^pa ako usliju da dogovore većinu od 30.08, bujrum, samo da nije nešto što zavisi od DPS-a, mada bi izbori i prekomponovanje snaga bilo najbolje rešenje izlaska iz političke krize.
Izbori su, čuo si ako si slupao Bečića nočas na Vijesti, tek treća opcija.
Da su rekli rušimo vladu idemo na izbore, pozdravio bih.
No su im opcije:
-vlada od većine od 30.08. sa manjinama pride
-prelazna vlada bez lica koja izazivaju negativne emocije
-izbori
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
^pa ako usliju da dogovore većinu od 30.08, bujrum, samo da nije nešto što zavisi od DPS-a, mada bi izbori i prekomponovanje snaga bilo najbolje rešenje izlaska iz političke krize.
Forever young, i want to be forever young
Ovo prvo nije opcija, URA im je rekla ili pravite nešto sa DPS ili ajmo na izbore.
Dakle izbori...
Da vidimo može li Crna Gora da formira većinu bez DPSa i DFa. Jesmo li dovoljno sazreli kao društvo.
Problem je opcija 2, prelazna vlada.
Ono što je Baća pominjao kao opciju.
Ne znaju kako to da upakuju biračima.
Last edited by kimmi; 21-08-22 at 18:49.
A Ura je do sada bas onako ozbiljno drzala svoju rec…
Mozew ovako da gledas… da ti mrzni Aleksa nije glasao kako je glasao, sad bi mi ovde raspravljali da li Manda ministar a mozda Jovan Jole Vucurovic…
Kao sto rekoh… bilo sta sto nema veze sa DPSom… to je prvi princip… a ako hoce da pobedi Aleksa bi trebao da izgura pricu izbora
Lako je pričati (kritikovati) iz udobne unosne think-tank pozicije. Kad se pređe sa riječi na djela, dobijemo kao ključni rezultat u integracijama - temeljni ugovor i Viber stikere.
Jelušić i ona su možda jedine osobe od kojih sam nešto očekivao da naprave u nesrećnoj URI. Nažalost, sada je već trenutak da konstatujem da mogu samo biti saučesnici Abazovića i ništa drugo.
Generalno, razlog zašto je URA epski propala je zato što je pod Abazovićem partija postala samo neka interesna grupa, okupljena da izliječi frustracije otpadaka prethodnih režima.
Od Abazovića smo čuli juče konačno: "ja nisam ni četnik, ni partizan, ni bjelaš ni zelenaš, ni komita ni litijaš". I simbolički, u tome je problem. Ako nisi antifašista, onda si fašista. Ili, ako nemaš vrijednosti, onda nemaš ideologiju, ako nemaš ideologiju, nemaš viziju, ako nemaš viziju - nemaš ni politiku. I kada se redom ogoli sve - ostaju samo interesi i lične ambicije.
U suštini, stvari su potpuno ogoljene sinoć - javno, očigledno i brutalno iskreno. Onaj grčeviti trzaj i javna kompromitacija u vidu ponude za rekonstrukcijom samo sa jednim uslovom - da Abazović ostane premijer, govori o svemu šta je URA sada. Ako je ikada i bilo nečega u njoj.
Jer, šta imamo od deklarativno pro-NATO partije koja jednu pro-NATO tribinu nije organizovala, nikakvoj pro-NATO aktivnosti se nije pridružila... Ma, jedan bilbord nije platila da promoviše najkrupniji državni interes od nezavisnosti? I povrh svega, sabotira sopstvenu NATO vojsku, uzimajuću joj poligon za vježbu i postavljajući Injac na čelo MO.
Šta znači biti zelena partija, a lider partije ore gliserima morsko dno za zabavu, vozika se helikopterima i turbo-dizelima?
Šta znači biti prozapadna partija, a biti u otvorenom partnerstvu (koaliciji) i najvećoj ljubavi sa pro-putinovskim DF-om svuda - i na lokalu i državnom nivou? Koliko juče su im nudili i ministarska mjesta u rekonstruisanoj vladi.
Šta znači biti na strani Ukrajine, posjetiti Ukrajinu, kada si u najvećem talu sa SPC, DF-om, Noćnim vukovima, IN4S?
Šta znači biti demokrata, pluralista, kada svakom kritičkom mišljenu prišiješ ili kriminal ili korupciju ili oportunizam?
Da li su to onda iskrene vrijednosti ili samo fasada, koja se po potrebi prikazuje zainteresovanim partnerima. Zarad?
Sve je to zato što vrijednosti ne postoje. Kad nema vrijednosti i ubjeđenja, onda si spreman na sve. Abazović je samo iskoristio lični šarm i harizmu, pohvatao ove lijep buzz-riječi, svima ispričao šta žele da čuju, ne vjerujeći sam ni u šta od toga.
Zato je URA prešla put od velike nade za kvalitativno unaprjeđenje crnogorske politčke scene do najveće opasnosti za crnogorske nacionalne interese. I zato joj želim ostanak ispod cenzusa.
In vino veritas
"S tim nasim vojnicima, kazem vam, ne mozemo ni da idemo u lov na zeceve..."
Lepo rekoh, da je to moja zelja, a narwvno da moze do 2024 ako bi bio on premijer…
Ja ovde ne idealizujem nikog, za razliku od mnogih ovde sto su uzdizali Dritana (ukljucujuci i mene na pocetku) gde se svaki njegov idiotluk opravdava…
Pljuvani su najvise a ispali su najkonzistentniji od svih…
Kod nas je sahovski savez bio teren za malverzacije od kojih je par pojedinaca profitralo, i ako tad sah nije umro nece ni sa ili bez Radmile.
Uostalom, ko je imao prilike da cita Sah-Mat listu mogao je i da procita veoma malo o toj temi, a iza kulisa se radilo podosta sa jednim od bivsih predsjenika SSCG. Usotalom, i za te stvari znali su nasi organizatori, poneki sahisti i clanovi SSCG (pa i Radmila) pa je to zaboralvjeno i gurnuto pod tepih jer realno nikoga nije briga jer nam mediji i insitucije nisu ni za k. Ne znam je li se ista promijenilo u medjuvremenu, nadam se da jeste i da ga urpalvjaju posteni ljudi.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Prvi ja bih volio bez DPS-a i DF-a, ali realno mislim da je to za sad nemoguće, ali vidjećemo.
Što se tiče prelazne Vlade, tek ne znam kako će to Vrzino kolo rasplesti, ali najbolje je što prije raspuštit Skupštinu, mislim da je onda Predsjednik dužan da dan posle raspiše izbore.
Ne mogu da vjerujem da je ura takva sekta. Cak jovana i ove pridoslice klanjaju se dritanu i slijepo ga slusaju, iako im je zapad prakticno rekao da ga micu. Uostalom lik je prakticno kompromitovan i politicki potrosen, ne moze vise nijednu funkciju obavljati najvisu
Podgorica Podgoricanima!
Hhehehe....bjese li se prosle godine u ovo doba Dcg i DF dogovorili za politicku vladu a u URI dozivjeli instant mozdanu kap od toga? E ta vlada vecine od 30.08 (opcija 1) moze do kraja mandata skupstine, oduvjek su to pricali.
Ako toga nema jedino izbori(opcije 2 i 3, bolje 2 iz opravdanih razloga, objasnio SKOJ cini mi se).
I to je veca spremnost za izbore nego sto su je pokazali svi ucesnici 43 vlade+DF.
Sent from my phone
Jesam li ja loš sa matematikom, ili je sva ova prdnjava o Demokratama zaludna priča jer bi Vlada pala i bez njihovih glasova?
zaludna je priča kako god okreneš
Dakle, i bez Demokrata bi Vlada pala, iako je koliko rezonujem DCG njihov prišlepak.
Ne mislim da je to realna opcija.
Prvo, DPS ne smije dić ruku za DF ministre, inače slijedi samouništenje. Dakle DF otpada, ionako "nije partner", dakle nema ko to da gura.
Ostaje varijanta manjinske Demokrata i manjina, uz podršku DPS (i DFa?). DF ne znam što bi to podržao, ionako se komate sa Dem za glasove, ne vidim kako i zašto bi im to odgovaralo, kad sad imaju SNP i dubinu.
Ili misliš da uđu i DPS i DF kao ministri?
To bi tek plač bio.
Evo malo gasa vezano za tačku 2. by Bojan Baća.
https://www.vijesti.me/v/618314?utm_..._share_counter
Ponoviću je da ne skrolujete
Zato su izbori neophodni.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks