Izvora nemam, posebno ne online. Čuo usmeno od ljudi koji se time bave. Navodno, gaženje u vezi vlade od strane MMK i skakanje na Krivokapića, a dijelom i na URA spustilo je malo URA, a dosta smanjilo Krivokapića. Takođe i MMK otklizao put dolje. Da su na njihov račun porasle Demokrate do 25%. Nisam otvarao temu o drugima. Djeluje mi realno, jer svako ko uleti u neki konflikt gubi na glasovima, jer ga druga strana blati. Mislim da su Krivokapić i URA su neka vrsta čistilišta prije nego glasovi DPS i MMK završe kod Demokrata.
Takođe, malo mi je čudan i ovaj rezultat, po kojem ispada da su DPS, SDP i SD izgubili nekih 17-18%. I da je od toga 7% pošlo URI, 3% Demokratama, a čak 7% pošlo konstituentima ZZB. A nije mi baš realno da su se tamo prelili.
Vidim ih kao favorite da u narerdnih par izbornih iteracija izguraju ako ne do apsolutne vlasti, a ono do neke vrste DPS tako da će biti dominanti u nekoj vladajućoj koaliciji zajedno sa manjinama i možda nekom malom partijom.
Pročitajte malo o srednjem glasaču, tu se demokrate pozicioniraju trudeći se da se što manje izjašnjavaju i dajući prvu vladu bez DPS koja mora da siđe u septičku nekome drugom.
Još nešto, zanimljivo mi je, i možda najupečatljiviji jedan drugi detalj iz sinoćne emisije. Bečić se ozbiljno pazio da ne stane previše nikome na stranu u sporu oko vlade. Ali se sjetio da pomene kako je super staf u Skupštinu, kako sarađuju, kako nema revanšizma. Oće čoek da pokupi DPS glasove pa to ti je. A ovamo drugi otvaraju lustracije, otpuštanja etc...
Bookmarks