123456
Koji npr?
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
ne znam koji, valjda je lako naci koji je najbolji. pozabavi se, necu ga ja upisivati nego ti. Prvo vidi sta znaci bootcamp i nadji one koji garantuju posao ili jos bolje one kojima nisi duzan cent dok se ne zaposlis.
067-123456
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks