Results 1 to 20 of 20

Thread: Microsoft Excel - pitanje

  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    11,337
    Rep Power
    109924

    Default Microsoft Excel - pitanje

    Postoji li način da tabelu koja se sastoji od n redova i 2 kolone koje oznacavaju naziv i kolicinu tipa

    Auto 3
    Lopta 2
    Stolica 4

    Nekom formulom formatiram u

    Auto
    Auto
    Auto
    Lopta
    Lopta
    Stolica
    Stolica
    Stolica
    Stolica

    Odnosno da excel broj koji stoji uz ime iskoristi ksko bi importovao ispos njega jos toliko redova sa istim nazivom -1?

    Ili mora sve rucno na insert row?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,471
    Rep Power
    5549

    Default

    Postoji ali jedino u VBA (neka me neko ispravi...). Uglavnom, ako ispratis bilo koji tutorial kako da pokrenes VBA editor u Excelu (Alt + F11) npr

    Customize Ribbon -> Add Developer Tab -> (pa na Developer Tab) otvoris Visual Basic

    (https://www.excel-easy.com/vba/creat...l-basic-editor)
    (https://www.excel-easy.com/vba/examp...-a-module.html)

    i uneses ovih par linija koda i stisnes dugme "Play" - dobices bas ono sto ti treba, izbrisi samo prve dvije kolone, i to je to.

    Code:
    Sub a()
       Dim B As Integer 
       Dim C As Integer
       Dim Ctot As Integer 
       Dim i As Integer, j As Integer
       B = Cells.Find("*", SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious).Row
       Ctot = 1
       For i = 1 To B
          C = Cells(i, 2).Value
          For j = 1 To C
             Cells(Ctot, 3).Value = Cells(i, 1).Value
             Ctot = Ctot + 1
          Next j
       Next i
    End Sub
    Gif kako radi... https://giphy.com/gifs/ggv24IaijQtgCuvzAl
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	giphy.jpg 
Views:	51 
Size:	3.1 KB 
ID:	163022  
    067 447 161

    Weekend house for renting

    https://www.facebook.com/grandpashouse1/

    @grandpashouse1

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    1,506
    Rep Power
    76456

    Default

    Postoji ali možda lakše to odraditi na mc access? Ako ti odgovara da mijenjaš program


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    464
    Rep Power
    47549

    Default

    Ako sam te dobro shvatio, probaj ovako:

    Ako je npr. u A1 "auto" a u B1 broj ponavljanja, u A2 kucaj =REPT(A1, B1)

    EDIT: Nijesam te dobro shvatio, sorry Ovo što sam napisao će ti sve ispisasti u istoj ćeliji.
    Evo ima ovdje jedno "jednostavno" rješenje koje ne koristi VBA, ako baš nećeš da ga koristiš: https://stackoverflow.com/a/11841563
    Last edited by Tica; 28-05-19 at 12:12.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    437
    Rep Power
    17696

    Default

    Zna li neko kako da prebacim podatke iz jednog sheet-a u drugi? U prvom sheet-u je šablon, tj formular za popunjavanje a u drugom su imena ljudi sa njihovim podacima. U Formularu kliknem na odredjeno ime i izlista mi njegove podatke.....

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

  6. #6
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    437
    Rep Power
    17696

    Default

    Quote Originally Posted by Misko Kluni View Post
    Zna li neko kako da prebacim podatke iz jednog sheet-a u drugi? U prvom sheet-u je šablon, tj formular za popunjavanje a u drugom su imena ljudi sa njihovim podacima. U Formularu kliknem na odredjeno ime i izlista mi njegove podatke.....

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
    Up

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

  7. #7
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,276
    Rep Power
    104922

    Default

    Quote Originally Posted by Misko Kluni View Post
    Zna li neko kako da prebacim podatke iz jednog sheet-a u drugi? U prvom sheet-u je šablon, tj formular za popunjavanje a u drugom su imena ljudi sa njihovim podacima. U Formularu kliknem na odredjeno ime i izlista mi njegove podatke.....

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
    Zar nije lakse da se takva baza napravi u Accessu nego u Excelu?
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  8. #8
    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    437
    Rep Power
    17696

    Default

    Quote Originally Posted by JungleBoy View Post
    Zar nije lakse da se takva baza napravi u Accessu nego u Excelu?
    Napravio sam.... preko vlookup formule

    Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,603
    Rep Power
    282884

    Default

    Vlookup je majka za to.


    Međutim meni trba pomoć, ja bih voljeo da napravim skriptu koja bi prilikom pokretanja brisala tačno određene kolone iz fajla a brojeve u kolonama koje ostaju oduzimala...


    Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  10. #10
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    71
    Rep Power
    11074

    Default

    Evo da i ja iskoristim temu pa da pitam za moj problem.
    Imam jednu tabelu u Excelu i treba da je prebacim u Word, da bude dio dokumenta.E sad, znam kako bih prebacio tu tabelu ali je problem sto ispod ima beskonacan broj redova koji su u stvari prazni, a ono mi ga racuna kao dio tabele.I kad ja prebacim tabelu u Word, prebaci mi i te prazne redove.Kako da to maknem??
    Pokusao sam da brisem redove rucno ali opet isto.Dajte neki predlog da to bude valjano.Inace, kad u Excelu odem na print pokazuje mi da ima 3 strane za stampanje...na 2 je tabela a treca prazna.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Montenegro, Podgorica, Centar
    Posts
    8,532
    Rep Power
    631172

    Default

    Kako je kopiras u word-ides li na select all pa copy ili oznacis sto ti treba pa copy? Takodje, posto ti je 3. strana prazna, znaci da nijesi izbrisao sve prazne redove koje excel prepoznaje kao dio tvoje tabele...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

  12. #12
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    71
    Rep Power
    11074

    Default

    Ma probao sam i copy-paste, i na insert-object-create from file pa da je ubacim.Ma ti prazni redovi su mi problem, moram njih maknuti.Moze li se izbrisati u Wordu jedan dio tabele kad je prebacim (ti prazni redovi)?

  13. #13
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,532
    Rep Power
    56903

    Default

    Označi to što ti treba, pa copy. U wordu uradi paste special, pa odaberi picture enchanted meta file.
    To je to.

  14. #14
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Mandalay
    Posts
    10,049
    Rep Power
    79753

    Default

    Copy-paste bi trebalo da ti zavrsi to, ali selektujes u excelu samo celije koje zelis da ti se kopiraju u word fajlu.
    Who let the dogs out

  15. #15
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    71
    Rep Power
    11074

    Default

    Quote Originally Posted by Mr_G_rUzNi View Post
    Označi to što ti treba, pa copy. U wordu uradi paste special, pa odaberi picture enchanted meta file.
    To je to.
    E ovako bi moglo, ali je sad problem sto je tabela veca pa sve strpaju na jednu stranu, i ne moze da stane nego slika bude mala i necitljiva kad je rasporedim na cijelu stranicu.Moze li se kako podijeliti da bude na 2 stranice?
    I drugo pitanje, mada nije toliko bitno kao prvo.Mogu li se kako maknuti ove linije iz Excela sto oznacavaju redove i kolone kad prebacim sliku u Word.Ljepse je bez njih.

  16. #16
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,532
    Rep Power
    56903

    Default

    Označiš dio koji ti treba na prvu stranu, pa kopiraš i pastuješ, tako uradi i sa drugom stranom.
    Drugi dio pitanja, označi sve te ćelije, pa fill sa bijelom bojom.

  17. #17
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Montenegro, Podgorica, Centar
    Posts
    8,532
    Rep Power
    631172

    Default

    Quote Originally Posted by flex View Post
    E ovako bi moglo, ali je sad problem sto je tabela veca pa sve strpaju na jednu stranu, i ne moze da stane nego slika bude mala i necitljiva kad je rasporedim na cijelu stranicu.Moze li se kako podijeliti da bude na 2 stranice?
    I drugo pitanje, mada nije toliko bitno kao prvo.Mogu li se kako maknuti ove linije iz Excela sto oznacavaju redove i kolone kad prebacim sliku u Word.Ljepse je bez njih.
    Samo sekund, kad prebacis u word, je li ti to tabela koju mozes da editujes ili slika?
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

  18. #18
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,532
    Rep Power
    56903

    Default

    Slika. Nema editovanja, ali je najbolji način za prebacivanje u wordu.

  19. #19
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,603
    Rep Power
    282884

    Default

    Najbolji način je da znate širinu lista u Word i istu tu podesite u Excel... Onda se kopira sve kako treba..

    Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  20. #20
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    71
    Rep Power
    11074

    Default

    Quote Originally Posted by Mr_G_rUzNi View Post
    Označiš dio koji ti treba na prvu stranu, pa kopiraš i pastuješ, tako uradi i sa drugom stranom.
    Drugi dio pitanja, označi sve te ćelije, pa fill sa bijelom bojom.
    Veliko hvala, ispalo je bolje nego sto sam se nadao.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Excel...
    By Remote in forum Software, IT generalno
    Replies: 1
    Last Post: 04-08-11, 08:27
  2. excel....
    By Remote in forum Software, IT generalno
    Replies: 7
    Last Post: 11-07-11, 22:12
  3. excel...
    By Remote in forum Software, IT generalno
    Replies: 13
    Last Post: 17-03-11, 16:17
  4. Excel help
    By dnikola in forum Software, IT generalno
    Replies: 8
    Last Post: 08-01-11, 11:18
  5. I: Microsoft Office Excel 2003
    By HeAp in forum Ostali oglasi
    Replies: 6
    Last Post: 09-12-10, 00:24

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •