Results 1 to 9 of 9

Thread: Microsoft Excel - pitanje

  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    11,082
    Rep Power
    97207

    Default Microsoft Excel - pitanje

    Postoji li način da tabelu koja se sastoji od n redova i 2 kolone koje oznacavaju naziv i kolicinu tipa

    Auto 3
    Lopta 2
    Stolica 4

    Nekom formulom formatiram u

    Auto
    Auto
    Auto
    Lopta
    Lopta
    Stolica
    Stolica
    Stolica
    Stolica

    Odnosno da excel broj koji stoji uz ime iskoristi ksko bi importovao ispos njega jos toliko redova sa istim nazivom -1?

    Ili mora sve rucno na insert row?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,466
    Rep Power
    5548

    Default

    Postoji ali jedino u VBA (neka me neko ispravi...). Uglavnom, ako ispratis bilo koji tutorial kako da pokrenes VBA editor u Excelu (Alt + F11) npr

    Customize Ribbon -> Add Developer Tab -> (pa na Developer Tab) otvoris Visual Basic

    (https://www.excel-easy.com/vba/creat...l-basic-editor)
    (https://www.excel-easy.com/vba/examp...-a-module.html)

    i uneses ovih par linija koda i stisnes dugme "Play" - dobices bas ono sto ti treba, izbrisi samo prve dvije kolone, i to je to.

    Code:
    Sub a()
       Dim B As Integer 
       Dim C As Integer
       Dim Ctot As Integer 
       Dim i As Integer, j As Integer
       B = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
       Ctot = 1
       For i = 1 To B
          C = Cells(i, 2).Value
          For j = 1 To C
             Cells(Ctot, 3).Value = Cells(i, 1).Value
             Ctot = Ctot + 1
          Next j
       Next i
    End Sub
    Gif kako radi... https://giphy.com/gifs/ggv24IaijQtgCuvzAl
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	giphy.jpg 
Views:	40 
Size:	3.1 KB 
ID:	163022  
    067 447 161

    Weekend house for renting

    https://www.facebook.com/grandpashouse1/

    @grandpashouse1

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1,368
    Rep Power
    52281

    Default

    Postoji ali možda lakše to odraditi na mc access? Ako ti odgovara da mijenjaš program


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    448
    Rep Power
    32602

    Default

    Ako sam te dobro shvatio, probaj ovako:

    Ako je npr. u A1 "auto" a u B1 broj ponavljanja, u A2 kucaj =REPT(A1, B1)

    EDIT: Nijesam te dobro shvatio, sorry Ovo što sam napisao će ti sve ispisasti u istoj ćeliji.
    Evo ima ovdje jedno "jednostavno" rješenje koje ne koristi VBA, ako baš nećeš da ga koristiš: https://stackoverflow.com/a/11841563
    Last edited by Tica; 28-05-19 at 12:12.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    182
    Rep Power
    5558

    Default

    Zna li neko kako da prebacim podatke iz jednog sheet-a u drugi? U prvom sheet-u je šablon, tj formular za popunjavanje a u drugom su imena ljudi sa njihovim podacima. U Formularu kliknem na odredjeno ime i izlista mi njegove podatke.....

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

  6. #6
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    182
    Rep Power
    5558

    Default

    Quote Originally Posted by Misko Kluni View Post
    Zna li neko kako da prebacim podatke iz jednog sheet-a u drugi? U prvom sheet-u je šablon, tj formular za popunjavanje a u drugom su imena ljudi sa njihovim podacima. U Formularu kliknem na odredjeno ime i izlista mi njegove podatke.....

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
    Up

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

  7. #7
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,216
    Rep Power
    91172

    Default

    Quote Originally Posted by Misko Kluni View Post
    Zna li neko kako da prebacim podatke iz jednog sheet-a u drugi? U prvom sheet-u je šablon, tj formular za popunjavanje a u drugom su imena ljudi sa njihovim podacima. U Formularu kliknem na odredjeno ime i izlista mi njegove podatke.....

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
    Zar nije lakse da se takva baza napravi u Accessu nego u Excelu?
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  8. #8
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    182
    Rep Power
    5558

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Zar nije lakse da se takva baza napravi u Accessu nego u Excelu?
    Napravio sam.... preko vlookup formule

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,192
    Rep Power
    230889

    Default

    Vlookup je majka za to.


    Međutim meni trba pomoć, ja bih voljeo da napravim skriptu koja bi prilikom pokretanja brisala tačno određene kolone iz fajla a brojeve u kolonama koje ostaju oduzimala...


    Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Excel...
    By Remote in forum Software, IT generalno
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-11, 08:27
  2. excel....
    By Remote in forum Software, IT generalno
    Replies: 7
    Last Post: 11-07-11, 22:12
  3. excel...
    By Remote in forum Software, IT generalno
    Replies: 13
    Last Post: 17-03-11, 16:17
  4. Excel help
    By dnikola in forum Software, IT generalno
    Replies: 8
    Last Post: 08-01-11, 11:18
  5. I: Microsoft Office Excel 2003
    By HeAp in forum Ostali oglasi
    Replies: 6
    Last Post: 09-12-10, 00:24

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •