Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Kolegi, koji je u bolnici zajedno sa bratom, par dana pošto su primljeni preminuo otac (srčani udar), a juče i majka (korona), koja je primljena u bolnicu u isto vrijeme kad i oni... Sahraniše im oba roditelja dok oni leže zakovani za krevet...
Momak iz Nk, 40 godina, preminuo juče od korone...
Zavjera, ljudi gušteri, Bil Gejc...
#fakenews
Dva dana zaredom na malo ispod 30% nije znak usporavanja. Kao što je i prvobitno bilo rečeno, niko ne misli da će se narod sačuvati od korone, ali brojke se moraju držati na nivou koji zdravstveni sistem može da izdrži. Razvijene države zaključavaju na maksimum 5% zaraženih od broja testiranih.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Oko 6500 je stopa smrtnosti u CG zadnnjih godina (dnevno oko 18 u prosjeku). Vidjećemo na kraj 2020 koliko će ih biti više, tj koliki će biti porast zbog korone.
Izvor Monstat
https://www.monstat.org/userfiles/fi...odaci%20rs.xls
Ako ne bude znatno povećan, nemojte samo da kažete da je to zbog toga što je NKT sprovodio čvrsto mjere.
Last edited by autodijagnostika; 21-11-20 at 12:17.
Pazi, ovdj Monstat ne bi smio da laže. Nije u koristi državi da barata lažnim demogafskim brojkama.
Očekivano je da broj umrlih bude većih u 2020. Zbog korone prije svega, jer evo 9 mjeseci ne patiše se od nje.
Moguće da će biti povećanje i zbog manjka liječenja drugih bolesti, ali će se znati koliko je od korone a koliko od drugih.
Jel' to onaj MONSTAT koji je statisticki izracunao da nam je dovoljno 2e na dan da bi se hranili pravilno?
Aha, ok. Hvala puno.
Izgleda sam samo ja gledao emisiju dje su prosuli direktoricu MONSTAT-a koja je svjesna koje manipulacije rade non-stop.
Kad je statistika, ne mora tu nuzno da se laze. Mogu sve brojke da budu tacne i precizne a da sam opet sam prikaz izmanipulise i posalje pogresna poruka koja je narucena od strane nekog.
Nije to od juce al' vidim da mnogi i dalje ne kapiraju te osnove stvari. Uopste pisem.
Last edited by Fidel Castro; 21-11-20 at 12:48.
Ya no estoy aquí.
Sve je to tačno što ste naveli za Monstat, al kad je u pitanju broj umrlih vjerujem da ne lažu. Nema potrebe.
Takođe i na kraju 2020 mislim da neće imati previše prostora da manipulišu.
Jesu li bili najavali nove mjere za danas ili sam ja nesto presalto
Presaltali su i oni izgleda
ogroman je otrovni oblak interneta iznad crne gore
Cim Kavaric poziva da se ne izlazi iz kuce, nema nista od novih mjera...
NKT će biti najveći krivac za masovna umiranja ukoliko ne donesu odluku o zatvaranju!!!
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Interesantna mi je statistika Plava,Rozaja,Gusinja ovih dana, koji su imali masu zaraženih ljetos. Gotovo da i nemaju zaraženih u odnosu na ostale opštine a ne vjerujem da se striktno drže mjera.
Jedino logično mi je da su vecina ljudi koji cirkuliše stekli imunitet i da će imunitet biti konačno rješenje ove Kovid zavrzlame.
Ako je istina da se antitijela u organizmu zadržavaju samo nekoliko mjeseci, onda to neće biti rješenje ove krize.
rjesenje je vakcina.
6 mjeseci je za sad utvrdjeno da su mirni ljudi koji prime vakcinu.
da ako kod nas stigne makar nesto u januaru ili februaru makar za zdrastvene radnike i najugrozenije pa da se nekoako izborimo sa ovim tamo do proljeca/ljeta.
Prico sam danas sa inspektorom,nista od zatvaranja do 1'.A nece ga ni tad bit ako bude broj novozarazenih u padu
Ne prdnjavi prdnjavo ljudska...
Kažu strucnjaci da imunitet bez obzira na antitijela,"nauči" da da odgovor ukoliko se opet susretne sa istim virusom. Evo vidjecemo, al bez kolektivnog imuniteta bilo vakcinom ili preboljenjem, ovo se nece rjesavati.
Ni meni nema logike da se poslije zaraze i ozdravljenja tijelo ponaša kao da se nikad nije borilo protiv virusa. Neka bude da se čovjek opet može zaraziti, ali se nadam da će simptomi biti blaži. Sve to pod uslovom da virus ne mutira, mada su naučnici odavno rekli da mu je sastav takav da se mijenja vrlo sporo, odnosno da nije kao sezonski grip koji je svake sezone drugačiji.
nije 2 dana, uporedi npr. prosjek zaraženih zadnje 2 sedmice na sedmičnom nivou (dakle ne dnevnom), na maksimum 5% možeš da zaključavaš kad je u porastu ne kad je u padu, ako je danas u Rožajama 5 zaraženih od 100 testiranih a 60% ljudi tamo ima antitijela preglupo je zatvarat grad
pa naravno, broj preležalih je 10ak puta veći od broja trenutno aktivnih, u NK je 5 puta više a u PG je drugi broj tek skorije premašio prvi znači PG ima da gura još jedno mjesec dok broj zaraženih ne opadne na neznatan broj, interesantno je i kako se virus spuštao vremenom sa sjevera ka jugu
reinfekcije se dešavaju ali za sad rijetko, realno 3-6 mjeseci traje u većini slučajeva što znači ovo kad prođemo mirni smo taman do vakcine
She is only here to annoy herself!
Ако је тачно то да је 10так пута више прележало, онда је буквално пола државе прелажало корону.
Najnovije istraživanje (koje doduše još uvijek čeka na recenziju) pokazuje da imunitet na SARS-CoV-2 traje najmanje 6 mjeseci, pri čemu se imunitet odnosi na sve raspoložive mehanizme - dakle, ne samo antitijela, nego i na T i B ćelije.
https://edition.cnn.com/2020/11/18/h...ess/index.html
Ponovna infekcija je moguća, ali vrlo rijetka. To je ono što zasad znamo.
Last edited by Viscount; 21-11-20 at 22:52.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks