Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 39

Thread: Kako podesiti Tv da prikazuje kanale bez kablovske

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default Kako podesiti Tv da prikazuje kanale bez kablovske

    Nemam kablovsku a bih da mi se prikazuju onih nasih 5-6 kanala sa obicnom antenom, znaci bez kablovske...

    Tv je Grunding i prolazim kroz ova podesavanja, ali nikako da nadjem kako da podesim...

    Na ovaj Auto Tuning mogu da izaberem ATV ili DTV. ili DTV+ATV... mislim da je DTV kablovska, a ATV obicna antena... Ali kad odradim sken kanala na ATV nista mi ne nalazi... Na DTV nadje sve kablovske kanale, ali ih ne prikazuje jer nemam uredjaj.

    Ima li ko kakvo resenje???

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    10,273
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    151
    Thanked in
    80 Posts
    Rep Power
    255414

    Default

    Atv su ti oni stari analogni a ti treba da ides na DTV. Prikacis antenu na TV i pretrazis i trebas staviti dvbt2 ako ti tv podrzava.

    Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Atv su ti oni stari analogni a ti treba da ides na DTV. Prikacis antenu na TV i pretrazis i trebas staviti dvbt2 ako ti tv podrzava.

    Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
    Imam ovo Digital type da biram DVB-T ili DVB-C. Izabrah
    DVB-T

    • It is the short form of Digital Video Broadcasting-terrestrial.

    Kontam da je to za obicne kanale, a -C za kablovsku...

    Kad odradim scan na DVB-T ne nalazi mi nikakve kanale...

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Mandalay
    Posts
    10,225
    Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    6 Posts
    Rep Power
    79754

    Default

    Ovih nasih par kanala emituju u dvb-t2 standardu.
    Ako ti tv ne podrzava taj standard onda moras uzeti poseban tuner sa dvb-t2 tunerom.
    Who let the dogs out

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    podgorica
    Posts
    9,211
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    43 Posts
    Rep Power
    61151

    Default

    Ne mozes bez resivera na taj tv

    Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Quote Originally Posted by BlackVelvet View Post
    Ovih nasih par kanala emituju u dvb-t2 standardu.
    Ako ti tv ne podrzava taj standard onda moras uzeti poseban tuner sa dvb-t2 tunerom.
    Izgleda da nema taj T2 standard. Dje cu uzet taj T2 tjuner i koliko kosta?

  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    30,392
    Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    213
    Thanked in
    146 Posts
    Rep Power
    352345

    Default

    Oko 25e.
    Može Okov ili Tehnomax / Tehnoplus

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  8. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:


  9. #8
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    29
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    0

    Default

    Traži set top box...znace odmah daa ti treba za zemaljsku digitalnu tv.

    Послато са SM-A105FN помоћу Тапатока

  10. The Following User Says Thank You to Tvholic For This Useful Post:


  11. #9
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    404
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    1688

    Default

    Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Izgleda da nema taj T2 standard. Dje cu uzet taj T2 tjuner i koliko kosta?
    oko 20-ak eura,dvb-t2 mora bit,trebalo bi da ima u tehnomax ili u drugim radnjama bijele tehnike

  12. The Following User Says Thank You to tonipf For This Useful Post:


  13. #10
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Kupih ovaj Vivax 155 t2 uredjaj... E sad kako ga povezati sa Tv...

    Kad ga ukljucim pise na ekran Boot... Nikako da se ukljuci... Sa ovog papirnog upustva mi se ne pojavljuje ekran na tv da ga set up-ujem...

    Preko HDMI kabla sam ga povezao sa Tv... Na tv imam HDMI 1 slot i HDMI 2 slot... Ja sam na 1 povezao. Posao na Setup, rekoozda tu ima nesto da se poveze u ovu HDMI SEC opciju, ali mi ne pronalazi uredjaj kad uradim skeniranje...

    Pomagajte

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  14. #11
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Uspjeh da podesim uredjaj ali ne moze nijedan kanal naci. Ukljicio sam ga u ovaj prikljucak za antenu, sto su u stan ostavili. Moze li bit da zgrada nema obicnu antemu za ove nase kanale???

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  15. #12
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,233
    Thanks Thanks Given 
    60
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    32 Posts
    Rep Power
    12711

    Default

    Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Uspjeh da podesim uredjaj ali ne moze nijedan kanal naci. Ukljicio sam ga u ovaj prikljucak za antenu, sto su u stan ostavili. Moze li bit da zgrada nema obicnu antemu za ove nase kanale???

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    koja si zgrada?
    vjerovatno ima nego je mozda raskacenonedje

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

  16. #13
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    podgorica
    Posts
    9,211
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    43 Posts
    Rep Power
    61151

    Default

    Sad moras da kupis kucnu antenu, sve su prilike da ces na kraju uzeti kablovsku

    Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

  17. #14
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Quote Originally Posted by straus View Post
    Sad moras da kupis kucnu antenu, sve su prilike da ces na kraju uzeti kablovsku

    Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
    Ma kakvi, ne bi placa za televiziju
    Uzecu antenu, nema druge izgleda

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  18. #15
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,187
    Thanks Thanks Given 
    356
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    34 Posts
    Rep Power
    162023

    Default

    Izbaci samo kabal na terasu trebalo bi da uhvatis nesto... A taj prikljucak u zidu moze biti neka kablovska, satelitska ili vjerovatno nista(nasa posla)
    Isto tako provjeri da li ti uredjaj trazi bas dvb t2 mozda ima opciju i dvbt pa ti po default-u otisao na njega

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Last edited by darko cfc; 23-05-20 at 23:12.
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  19. #16
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,685
    Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    494
    Thanked in
    277 Posts
    Rep Power
    1518526

    Default

    A dje Vivax moj brate, samo da nije onaj model sto lad pistis video sa fleske zablokira posle pola sata.
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

  20. #17
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Evo uzeh i ovu Iskra antenu, i opet na skeniranje ne nalazi nijedan program... Popizdje me... Je li moguce da je toliko slaba antena da ne vata nikakav signal? Ovdje smo na prizemlje, zgrade naokolo su po 4-5 spratova, ne znam moze li to toliko uticati...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  21. #18
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,187
    Thanks Thanks Given 
    356
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    34 Posts
    Rep Power
    162023

    Default

    Nesto pogresno radis mora nesto uhvatiti nema veze sto je prizemlje
    Daj koju sliku postavki na tom boxu

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  22. #19
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Evo od prvog koraka...

    Znaci novi je tv... Za Auto Tuning i Digital type mi je podeseno DVB-T.

    Evo slika ispod... Onda sam uzeo T2 uredjaj, i HDMI kablom ga povezao sa televizorom. Onda izaberem za ovaj Input source izaberem HDMI kako bi mi uredjaj bio prepoznat i kako bi ga poceo podesavati...

    Dalje... T2 uredjaj sam povezao sa antenom...
    Onda krenem na ovo Pretrazivanje kanala.... Pretrazuje i ne nadje nista...

    Pokusao sam da pomjeram antenu al ne pomaze... Mora da sam neki korak preskocio, ali ne znam koji...

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk

  23. #20
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    102
    Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    9056

    Default

    Probaj na ovo digital type da promijenis na dvb-t2

    Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

  24. #21
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,685
    Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    494
    Thanked in
    277 Posts
    Rep Power
    1518526

    Default

    pa moras ovo sto ti kaze @nikola da promjenis na DVB-T2, kod nas nije obicni DVB-T u opticaju.
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

  25. #22
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Ne moze, ima samo opcija DVB-T i DVB-C.

  26. #23
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,685
    Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    494
    Thanked in
    277 Posts
    Rep Power
    1518526

    Default

    Quote Originally Posted by Mojsije View Post

    Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Ja tek sad kontam da je ovo slika interfejsa TV-a.
    Naravno, ako tv nema DVBT2 da ga ne mozes ni prebaciti na isti, tako da ti to podesavanje ni nema veze kad vec ides preko Boxa.
    Ima li kakva opcija da biras koji ces signal kad prikopcas STB?
    Ne trebaju nam slike od TV interfejsa, nego napravi par slika koje opcije nudi STB ali prije nego krenes u trazenje kanala.
    Last edited by technus; 25-05-20 at 17:10.
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

  27. #24
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lustica
    Posts
    17,505
    Thanks Thanks Given 
    380
    Thanks Thanks Received 
    947
    Thanked in
    308 Posts
    Rep Power
    863093

    Default

    Quote Originally Posted by technus View Post
    Ja tek sad kontam da je ovo slika interfejsa TV-a.
    Naravno, ako tv nema DVBT2 da ga ne mozes ni prebaciti na isti, tako da ti to podesavanje ni nema veze kad vec ides preko Boxa.
    Ima li kakva opcija da biras koji ces signal kad prikopcas STB?
    Ne trebaju nam slike od TV interfejsa, nego napravi par slika koje opcije nudi STB ali prije nego krenes u trazenje kanala.
    Mislim da na tv nema nista posebno da se podesava, lise onoga sto sam naveo. Ovo na nas jezik je interfejs t2 uredjaja.

    Ovaj ekran Upustvo za instalaciju je prvi ekran koji izlazi pri pocetnom instaliranju... znaci vrlo jednostavno, svega 3 opcije...

    Evo video za YT

    Bas ne mogu da shvatim zasto nijedan kanal da izadje...

  28. #25
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Andromeda
    Posts
    8,685
    Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    494
    Thanked in
    277 Posts
    Rep Power
    1518526

    Default

    Jedno malo 'cudno' pitanje, ali prikopca si antenu u STB, je li tako, ne u TV?
    'šta to zida sinko, koga sestra brani,
    koliko je love pokupio brat'

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Grafika sa neta se ne prikazuje kako treba
    By Dutch in forum Software
    Replies: 12
    Last Post: 13-08-14, 23:43
  2. i.kako podesiti firefox
    By montegruja in forum Software
    Replies: 4
    Last Post: 15-03-10, 22:56
  3. Kako podesiti isdn fax
    By montegruja in forum Internet
    Replies: 0
    Last Post: 03-02-07, 19:02
  4. Kako podesiti zvuk na Mirc-u
    By BiTrAtE in forum #montecafe
    Replies: 2
    Last Post: 07-04-05, 10:58
  5. Kako podesiti MMS na PDA??
    By BiTrAtE in forum Mobilna telefonija i telekomunikacije
    Replies: 3
    Last Post: 29-11-04, 09:16

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •