Kakvo je tržište polovnih satova u CG? Ili novih satova, ali starijih modela?
Neko je oglasio skoro Garmin Venu 2 na forumu. Nosim ga vec skoro 2 godine, odlican je, a ima i amoled ekran i bateriju od 7 dana. Jedino sto nema je plivanje u moru.. tu ne fata nista, djavo popio, sve sam moguce app probao, al ne ide.
Sent from my CPH2305 using Tapatalk
Kakvo je tržište polovnih satova u CG? Ili novih satova, ali starijih modela?
bump, da osvjezimo temu malo.
Sto koristite ljudi, kako vas sluzi, sto preporucujete?![]()
Razmisljao sam GT2 Pro ili GT3, iako je bolji materijal na GT2 pro, sad to dodje skoro pa cetri godine otkad je izasao. A mislim da cu ga nagrdit nedje u prolazu. Vise mi je za fitness/hiking nego li za smart funkcije i 24/7 nosenje.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Garmin Venu 2. Stalno ga nosim, vec 2 godine.
Ako ces uzimat takav sat, mora se stalno nositi...huawei, samsung, xiaomi satovi su vise pametni satovi (veza s telefonom, notifikacije, poruke, slanje poruka, wallpaperi i slicno)..Garmin je vise sportski sat, za sport je najbolje uradjen (bolji im je algoritam od Suunto ili Polar). Moja preporuka ide za Garmin. (Nosio sam Huawei GT2 i Suunto (zaboravih koji model)).
Sent from my Oppo find X5 pro using Tapatalk
sto kaze don danilo,ako ces sportski sat i da dugo traje,i da ima tacnost u mjerenju onda kupis garmin
Koristim Samsung watch 6. Sjajan dizajn, mjeri mi pritisak, ima hrpu funkcija, ali baterija ne traje preko dva dana.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Ko da znate da namjeravam da kupim novi sat za trcanje.
Vazda fala momci!
Pratim.
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Ne vidim svrhu Smart satova pored hibridnih.
Hubridnima drži baterija 20 dana, imaš puls, notifikacije, ekg, mjerenje koraka a i ljepše izgledaju.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Puls , krvni pritisak, EKG (prepoznaje atrijalnu fibrilaciju), saturaciju kiseonika u krvi, stres, nivo masti u organizmu, prati spavanje, mjeri hrkanje, prepoznaje sleep apneju, svašta nešto...
Ja koristim Galaxy Watch 5 Pro, a vjerujem da je šestica dodatno unaprijeđena.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Ne treba ti doktor onda
E sad,mozda mogu i na pm,konkretno me zanima samo pritisak,jesi li uporedjivao to mjerenje sa digitalnim ili obichnim aparatima,pretpostavljam da ima odstupanja...?
...
Da bi se koristila funkcija mjerenja pritiska neophodna je kalibracija svakih 30 dana.
Kalibracija podrazumijeva da u isto vrijeme staviš sat i digitalni aparat za mjerenje pritiska (jedan na desnu, drugi na lijevu ruku). Tri puta na aparatu odradiš mjerenje (u skladu sa instrukcijama na satu i pratećoj aplikaciji na telefonu) i izmjerene vrijednosti uneseš u aplikaciju.
Nakon toga rezultati mjerenja su približno isti i na satu i na aparatu.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Ja sam se odusevio sa Garmin Epix Pro i to ovaj model sto sam gledao bio je 51mm. Bas satcina za nekog ko je avanturista jer je robusan i vidi se da je namijenjen za planinarenje i teze uslove ... ali mana mu je cijena jer je put 1000e , mada ima model i od 42/47mm
Baterija do 31 dan, sa always on displayom 11 dana ... mada meni ovo i nije toliko bitna stavka jer ne spavam sa satom skoro pa nikad a onda iz navike kad stavim telefon na punjac stavim i sat. Ali svaki put se odusevim kad vidim ovakvo trajanje bat uz sve ove funkcije koje imaju danasnji smart satovi
https://www.garmin.com/en-US/p/905283/pn/010-02804-20
Last edited by Stivi; 15-09-23 at 07:49.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Epix pro Gen2 je kod nas preko hiljadu eura. I on i model 7x Pro stvarno djeluju impresivno. Mada epix ima dosta bolji ekran. Ali 1050 eura je premnogo. Mada ni 265 i 965 nijesu jeftini, koštaju 500 i 650 eura. Naravno, ni izbliza nemaju kvalitet izrade koji imaju epix i 7 pro, ali imaju najnoviji sistem za gps pozicioniranje koji koristi više satelita na više frekvencija tako da je pozicioniranje dosta preciznije nego na prethodnim modelima. Ovaj 965 ima i mape, koje 265 ne može da koristi. Mada to nije previše od značaja za nekog ko ne misli da trči po šumama i gorama i generalno nepoznatim predjelima.
Pri kupovini je problem što ovi satovi baš drže cijenu. Naravno, to je prednost kad se prodaju poslije određenog vremena. Nisam ranije pratio da li na ove satove ikad ima nekog popusta pa da se sačeka takva prilika za kupovinu.
Last edited by elemental; 15-09-23 at 10:30.
Ja sam korisnik Apple Watch satova, meni su funkcije koje ima odlicne, pozivi, poruke, app za trening, precizan gps, navigacija….e mana je jedini ato ne moze baterija preko 3 dana ali da se bas nategne, sa svim mogucim opcijama upaljenim naravno…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedan dobar kardiolog,da ga ne imenujem,rekao je mojoj tetki da mjeri po 3 x dnevno...napravio je zeni haos,bukvalno ne ode ni do Volija koji joj je na 50m razdaljine bez aparata u tashni...zato sam i pitao,makar bi joj lakshe bilo sa takvim satom,jer shanse nema da se ona sad ubijedi da ne mjeri osim ako se osjeca loshe.
...
Iako su primarno pametni satovi, imaju odlične komponente za praćenje sportskih aktivnosti. Pogotovo ultra watch. Ekstremno je precizan i vrlo je korisno to što nije neophodno da se nosi telefon na trening jer sat može da funkcioniše samostalno kad su pozivi i poruke u pitanju. Ta je opcija korisna i unutar kuće jer ne mora svako malo da se trči po telefon. Makar je korisna za one koji konstatno nose sat. Gps isto sa više satelita i na više frekvencija i baš je precizan. Isto važi i za monitor rada srca. Sa druge strane, većina ljudi koji se intenzivno bave nekom aktivnošću baš teško može da pređe preko ekstremno lošeg trajanja baterije u poređenju sa trajanjem na sportskim satovima. A ni cijena mu nije baš povoljna.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks