Results 1 to 21 of 21

Thread: 100gigabita brzina

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,378
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    162 Posts
    Rep Power
    255900

    Default 100gigabita brzina

    Procitah danas da Orion u Srbiji pusta net ove brzine !!! Ima li izgleda kod nas ?
    Inace njihov net od gigabita radi bez problema

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PG
    Posts
    6,143
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    67 Posts
    Rep Power
    770245

    Default

    Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Procitah danas da Orion u Srbiji pusta net ove brzine !!! Ima li izgleda kod nas ?
    Inace njihov net od gigabita radi bez problema
    ja imam 10/1 vec godinu dana, apsolutno nikad ruter pipnuo nisam niti je signal nestao, ljeto.zima vjetar kisa nista...2tela su nakacena i box, ovih dana radim od kuce, bas bas stabilno i uvjek mjerim max brzinu u svako doba... tv i net, bilo kakav paket, za 15.99 u tom momentu niko nije nudio i meni su ok skroz...

    MIX 2

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,378
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    162 Posts
    Rep Power
    255900

    Default

    Gdje to imas deset gigabita po sekundi brzinu ?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PG
    Posts
    6,143
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    67 Posts
    Rep Power
    770245

    Default

    Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Gdje to imas deset gigabita po sekundi brzinu ?
    10/1 mb/s )) smijesno za dansnje vrijeme ali bitno je da je flat



    MIX 2

  5. #5
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,378
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    162 Posts
    Rep Power
    255900

    Default

    Quote Originally Posted by radza-madza View Post
    10/1 mb/s )) smijesno za dansnje vrijeme ali bitno je da je flat



    MIX 2
    Uh ovo o cemu pisem je nekih deset hiljada puta brze .

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    PG
    Posts
    6,143
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    67 Posts
    Rep Power
    770245

    Default

    oce li to uopste moci i blizu toga na postojecu infrastruktiru njihovu

    MIX 2

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,378
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    162 Posts
    Rep Power
    255900

    Default

    Quote Originally Posted by radza-madza View Post
    oce li to uopste moci i blizu toga na postojecu infrastruktiru njihovu

    MIX 2
    Imaju novu optiku . Gigabit im radi odlicno . Za sto gigabita je nova tehnika ( tolika je brzina da je tesko je izmjeriti )

  8. #8
    Join Date
    May 2013
    Posts
    38
    Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Nije 100 nego 10gbps

  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,378
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    162 Posts
    Rep Power
    255900

    Default

    Ja procitaj nedje da je sto ali ok mozda sam u krivu , deset se moze izmjeriti
    Ali bilo jedno ili drugo to moze biti potrebno jedino ako zelite da skinete cijeli net . Nisam racunao ali cak i sa deset mislim da hdd ne mogu da isprate .

  10. #10
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    11,368
    Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    92
    Thanked in
    61 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Meni iz telekoma sad stavili novi ruter i izmjerih 114 mgps iako po ugovoru mogu da imam 100 mgps.

    Posto sam laik, koji pojacivac da kupim da bih hvatao dobar internet kroz cijelu kucu?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  11. #11
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    11,368
    Thanks Thanks Given 
    68
    Thanks Thanks Received 
    92
    Thanked in
    61 Posts
    Rep Power
    0

    Default 100gigabita brzina

    Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Meni iz telekoma sad stavili novi ruter i izmjerih 114 mgps iako po ugovoru mogu da imam 100 mgps.

    Posto sam laik, koji pojacivac da kupim da bih hvatao dobar internet kroz cijelu kucu?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Izvinjavam se, sad vidjet da je tema GB a ne MB
    Ali pitanje i dalje ostaje


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #12
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    786
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    208

    Default

    Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Imaju novu optiku . Gigabit im radi odlicno . Za sto gigabita je nova tehnika ( tolika je brzina da je tesko je izmjeriti )
    koji operater konkretno?

  13. #13
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,378
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    245
    Thanked in
    162 Posts
    Rep Power
    255900

    Default

    Orion . U Srbiji ima veliku opticku mrezu , ovdje pruzaju samo wifi net i tv . Mana je kod nas sto mora biti opticka vidljivost izmedju repetitira i kuce . Zato i broj korisnika je zanemarljiv kod nas

  14. The Following User Says Thank You to brodomaketar For This Useful Post:


  15. #14
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Podgorica
    Posts
    289
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    12461

    Default

    Imam Orion internet 20/2 evo već više od 2 godine. Plaćao sam ga 24e (1e je bio ruter). Nude mi ugovor novi 20/4 za 19e. Pitao sam ih za povećanje brzine i šta rade na tom pitanju, a odgovor je bio da će biti. Istu takvu priču pričaju evo već 3 godine. Mislim da više od 20mbps neće biti. U Srbiji su veće tržište, ali ovdje, mi koji koristimo Orion, smo šakica korisnika. Što se tiče rada barem 2-3 puta mjesečno moram da ga restartujem i konekcije sa punjačem od antene su loše i labave. Nažalost, živim u dijelu grada (Pg) dje skorije neće doći ni Telemach ni Mtel ( T-com- ne želim da komentarišem) tako da sam prinudjen na Orion. I još nešto NEMAJU HD kanale, ko želi TV!
    Last edited by Boky; 27-04-20 at 08:15.

  16. #15
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    30,415
    Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    217
    Thanked in
    150 Posts
    Rep Power
    352345

    Default

    T-com ako ima optiku (a sumnjam čim Telemach neće da uđe), je najbolja stvar.. M

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  17. #16
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Podgorica
    Posts
    289
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    12461

    Default

    Quote Originally Posted by Bugi View Post
    T-com ako ima optiku (a sumnjam čim Telemach neće da uđe), je najbolja stvar.. M

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    Nije da neće da udju( i telemach i Mtel), navodno komsija na pocetak ulice, koji radi u Tcom-u, ne dozvoljava da mu prodju kroz dio imanja da bi postavili kabal. Nazalost moja kuca je starije gradje i bez fixne linije, a zahtjev koji sam uputio Tcom-u jos prije 2 godine za uvodjenje obicnog kabla (bakar), mi je odbijen sa obrazlozenjem da to ne rade i zato sam prinudjen za Orion. Inace kroz cijelu ulicu nema optike samo ''bakar''.
    Last edited by Boky; 30-04-20 at 08:34.

  18. #17
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    51
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    10 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Ja u mtelu placam 160/6 a realno je 90/6, mada radi odlicno

  19. #18
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,196
    Thanks Thanks Given 
    360
    Thanks Thanks Received 
    48
    Thanked in
    35 Posts
    Rep Power
    162023

    Default

    Quote Originally Posted by Boky View Post
    Imam Orion internet 20/2 evo već više od 2 godine. Plaćao sam ga 24e (1e je bio ruter). Nude mi ugovor novi 20/4 za 19e. Pitao sam ih za povećanje brzine i šta rade na tom pitanju, a odgovor je bio da će biti. Istu takvu priču pričaju evo već 3 godine. Mislim da više od 20mbps neće biti. U Srbiji su veće tržište, ali ovdje, mi koji koristimo Orion, smo šakica korisnika. Što se tiče rada barem 2-3 puta mjesečno moram da ga restartujem i konekcije sa punjačem od antene su loše i labave. Nažalost, živim u dijelu grada (Pg) dje skorije neće doći ni Telemach ni Mtel ( T-com- ne želim da komentarišem) tako da sam prinudjen na Orion. I još nešto NEMAJU HD kanale, ko želi TV!
    Jer ne mogu vise od toga da daju s ovom infrastruktutom u srbiji imaju optiku provdenu kao kod nas tcom zato vece brzine... I radi to sve super jer ima malo korisnika cim nakace vise ode sve u....

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  20. #19
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    30,415
    Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    217
    Thanked in
    150 Posts
    Rep Power
    352345

    Default

    Kada bi kačili po proceduri ne bi niđe bilo problema. Zna se tačno koliko koja oprema može da iznese i podatka i zahtjeva...

    Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  21. #20
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    4,196
    Thanks Thanks Given 
    360
    Thanks Thanks Received 
    48
    Thanked in
    35 Posts
    Rep Power
    162023

    Default

    Naravno ali kad nakace maximum a ti dodjes i trazis nece reci ne moze nego nakace i tebe pa se stisnite i tako trpaj jer ugovor je tu pa ne mozes nigdje dok ne istekne...

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  22. #21
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,240
    Thanks Thanks Given 
    60
    Thanks Thanks Received 
    57
    Thanked in
    33 Posts
    Rep Power
    12711

    Default

    jes a strani provajderi nude ove brzine velike ali u ugovoru pise da su samo jednom u toku dana duzni da obezbijede maximalni protok

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ADSL brzina
    By linux_fixer in forum Internet
    Replies: 2
    Last Post: 13-05-07, 10:46
  2. Brzina interneta, mjerac
    By Undead in forum Software
    Replies: 10
    Last Post: 14-12-06, 17:19
  3. Brzina Downloada
    By djbojan in forum Internet
    Replies: 13
    Last Post: 02-08-06, 01:02
  4. brzina ili vjecnost
    By NAND in forum Ljubav
    Replies: 47
    Last Post: 11-05-05, 13:25
  5. Put/brzina/pokret experiment [4x thumb]
    By Chegevara in forum Vizuelne umjetnosti
    Replies: 1
    Last Post: 09-08-04, 20:41

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •