Sve Hyundai, sem auta, ti je kinez brendirani. Dal jr kopija Aux ili Midee, to je pitanje
ja sam mislio uzeti ovu 12cu sto Frigo Vujovic reklamira, 389 eura, smart expert model neki.. nije da je koristim previse ali uzeo bi inverter, ovaj sto imam, obicna, je na izdisaju
Trebalo bi da Gree kosta toliko
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/Oprema
[email protected]
Sto se sjekirate oko struje momci
![]()
Zdravo! Kupujem klimu, pa bi mi jako značilo kad bi mi neko dao savjet ko se razumije u vezi toga koju bih uzeo. Uzeo bih u tehnoplusu, zbog popusta nekog dobrog koji imam, a prostor za koji je potrebna je 35m2. Između ove tri gledam:
https://tehnoplus.me/artikli/klima-1...er-wifi-ready/
https://tehnoplus.me/artikli/klima-v...aact-inverter/
https://tehnoplus.me/artikli/klima-1...0btu-inverter/
Opcije su isto i:
https://tehnoplus.me/artikli/klima-1...11in-inverter/
https://tehnoplus.me/artikli/klima-1...er-wifi-ready/
Koliko sam istražio dosad, favorit mi je vox, a whirlpool su rekli da izbjegnem, zbog lake kvarljivosti i zbog toga što su relativno novi na tržištu. Ja sam totalni laik, pa bi mi bilo koji savjet dobrodošao. Što se mjesta tiče, Bar je u pitanju. Hvala!
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Ja imam Gree invertor I mogu ti reci da radi ka' zmaj. Ali I trosi bogomi
I ja bih dao glas GREE-u
ali ako nemas u ponudi, onda vox pa midea cini mi se
sto je fora da su Vivax i Gree 18' invertorske po 1000-1100e (znam da su skocile cijene kao i sve ostalo sto je skocilo) ,ali me interesuje zasto su onda ove Tesla i Hisense 18' po 550-650e ? Jel kvalitet gori ili performanse ili sta ...
Jel ima neko da ih je ugradio pa da da info iz prve ruke
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Zavisi dosta od konkretnog modela.
Većina proizvođača imaju nekoliko kategorija proizvoda, od budžetskih do premium varijanti.
Moja preporuka je da budžetske modele budžetskih brendova izbjegavate.
Klima se kupuje da služi 10+ godina, razlika u cijeni od par stotina će se za to vrijeme isplatiti višestruko.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Gree Amber je valjda medju najbolje za grijanje a cijena 12 je oko 1100 eura a 18 je oko 1700
Hisense i tesla 18 su top klime do 0 stepeni a kad dodje minus onda do izražaja dolaze ove kvalitetnije klime manje trose struje a vise toplote izbacuju i ne ulaze u defrost !!!
ponekad je i taj gree precijenjen jer je mala razlika izmedju premium modela i gree
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
PG i južno dvanaestice od 600-650€( to dodje srednja klasa) su više nego dovoljne i za zimu i ljeto
Stim sto se uporedjuje Gree veca klasa i Premium najniza klasa. A te najnize klase Premium kase su u nivou najnize u Gree.
Da uletim na topic, jel ima neka razlika od budzetskih do premium za hladjenje? Trazim neku 18 treba mi samo za hladjenje prostora.
\\OFL•GIC
ja koliko shvatih samo ima razlike za grijanje a sto se tice hladjenja svaka zavrsava posao
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja koristim od prosle godine Azuri Supra 18 icu za grijanje i top je, za hladjenje sam je rijetko kad na drugi brzinu palio, skoro cijelo ljeto je radila na prvu brzinu i ladila super dnevnu+trpezariju...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Naravno zavisno od prostora, što se tiče većih kvadratura uvijek bi stavio ako bih imao uslova za to dvije dvanaestice nego jednu 18 ili 24.
Kad sa nekim pričam o klimama pa što veće to bolje, da li bi bilo udobnije u nekom prostoru od tipa 80m2 da se lože dva rasporedjena smederevca ili jedna alfa devetka, što više jedinica to bolje ja tako razmišljam.
Za takve situacije je najbolje uzeti Multisplit.
Što se tiče pitanja, treba za klimu ili uzeti poznati brend u srednjoj ili višoj klasi ili neku najjeftiniju varijantu sa 5 godina garancije. Ništa između ne valja jer je sve kompromis.
Dobra klima može lagano 15ak godina a ima ih i po 20 godina da rade samo se Redovnim čišćenjem, bez dopune...
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ne, bolje je uzeti dva split sistema.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dugo sam razmisljao da li da odradim ovo i na kraju uzeh jednu 18. Mislim da nisam pogrijesio jer je prostor dosta velik i bila je dobra poziija da ne “bije u glavu”.
Sto se tice ovoga sto Bugi kaze, mozda je ok za varijante kada tek useljavas ili su klime blizu jedne druge, dok npr ako zivis u 120m2 to tesko da moze da se ukonbinuje sem ako se radi tokom gradnje.
Ja imam 5 komada, 3 nove (kupljenje u zadnje 0-4 godine - Sinclair) i 2 stare 15-17 godina (rijetko se kada koriste, samo za hljadnje, ne znam kada sam ih poslednji put ukljucio).
Te stare su Neo lade ubijaju, sto se tice pitanje gore hoce li valjati bilo koja zaladjenje. Za grijanje su uvijek bile skoro pa neupotrebljive.
Kako sam u poslovima renoviranja ja sam razmisljao za split sistem ali nesto ne znam koliko mi je potreban. Najveci problem mi je dnevna i trpezarija jer su skoro pa kao izjedna i velik je prostor i tu mislim da bi mi jedna 18' dobra rijesila posao a za sobe sam misljenja da mi ne treba klima a opet kad dodje ljeto pa kad ugrije dobro onda treba za hladjenje jer je pitanje koliko moze doprijeti ova iz dnevne. Ne stema mi se od dnevne sobe do soba kanal za cijevi a i ne znam koliko mogu da budu dugacke cijevi na split.
Ili pak da idem na 2 klime inverter. Cijena opet dodje na +/- 200e jer i dvije solidne klime su 1500-1600e
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
18 zna da bude jaka za hladjenje, ako ti prostor nije velik (“izjedna”) moze ti bit hladno. Npr meni 60m2 drzim je na 27 i na najmanju opciju za ventilator a nekad je stavim na quiet jer tada je valjda najsporiji ventilator.
Zato je dobro ici sa dvije ali ispada i dosta skuplje.
Sto se tice grijanja, 18 za ove 4 godine prelegalno zavrsva posao, bilo je i ono kada je bila bas ledno i bez problema.
Stim sto tu postojindosta faktora: kuca/stan, izlacija, strana, strana dje se spoljna jedinica stavlja itd.
Velika je razlika kada ti je spoljna jedinica na nekoj sjeverno vjetromerrni i kada je sa juzne zaklonjena.
Koliko sam ja citao najveci neprijatelj klima kod grijanja je vlaga u kombinacijo sa hladnocom, tada slabije klime budu neupotrebljive i ako su interter.
Kada bih uzimao jeftinije klime (gore ih neko spomenu 400€h) tada treba gleda modele koji su spec za -20/25 stepeni. Ako slazu 5 stepeni ostaje prostora za Pg da ce raditi i dalje kako treba.
Last edited by GaD; 20-09-23 at 10:35.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks