Svi ovi apolitični došli da vide staru majku. Uključujući i Dodikovog sina? Vidi sliku...
https://www.portalanalitika.me/clana...icu-siju-strah
Svi ovi apolitični došli da vide staru majku. Uključujući i Dodikovog sina? Vidi sliku...
https://www.portalanalitika.me/clana...icu-siju-strah
Pošteno im je rekao. Ne znam čemu drama.
Štrajk je pravo radnika,ali tokom štrajka zaposleni nemaju prava na zaradu sem onih koji su tokom štrajka dužni da obezbede neki minimum rada.
Prosvetari spadaju u tu grupu. Njima se tokom štrajka isplaćuje zarada srazmerna tom minimumu rada. A to je obično oko 30 posto manja zarada.
Tako je bilo i u Srbiji pre 5-6 godina kad su prosvetari štrajkovali. Za 33 posto im je umanjena plata taj mesec.
Last edited by Dača; Yesterday at 18:23.
Jasno je da nije na to mislio. Ko je još čuo prijetnju ako budete štrajkovali, po zakonu ste obavezni da obezbijedite minimum radnog procesa i u skladu sa smanjenim obimom posla primićete umanjenu platu, što je definisano zakonom.
Onda si jedini koji je tako razumio, uključujući i Krivokapićeve podržavaoce.
Ima samo jedan problem... Nema nidje definicije sta je minimum procesa rada u prosvjeti, kao i u zdravstvu. Hoce li drzati casove 5-15 minuta pa onda pola sata strajka!? Ili oce li doktor operisati pacijenta 15 minuta pa pola sata strajka... Tu su zdravstvo i prosvjeta u vrlo losoj poziciji. U sustini se u prosvjeti svede da mogu da strajkuju za vrijeme odmora.
Dodao bi samo jos jednu stvar koju nisam vidio da je iko primjetio, a pomenuli su mi ljudi koji su prisustvovali njegovim predavanjima, mozda ima jos neki od njegovih studenata da potvrdi...
Covjek je profesor i navikao je da grana rukama i lupka od sto dok drzi predavanje... Ni prvi ni poslednji profesor koji to radi... To sto je govornica sva klimava i ima 5 mikrofona pa izgleda ko da hoce da je polomi i glasno se cuje da lupa je preuvelicalo cijelu pricu...
Last edited by SCHUMACHER; Yesterday at 19:04. Reason: .......
Ko zna, zna!
Ko ne zna, naučiće!
Ja sam čuo da se uprkos pada budžeta od 30% vlada trudi da ne smanjuje platu državnoj administraciji 30%. Ako budu štrajkovali (a posebno jer je štrajk očigledno politički motivisan) onda nema razloga zašto ljudi koji ne rade ne bi taj teret podijelili sa ljudima iz privatnog sektora koji rade i trpe pad plata i otpuštanja.
Nije mi bila namjera da zalazim u te detalje, samo sam rekao da sam siguran da izjava "nećete nas ucjenjivati, ako budete štrajkovali smanjiću vam platu 30%" nije bila odraz njegovog promišljanja o minimumu procesa rada, zakonskim mogućnostima za umanjenje zarade za vrijeme štrajka, umanjenom budžetu i slično.
Skoj
Opet lazes, nisu dosli direktori skola nego oh je on pozvao na monolog, oni nista nisu prijetili
36 mjeseci minimum...
Laku noc crnagoro
" Planiranje budžeta za uspješno uvođenje vakcina protiv COVID-19 predstavlja izuzetno zahtjevan posao koji se mora obaviti u više etapa i koraka. Svaka aktivnost navedena u akcionom planu treba da bude jasno izbudžetirana i zasnovana na trenutno postojećoj organizaciji zdravstvenog sistema i obavezama pravnih subjekata koji ga sačinjavaju te će samim tim biti i maksimalno racionalna.
Posebne stavke u budžetu treba da se odnose na obezbijeđivanje sredstava za nabavku vakcina a onda i potrošnog materijala neophodnog za vakcinaciju. S obzirom na ograničenu dostupnost budžet za ove stavke treba da ima više linija koje će zavisiti kako od dostupnosti vakcine na globalnom tržištu tako i od uspostavljenih i definisanih prioriteta za vakcinaciju.
Kratkoročne potrebe se zasnivaju na obezbjeđivanju potreba za vakcinaciju 20% populacije što je makar a kada se radi o vakcinama pokriveno kroz COVAX mehanizam. Srednjeročne budžetske potrebe treba da budu fokusirane najmanje na period od 36 mjeseci tokom kojih će se nastaviti vakcinacija ostatka populacije (preko inicijalnih 20%). Predlog budžeta treba da je zasnovan na različitim scenarijima i u skladu sa strategijskim pristupom naznačenim u ovom planu "
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Last edited by Sidewinder; Today at 10:00.
↯↯2024↯↯
Nemoj tako. Kriv je Hrapović što će se vakcinisanje razvući na tri godine. Biće da je Hrapović nešto munjom u kamen uklesa, npr ovaj akcioni plan.
On je kriv i što smo prekjuče npr imali više inficiranih nego na dan kad je izglasana nova vlada. Pa smo bili toliko uspješni da smo olabavili mjere.
Mada ovo je odlično za turizam. Mislim iz pozicije turiste. Da se uživa u jeftinim hotelima i polupraznim plažama.
Da se nadamo da će privatne veledorgerije izbunarit neđe vakcinu da platimo i to oposlimo, nešto je baš predugo čekat tri godine.
Ko god da je kriv,konan,kenan,supermen,rambo,borovina ili galic,ga treba objesit na trg.
Last edited by Sidewinder; Today at 10:09.
↯↯2024↯↯
Iako smo banana od drzave, ja stvarno ne mogu da vjerujem da ce godinama trajati proces vakcinacije 500 000 ljudi. Od toga cak i ne moraju svi da se vakcinisu, dovoljno je 250 000 za normalan zivot.
Procackacu i regionalne NACIONALNE STRATEGIJE,cisto da vidim sprdaju li se i drugi ovako sa mozgovima svojih gradjana.
http://gov.me/ResourceManager/FileDo...21_01_2021.pdf
Last edited by Sidewinder; Today at 10:13.
↯↯2024↯↯
There are currently 9 users browsing this thread. (1 members and 8 guests)
Bookmarks