Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Kolega mi je imao koronu skoro, i on i žena upalu pluća. Dobio u nedjelju temperaturu a u petak mi kaže kako mu je voda sa aparata baš čudnog ukusa kao ko zna je li ispravna i kaže probaj, probam sa druge strane čaše. Srećom, ništa haha. Kaže kad nijesi prošli put od mene dobila, ne može ti ništa taj jedan gutljaj. Moguće da me vitamin D sačuvao jer sam se skor vratila sa odmora, a svaki vikend isto na plažu.
Mislim da 90% ljudi iz mog okruzenja trenutno ima neku prehladu/koronu. Samo cekam kad ce da me poklopi![]()
Zena i ja pretekosmo poslije 3 dana jada.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
je li moguce opet isti simptomi, zar ne bi trebalo da je blaze
nothing comes from violence and nothing ever could
Citao sam ja britansku studiju doduse ne koliko ostaje vitamina u tijelu. Testirali su doze od 30k dnevno na 6m periodu bez ikakvih posledica. Nedje sam pitao doktora davno oko preporucene doze 1000k al ne zna cija je to peeporuka. Inace je vitamin D vise hormon nego vitamin btw.
Elem, za vrijeme korone pio sam 10k dnevno. Znaci 2g sa prekidom od 2m u toku ljeta. To je jedini period u zivotu kad se ja nisam ni nakasljao ali bukvalno. Sigurno je i stil zivota mogao da igra ulogu ali ja ga nisam promjenio za vrijeme korone ni zeru. Inace sam bio vazda od sinusa nagrdjen, smrcav… Dal je vitamin D igrao veliku ili malu ulogu tek sam ja ponovo poceo sa istim dozama. Zaboravih da dodam da sam izimao protein kao dodatak ishrani svo vrijeme al 25g dnevno ne vise. I vakcinisan sa tri doze astra 2 i fajzer 1
Djeca su prelezala koronu ovih dana. Mladje sa nogu pa ekskurzija jos nedovoljno oporavljena pa ponovo 37 temp par dana sa kasljem ludackim al prodje. Drugo dijete uzgubili culo ukusa i mirisa stalno temp 37,1. I kasalj. Potraje to 7 dana. Ja i zena nista.
Sent आत्मन:
Last edited by Caesar; 08-10-23 at 12:41.
"Vidiš li: svet pun sebe grca -
Očiju punih, prazna srca."
Meni skoro 20 dana traje, bol u grlu, neki šlajm odvratni, malaksalost, umor neka. Ne u kontinuitetu nego jedan dan budem takav pa sam 2 ok, sve nešto tako, a i ovo vrijeme netipično skroz mislim da doprinosi...
I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.
Ja danas izvadih vitamin d i b12 svakako da provjerim, ne radi korone ali neka ga
Vitamin D 96 a B12 591.
@Caesar koliko pijes dnevno? Jesam li dobro razumjela da piješ 10 hiljada mikrograma dnevno? Ja sam pila 4000 pa se mislim da ponovo krenem....Tati mi je proljetos D vitamin bio poprilicno pao pa sam mu ukljucila i odmahje poceo bolje da se osjeca a sve je govorio kako nikud ne moze kako je vrijeme doslo da se rastajemo, zivot iz njega izlazi....uradismo nalaze D vitamin nesto jednocifrena brojka....ja mu odmah ukljucih 4000 i on se casti mi oporavi za deset dana poce da kosi oko kuce, radi sad je pekao rakiju i oko vina....deset kazana je sam ispekao... nijesam mu davala jul avgus i septembar a sad mu opet dajem po 4 hiljade dnevno i cijelu zimu ce mi to piti
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
I ja sam u toku korone pio 10000 dnevno. Kasnije nisam i evo se sad opet dumama dal da počnem.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
"Vidiš li: svet pun sebe grca -
Očiju punih, prazna srca."
Isto ti je i kod mene...ja volim sunce i baš mnogo vremena provodim na suncu, a zimi kad sam vani bas biram da me sunce grije i vitamin D mi je bio ispod svakog pristojnog nivoa...mislim nesto oko 27....tako da vjerujem da nema veze, pogotovo za one koji se ne sunčaju....utripovala sam da ako piješ D vitamin i suncas se na plazi, ona varijanta cijeli dan provedes pored mora i u moru da to moze da izazove neke opekotine ili fleke po kozi, pečate....meni se nesto slicno desilo...mozda je koincidencija, ali desilo se pa sam oprezna i u vrijeme najjaceg sunca ne pijem vitamin D ali ga se nakrcam prije ljeta pa ne fali svakako![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Izvadiću ja opet vitamin D tamo možda nedje u martu baš da vidim rezultat s obzirom da mi je sada visok ali sam se dosta sunčala i kupala i baš bila na suncu. Sada mi je 96 mjeren u oktobru, 2019. sam mjerial krajem avgusta i bio je 79. B12 je oba puta bio oko 590.
vitamin D se ne apsorbuje svakome isto, ka od sunca ka od suplementacije
zato ga je potrebno provjeravat
She is only here to annoy herself!
Majka mjesec ipo nije imala čulo mirisa, nedavno joj se vratilo, nikakvih posebnih simptoma nije imala, malo kašalj izjutra, nit je išla kod dr niti je pila što.
Sad polako kreću prehlade, kašalj, pa obnovih zalihe vitamina d od 2500IU, cinka od 25mg, omega3 360epa/240dha, probavnih enzima, magnezijuma i to je moj ceh farmako industriji, eto domaćih mandarina, nerandži, limuna i kivija, šetnja i vozi.
"I shut my mouth and hold the light"
Ono kada dobijes bivalentnu booster dozu nakon skoro 2 godine zadnje revakcine, umjesto opet vakcine i revakcine.Milina ,pacijenti nazalost nisu svjesni problema niti im se govori sta zapravo primaju,jednostavnu pitaju koju vrstu zelis i boc.
Ovo je ucestala praksa,dobro se konsultujte sa imunologom koja vakcina vam je potrebna i obavezno procitajte sta kaze WHO o ti vakcinama i koliko doza je potrebno.Naravno ako zelite da se vakcinisete.
Sta u ovom slucaju raditi?Od jurenja za pravdom nema neke koristi a greska je ucinjena.
Gnojna cista na plucima uzrokovana upalom pluca a upala pluca uzrokovana virusom covid.Eto sta je nekog snaslo.Budite srecni vi koji prodjete sa blazim simptomima i nikakvim posledicama.
Last edited by Pobro83; 24-10-23 at 00:39.
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks