Page 14 of 14 FirstFirst ... 41011121314
Results 326 to 333 of 333

Thread: South & Central America uzivo :)

Thanks Thanks Given 
    3,645
    Thanks Thanks Received 
    6,787
    Thanked in
    2,598 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Ako nije nepristojno, koliko para ste potrosili za 40 dana na smjestaje, hranu, ture, prevoze? Čisto okvirno? Jesi li planirao tako ili se trosi vise od onoga kako ste mislili da će biti?
    Potrosili smo nekih 6000 za ovih mjesec i po. Nekih 30% vise nego sto sam prije puta mislio da ce trebati. Moze se proci sa 30-50% manje para od oviga ko oce, ali imamo vise sredstava na raspolaganje i ocemo da priustimo vise kvalitetnog smjestaja, prevoza, tura, hrane, pica... kad smo mladji bili 5-7 godina, vise smo gledali da spustimo troskove, sad zelimo vise kvaliteta

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,645
    Thanks Thanks Received 
    6,787
    Thanked in
    2,598 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Mene interesuje kako se izgovara ovo "Nica" time? Da znam što reći kad me šef ufati kako kunjam.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Nika, skraceno od Nikaragva
    U Gvatemalu kazu Guate

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    13,734
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,940 Posts

A siesta?

Thanks Thanks Given 
    1,726
    Thanks Thanks Received 
    5,562
    Thanked in
    2,620 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Mene interesuje kako se izgovara ovo "Nica" time? Da znam što reći kad me šef ufati kako kunjam.

Izgovori kao Dalmatinci - fjaka

Sent from my moto e20 using Tapatalk

6. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,645
    Thanks Thanks Received 
    6,787
    Thanked in
    2,598 Posts

Ne mogu tapatalk da napravim, pa nema pisanja ��

Thanks Thanks Given 
    3,901
    Thanks Thanks Received 
    3,666
    Thanked in
    2,059 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Probaj da skines stariju verziju tapatalka

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    13,734
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,940 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Mučno jes,ali meni ovako prolazi:
    Uđeš na TT(nema niđe cdm foruma),uđeš na notifikacije(ikonica onog zvonceta),tu vidiš nečije postove,klikneš na nečiji post(ne na temu),otvori ti taj post i ponudi follow.Prihvati,ponudi ti log in,uloguj se i eto te na forumu.Naravno kad izađeš iz tt,sve ovo ponoviš kad sledeći put oćeš da se nakačiš na forum.
    Sad kad pročitah ovo moje objašnjenje,mislim da ćeš bolje razumjeti nekog domoroca tamo u Amazon no mene,odnosno lakše ti je preživjeti u džungli 5dana no se nakačit na forum

Last edited by joni; Yesterday at 22:27.

Thanks Thanks Given 
    3,645
    Thanks Thanks Received 
    6,787
    Thanked in
    2,598 Posts

Naknadno cu ubaciti slike, posto mi tt ne radi.

Dan 47. na put.
    U petak prosli smo dosli na Ometepe, sto je ostrvo sa 2 vulkana na Cicibolca jezero, koje ima povrsinu kao pola CG. Ujedno je i najvece jezero u c.americi.
    Iz Granade smo dosli kombijem do luke San Jorge, odakle smo trajektom za uru vremena dosli u Moyagalpu, sto je najvece naselje i luka na ostrvu. Kombi do San Jorge nas je ispao 20e po osobi, rezervisali ga preko Gekko platforme. Pokupili nas iz hotela i ostavili direktno u luku okle krece feribot. Luka San Jorge je 3-4km od najblizeg grada Rivasa, i komplikovano je doci iz Granade, trebalo bi se cimati onim divljim busom i taksijem. To je jeftinije, ali na ovu vrucinu nepotrebna komplikacija. Kombijem se za 2 sata stize, i zapadnjaci najvise koriste ovaj metod transporta. U 3 i po popodne smo uplovili u Moyagalpu, i odatle pjeske 15min prosetali do smjestaja koji smo rezervisali na 4 noci. Oko 40e noc, lijepi apartmani s bazenom i restoranom.

Ometepe je dosta ruralan i nerazvijen. Ima turista, ali sve je to jeftini turizam, i nemaju nista posebno da ponude osim penjanja na vulkane i obilazak ostrva motorom. To je nama bilo sasvim dovoljno i tokom vikenda smo skuterom vozili 60-70km dnevno naokolo. Vecina puta po ostrvu je asfaltirana, a ima i jedno 20km neasfaltirano. Tu trebaju oni jaci motori, jer ovi skuteri bi se polomili. Skuter po danu nas je ispao 18e.
    Ko oce da se penje po vulkana, tu su Concepcion i Maderas vulkani. Concepcion je aktivan, oko 1600m visok.
    Prvo vece u petak iskocismo do "grada" tj u jedinu i glavnu ulicu Moyogalpe, za koju je Savnik njujork. Tu su neki kao restorani i prodavnice. Na google gledasmo sto je ok, i vidjesmo da je italijanski restoran Macondo top ocijenjen, pa reko ajmo tamo. Ispostavlja se da talijanka, i nase gore list iz Zenice su prije godinu dana ga otvorili. Inace je ovaj iz nasih krajeva 20+ godina po latinskoj americi kao vodic, ima blizu 60 godina. Kazu da je bas lako otvoriti restoran, drzava ne smara sa papirologijom, samo placas neki pausalni porez 30-40e mjesecno i to je to. Inace racune niko ne izdaje u vecinu mjesta, no se na papir pise...

Ometepe je dosta siromasno ostrvo. Vidi se na svaki korak koliko se ubogo zivi. Kuce su od blokova, "krov" od nekog metala, pod je najcesce zemlja, ko ima baci malo betona. Par stolica unutra, sto, neki improvizovani krevet... bas pakao. Dostini su vrata otvorena, najcesce nesto prodaju ispred pa se vidi unutra u vecinu kuca... dnevnica radnika je 6-8e ko ima posa... vecinom se bave poljoprivredom, dosta ima krava, bikova, svinja, kokosaka, konja naokolo i pored ulice... ogromne plantaze banana imaju takodje posadjene...

U subotu smo vozili naokolo, prodje se kroz 10ak sela... Balgue i Santa Cruz su najinteresantnija naselja. Tu najvise zapadnjaka dolazi da zive, uglavnom su u nekom produhovljenom tripu, alrernativnom nacinu zivota, joga, droge, obredi, i ko zna sto... stranci su dobrodosli, jer ostavljaju dolare i eure, i sve je ok dok ne prave probleme... nasli smo i 2 restorana i kafea sto imaju espresso masinu, da se normalna kafa moze popiti... imaju i dobru hranu, uglavnom salate, pice, supe, sendvici...
    Ima i domace hrane na ove standove po ulici, ali to izbjegavamo. Imao sam sa stomakom manjih problema 2-3 dana i pretpostavljam da je zbog toga sto sam pio njihovu "filtriranu" vodu. Batalio sam to i opet samo flasiranu, i osevapio sam se. Ne moze nas stomak da procesuira tako lako lokalnu vodu i hranu... standardi cistoce su jako upitni, cesto i nepostojeci. Sve fekalije se izlivaju u zemlju i samo jezero je jako zagadjeno. Zene peru ves u rijeku, koja je plava i bijela od hemije...

Ostrvo je prelijepo za obilazak motorom, jer zaista su pejzazi top i nema guzve naokolo, kao na Bali recimo. Pogled na vulkane naokolo je nerealan... zadnja erupcija je bila u maju. U nedelju smo se isto vozili istom rutom... ladovina je bila 27-28C i zaista smo pocinuli od onog przenja iz Leona i Granade...

Danas smo kulirali i prosetali okolo pjeske... u Moyagalpu ima jedan normalan lokal Cornercafe, dje ima kafa i dobar dorucak i rucak... padala je kisa, pravo osvjezenje...

Sjutra idemo u San Juan del Sur, na 2 dana, sto ce biti i nasa zadnja destinacija u Nikaragvi...
    U cetvrtak za Kostariku, Tamarindo...

11. The Following 4 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Page 14 of 14 FirstFirst ... 41011121314

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)