Results 1 to 19 of 19

Thread: Problem sa stabilnoscu internet veze

  1. #1
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Question Problem sa stabilnoscu internet veze

    Ajde da pokusam ovako jer nema neke posebne teme za pitanja...

    Kao sto rekoh vise puta, od prosle godine koristim 4G internet jer mi tako najvise odgovora (i sto se tice wireless konekcije i sto se tice racuna bez ugovorne obaveze).

    Do skoro je to bio Telenor a od pretproslog mjesec je to Telekom. Oba operatera daju manje-vise iste rezultate i oba imaju manje-vise istu cijenu za tih 100GB koje meni budu dovoljno na mjesecnom nivou.

    Da ne duzim oko toga... postoji jedna jedina igrica koju igram povremeno, od prosle godine. "World of Warships" od "Wargaming"-a, ako ista znaci.

    Imam problem sa njom ma koju konekciju da koristim. Eto sam koristio Telenor i nerijetko me izbacivalo u sred igre. Sad sa Telekomom je ista stvar. Pored toga, cak se konektujem preko mTel-a (hotspot sa telefona - 4G) i opet je isto.

    Nije ping konstantno visok. Meni je ping u prosjeku nekih 35ms i on je skoro konstantan ALI desi se da skoci (ping spikes) do par stotina kad igra 'zalaguje' sto svako zna kakve posledice ima. Medjutim, nije ni to najgore, desi se nekad da taj skok bude i do blizu 1000ms ili cak preko toga a onda igrica sama valjda potpuno izbaci korisnika sa servera.

    Igrica ima i svoj foruma, konkretno za EU server je recimo ovdje: https://forum.worldofwarships.eu/

    Ono sto mi je bilo jako zanimljivo je da tokom tog 'iskljucenja' sa servera je ne mogu da pristupim ni igrici ni forumu. Znaci privremeno uopste nemam pristup njihovim serverima. To nekad traje sekund-dva a nekad traje i po minut-dva.

    U toj 'pauzi', internet radi bez ikakvih problema.

    Nakon diskusije sa ostalim igracima, doslo se do zakljucka da vecina igraca nema nikakvih problema a i svaki put kad ja ne bi bio u mogucnosti da pristupim serverima, svaka "is it down" stranica bi dala rezultat da je sa njihovim serverima sve u redu vec da je problem do mene. Jedini drugi koji izgleda imaju isti/slican problem su Hrvati. I to mislim da je vrlo zanimljivo.

    Jedina stvar koja mi je padala na pamet jeste Telekom koji je i ovdje i tamo ali opet sam brzo odustao od te teorije jer je nemoguce da svu oni koriste Telekom a i ja sam imao isti problem sa Telenor-om a i sa Hotspot-om preko mTel-a.

    Svakako sam kontaktirao i podrsku gdje sam dobijao odgovor da nema nikakvih problema kod njih vec je problem sigurno kod mog ISP-a. Da se udje u detalje, odradio sam i PingPlotter test i poslao im 'report' nakon kojeg su manje-vise isto ponovili, da je problem vec kod prvog 'hop'-a, sto ukazuje na problem kod mene, moje konekcije, mog ISP-a.

    Evo recimo odgovor koji sam dobio prije 2 sata, nakon sto sam im danas popodne poslao novi PingPlotter report posto sam jutros htio malo da igram a onda naisao na iste probleme...



    Ima li nekog da se razumije vise u ovu problematiku?

    Da mozda sumnja u cemu je problem i najvaznije - kako ga rjesit'?

    Ako je do ISP-a, sto tacno da im kazem?

    Moze li neko od vas da testira svoju konekciju preko PingPlotter-a na ovu adresu: http://login1.worldofwarships.eu/ i postavi ovdje rezultat, da uporedim(o) ?

    Evo recimo moj koji sam upravo napravio a pustio sam ga samo 5-6 min da 'radi' (obicno se preporucuje jedno pola sata ali ja imam problema vrlo brzo pa nema potrebe za tako dugim testiranjem)



    Nisam neki strucnjak za "citanje" (tumacenje) ovih 'report'-ova ali koliko ja vidim... i ovdje mi je prosjecni ping nekih 33-34ms sto je skroz ok (cak i ako se gleda ovaj na zadnjem 'hop 6' gdje je 41ms.. opet je ok) ali je eto maksimalni ping skocio na 700-800-900ms vec u tih prvih par minuta...


    EDIT: Sad vidim da se ovdje gore i ne vidi "full route" i da je ping zapravo veci nesto sto sam mislio...



    Znaci prosjecni je nekih 60-ak ms, do 70ms iako ni to nije nesto prestrasno, makar ne za ovaj tip igrice gdje ne nisanim nekog snajperom u oko. Ipak, svakako je problematican ovaj 'max' broj koji ide preko 1000ms u ovom slucaju.



    Ako ima jos neka informacija koju bih mogao dat' a da neko pomogne, neka pise/pita.

    Zahvaljujem.
    Last edited by Fidel Castro; 16-01-20 at 01:55.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,007
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post
    Rep Power
    1002

    Default

    Ova prva adresa ti je privatna adresa, sto pretpostavljam ti je neki ruter tu izmedju tvog racunara i telekoma? Isto tako vidim da ka toj prvoj adresi imas polje MAX sto pretpostavljam znaci koliko izmosi maksimalni ping(?) dok si testirao. Ako je ovo sve tacno onda imas problem od tvog racunara do tog AP-a (access point-a) ili rutera, sta god da je. Sad sve zavisi sta imas konkretno tu kod sebe. Imas li taj AP ili ruter kod sebe ili se kacis preko nekog USB uredjaja direktno na baznu stanicu tj antenu telekoma?
    ?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,967
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    18 Posts
    Rep Power
    200274

    Default

    Nisam sve citao na zoru ali koliko skontah ti bi da igras online igrice preko mobilnog interneta? Pa nece da moze a da bude kvalitetno


    Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Cetinje
    Posts
    4,039
    Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    18779

    Default

    otprilike mislim isto sto i bojan, a evo ti i moj report, isto telekom:

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	login1.worldofwarships.eu.jpg 
Views:	29 
Size:	2.8 KB 
ID:	166133  
    067-572270

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,967
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    30
    Thanked in
    18 Posts
    Rep Power
    200274

    Default

    Nebitno je koji je operater, radice on relativno ok...ali ce uvijek povremeno imati problema sa skakanjem pinga. Mozda kad dodje 5G ili se oslobode kapaciteti

    Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  6. #6
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Default

    Sve bi ja ukapirao da sam ja jedini koji ima ovaj problem.

    Ali kad nailazim na mnogo drugih likova, posebno iz CG i HR sa istim problemom onda mi nista nije jasno. I oni imaju skokove u pingu, kao i iskljucenja sa servera.

    Eto ima jedan CC (Content Creator) bas iz HR kojeg prati nekih 50-ak 'iljada ljudi i u zadnjih cca. mjesec dana je imao istih problema kao ja i ostali iz 'regiona'.



    Najzanimljivije je sto se desava u ISTO VRIJEME svima nama. Recimo desava mi se da nesto radim oko slika u Photoshop-u, u samoj igrici sam (iako ne igram) a upaljen mi je Twitch na njega iako ga samo djelimicno cujem u pozadini. I onda cujem njega kako se nervira jer ga je izbacilo iz igrice a par sekundi nakon toga izbaci i mene skroz iz igrice, nazad na 'LOGIN screen'.

    Necu da vjerujem da je i CC na mobilnom internetu jer sam siguran da nije. Takodje, ovih problema sam ja imao u znatno manjoj mjeri prije a ostali nisu uopste.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  7. #7
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Cetinje
    Posts
    4,039
    Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    18779

    Default

    najbolji test ti je da poneses laptop (kompjuter) kod nekoga ko ima optiku, ubodes mu lan kabal, popalis sve sto mislis da moze bit problem, logujes se na server i testiras. tako ces bit siguran je li problem tvoj internet ili nesto drugo.
    067-572270

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,906
    Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    12 Posts
    Rep Power
    146560

    Default

    A i njima je uvjek prvi odgovor da nije do njih pa posle bude... Hmmm

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    Satelitski resiveri/Oprema
    [email protected]

  9. #9
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Default

    Quote Originally Posted by mmijo View Post
    najbolji test ti je da poneses laptop (kompjuter) kod nekoga ko ima optiku, ubodes mu lan kabal, popalis sve sto mislis da moze bit problem, logujes se na server i testiras. tako ces bit siguran je li problem tvoj internet ili nesto drugo.
    U pitanju je komp koji mi je tesko da nosim bilo gdje... Ako budem u prilici odradicu to ali ne vjerujem da ce bit' uskoro...

    Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    A i njima je uvjek prvi odgovor da nije do njih pa posle bude... Hmmm

    Sent from my P 30 pro using Tapatalk
    To znam, zato sam ih i pritiskao toliko.

    Ja ne kazem da nije do moje konekcije jer je iskreno dosta komplikovana a i u pitanju je mobilni internet tako da me ne bi cudilo nista do toga.

    Ipak, kad vidim koliko jos ljudi (pogotovo iz regiona) ima isti problem u istom trenutku... onda mi tu vec nesto smrdi u njihovom dvoristu, ne nuzno mojem/nasem.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  10. #10
    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    69
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    5740

    Default

    Moguce da je zapravo do njih, ne tako davno u LoL-u je bila situacija da su telekomovi igraci imali dc na par momenata, kako u Cg tako i u Hr. Sad opet nisam siguran da li je to do samog telekoma bilo ili do igrice, al vidim da je slicna prica.

  11. #11
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Default

    Evo jos jednog odgovora od danas, nakon malo duze price uzivo...



    Znaci pominju IP adresu http://10.4.4.129/ (nemam pojma sto je i odakle) i da trazim svom ISP-u (Telekom u ovom slucaju) da re-rutuje konekciju ili da probam VPN.

    Ima li neki besplatni VPN, probe radi?

    Ja imam VPN addon-e zakacene po pretrazivacima ali to je iskljucivo za pretrazivace, treba mi nesto za kompletnu konekciju...

    P.S. Danas nedje oko 17h je opet bio 'stream' (onaj Hrvat sa Twitch-a) u pozadini a bio sam i u igrici i opet smo u isto vrijeme izbaceni iz igre i on i ja... Par minuta nakon toga, oglasilo se jos par ljudi iz HR na forumu, sa istim problemom.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  12. #12
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    279
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Milsim da nije do interneta, nego do WG-a, koristio sam i kablovski i WiFi internet (Telekom i Telenor), ista je stvar, samo se diskonektuje iz igre, a pristup ostalim portalima je u redu. Igram WoT godinama i to je počelo da mi se dešava u zadnjih par mjeseci. Kontaktirao sam support, nisu bili detaljni sa odgovorom kao tebi, rekli su mi da opet inatliram igru, i to je to od njih. Naravno, isto se dešava. Ako nađeš rješenje, podijeli ga ovdje, jer stvarno počinjem da ludim.
    isključite televiziju, uključite mozak

  13. #13
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    840
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    46597

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Evo jos jednog odgovora od danas, nakon malo duze price uzivo...



    Znaci pominju IP adresu http://10.4.4.129/ (nemam pojma sto je i odakle) i da trazim svom ISP-u (Telekom u ovom slucaju) da re-rutuje konekciju ili da probam VPN.

    Ima li neki besplatni VPN, probe radi?

    Ja imam VPN addon-e zakacene po pretrazivacima ali to je iskljucivo za pretrazivace, treba mi nesto za kompletnu konekciju...

    P.S. Danas nedje oko 17h je opet bio 'stream' (onaj Hrvat sa Twitch-a) u pozadini a bio sam i u igrici i opet smo u isto vrijeme izbaceni iz igre i on i ja... Par minuta nakon toga, oglasilo se jos par ljudi iz HR na forumu, sa istim problemom.

    Evo i da ja lupim jednu: Mozda je neki Intrusion Detection System+Firewall negdje usput instaliran.Bice blize njihovoj strani. Pa kad upadne nesto u filtar on blokira konekciju.

  14. #14
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Default

    Quote Originally Posted by HereWeGo View Post
    Milsim da nije do interneta, nego do WG-a, koristio sam i kablovski i WiFi internet (Telekom i Telenor), ista je stvar, samo se diskonektuje iz igre, a pristup ostalim portalima je u redu. Igram WoT godinama i to je počelo da mi se dešava u zadnjih par mjeseci. Kontaktirao sam support, nisu bili detaljni sa odgovorom kao tebi, rekli su mi da opet inatliram igru, i to je to od njih. Naravno, isto se dešava. Ako nađeš rješenje, podijeli ga ovdje, jer stvarno počinjem da ludim.
    Moguce da neki skokovi ping-a i jesu do mog interneta i 'setup'-a koji nije najbolji ali ja bi to prihvatio i ne bi nikog krivio za to.

    Ipak, kad me izbaci izbaci iz igre i ne mogu po par minuta da pristupim ni igrici ni forumu onda to definitivno ne moze bit' do kvaliteta mog interneta vec do nekog (veceg) problema izmedju mog ISP-a i njihovih WG servera.

    Quote Originally Posted by napalm View Post
    Evo i da ja lupim jednu: Mozda je neki Intrusion Detection System+Firewall negdje usput instaliran.Bice blize njihovoj strani. Pa kad upadne nesto u filtar on blokira konekciju.
    Poslao sam im to, kao da su mi to rekli iz ISP-a

    Cisto da vidim/o sto ce odgovorit'.

    Mada je to takva kompanija da skoro nikad je prihvati svoju gresku nego samo prebacuje lopticu u neko drugo dvoriste... Zvuci poznato.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  15. #15
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    279
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Prije 4-5 dana sam instalirao program HASTE (trial verzija 14 dana) koji redukuje lag i ping, i začudo igra za to vrijeme nijednom nije pukla. Slučajnost ili ne, ali za sada je ok.
    https://haste.net/
    isključite televiziju, uključite mozak

  16. #16
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Default

    Quote Originally Posted by HereWeGo View Post
    Prije 4-5 dana sam instalirao program HASTE (trial verzija 14 dana) koji redukuje lag i ping, i začudo igra za to vrijeme nijednom nije pukla. Slučajnost ili ne, ali za sada je ok.
    https://haste.net/
    Moguce da bi ovako neki servis smanjio ping, u manjoj mjeri ali ne vjerujem da ce imati uticaja u ovim problematicnim situacijama kad ping ide i preko 1000ms.

    Mislim ne kosta me nista da probam pa cu sjutra mozda skinut' to i instalirat', da vidim primjecujem li ikakvu razliku.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  17. #17
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    516
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Rep Power
    105

    Default

    Ja sam imao problema sa battelfid igricim na mtel optiku konstantno sam imao tkz packet lost to jest ping nije bio konstantan i od kad sam presao na telekom optiku vise nemam problema


    Al server je u njemacku tako da ping je oko 30

  18. #18
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    23,242
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    121
    Thanked in
    76 Posts
    Rep Power
    1628948

    Default

    Ma ovo je do njih 100%, nema tu price.

    Povisen ping moze da bude zbog mog 4G neta i to je potpuno razumljivo.

    Ali potpuno izbacivanje iz igre i nekad nedostupnost serverima po vise minuta i to od strane vise ljudi, u istom trenutku.... mora bit' do njih i nikako drugacije.
    Na mentalnom bolovanju, do kraja januara.

    /LOG OUT.


  19. #19
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Evo me doma
    Posts
    5,093
    Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    47 Posts
    Rep Power
    477121

    Default

    This site can’t be reached

    login1.worldofwarships.eu refused to connect.



    [COLOR=var(--error-code-color)]ERR_CONNECTION_REFUSED


    Preko Telemacha
    Tracing route to worldofwarships.eu [92.223.20.35]
    over a maximum of 30 hops:


    1 <1 ms <1 ms <1 ms router.asus.com [192.168.1.1]
    2 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
    3 * * * Request timed out.
    4 5 ms 5 ms 6 ms tv-he-m-1-po3.telemach.me [185.80.96.64]
    5 7 ms 7 ms 7 ms pg-thq-m-2-po6.telemach.me [185.80.96.76]
    6 8 ms 10 ms 7 ms pg-he-m-2-be4.telemach.me [185.80.96.94]
    7 15 ms 21 ms 21 ms bg-ne-m-0-be13.sbb.rs [89.216.8.22]
    8 37 ms 36 ms 38 ms de-fra-r-1-be1.sbb.rs [89.216.5.97]
    9 36 ms 36 ms 36 ms de-fra-r-1-be1.sbb.rs [89.216.5.97]
    10 38 ms 38 ms 38 ms decix-fr5.gcore.lu [80.81.193.252]
    11 * * * Request timed out.
    12 * * * Request timed out.
    13 39 ms 39 ms 39 ms ed-sl-a35.fe.core.pw [92.223.20.35]
    Trace complete








    [/COLOR]
    • imala majka dva sina, jedan je bio lud kao struja, drugi je isto bio informatičar...

  20. The Following User Says Thank You to Tivatech For This Useful Post:


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem sa stabilnoscu veze nakon umrezavanja
    By Unusual Suspect in forum Internet
    Replies: 3
    Last Post: 29-07-12, 17:52
  2. Replies: 3
    Last Post: 01-03-12, 11:53
  3. Internet/Veze problem ?
    By greenmann in forum Internet
    Replies: 20
    Last Post: 16-08-05, 11:59
  4. trgovinske veze sa srbijom
    By vIbes in forum Ostali oglasi
    Replies: 1
    Last Post: 19-07-04, 00:14
  5. trgovinske veze sa srbijom
    By vIbes in forum Ostali oglasi
    Replies: 0
    Last Post: 18-07-04, 17:46

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •