Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 101 to 110 of 110

Thread: Ratovi devedesetih

Thanks Thanks Given 
    1,732
    Thanks Thanks Received 
    2,136
    Thanked in
    891 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Pomenuh na drugoj temi ovaj film a mislim da je nasušna potreba našim prostorima koji su prošli devedesete i dalje se nacionalistički potpiruje od strane političara i onda imamo generacije koje nikad nisu prošle te devedesete a učestvuju u pirovima međunacionalne mržnje. (da li je to Crna Gora,Hrvatska,Srbija u ovoj priči - nebitno je).Ali,sve više je nažalost primjetno.

Možda treba kao društvo da se osvrnemo na to - kuda sve to vodi?

Preporuka.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Nasušna potreba je obrazovni sistem koji će mladima pružiti sa članstvom u EU perspektivu koja će im izgledat ljepše od mavanja zastavama i gledanja strikovih slika sa dubrovačkog ratišta sa persijskim tepihom.
    "Vidiš li: svet pun sebe grca -
    Očiju punih, prazna srca."

2. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,502
    Thanks Thanks Received 
    4,778
    Thanked in
    3,488 Posts

Dubravka Stojanović je sa jednom ekipom napravila sjajnu izložbu Labirivint devedesetih i kasnije je govorila kako su mladi posjetioci bili u šoku i takvima nikad nije palo sigurno na pamet da mašu zastavama i šire nacionalizam.

No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    17,502
    Thanks Thanks Received 
    4,778
    Thanked in
    3,488 Posts

Još jedan dobar film na temu:

I intervju:

No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    558
    Thanks Thanks Received 
    215
    Thanked in
    135 Posts

Odlomak iz knjige generala Grahovac Blagoja - Glasovi iz gluve sobe
    Skenirana slika tako da moguce da ima nekih gresaka

U utorak u 07.30 sam na aerodromu ,,Slatina' kod Prištine. U 08.00 slijeće helikopter >gazela iz Podgorice. Dočekujem markantnog, elegantno obučenog, a po mani- rima veoma pristojnog gospodina, Predstavi mi se da je savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i da se zove Goran Žugić. Kada sam mu se predstavio, iskreno ) je rekao da mu je drago što me je upoznao, Očigledno je bilo da o meni zna mnogo toga. Godinu kasnije Sam vidio odakle toliko zna. Logično je, radio je u bezbjednosti,. Komandant aerodroma , Slatina" bio je pukovnik Dra- gan Arsović, takođe Crnogorac. Obezbijedili smo da se Žugić u svakom garnizonu na KiM sretne Sa svakim voj- nikom iz Crne Gore.Na.kraju, u velikoj sali na aerodromu Slatina", organizovan je sastanak sa svim vojnicima iz Crne Gore koji vojsku služe u garnizonu Priština. U tom trenutku ih je bilo 43. Žugić vodi razgovor sa vojnicima, a pukovnik Arsović (kao domaćin) sjedi sa njegove lijeve strane. Niko od vojnika ne iskazuje bilo kakvu primjed- bu na uslove u kojima služe vojni rok, kao i na odnose u jedinicama. Ali, među vojnicima počinje pravi verbalni rat, Čak i sa elementima uvreda i psovki. Otvorio se Pravi rat izmedu onih koji su za Momira (Bulatovića) ili za Mila (Đukanovića). Ne intervenišem.

Kada sam kod veoma pristojnog i razumnog gosta uočio nelagodu, ustajem i počinjem rukovoditi sastan- kom. Pošto su se svi vojnici, koji su tražili rijeć, predsta- vili prezimenom, unakrsnim pitanjima i potpitanjima počinjem ,rešetati dvojicu, koji su se predstavili istim prezimenom. Na moje pitanje jednom od njih, śta u vezi sa takvim njegovim stavovima misli njegov otac, on kao iz topa odbrusi: , Ne zna on ništa, on je , milovac", u našoj familiji najpametniji je striko. Striko kaže da ćemo bez Momira svi nestati". Nastavio bi on da sipa kao iz kalaš- njikova, ali ga prekidam. Prozivam njegovog prezimenja- ka, a on još Žustrij. Pitam ga: ,Šta kaže tvoj otac u vezi sa tvojim stavovima?" Na naše zaprepašćenje on kaže da je njegov otac ,prava bena za politiku, a da je stri- ko najpametniji u njihovoj familiji. Da li su vaši očevi u srodstvu?", pitam ih. , Rođena braća, nažalost", uglas uzvratiše. Razlika je samo u tome što su se braća ukrstila u ljubavi prema Milu i Momiru. Očigledno je da očevi i jednog i drugog ,ne znaju ništa", a da su stričevi ti koji su ,,pametni". Pošto je problem očigledno višeslojan, njima dvojici više nisam dozvoljavao da uzimaju riječ. Ostali vojnici su bili veoma iskreni i veoma ponosni što o njima brine matična država Crna Gora. Niti jedan nije iskazao želju za prekomandom izvan KiM.
    " Kako ste dośli iz Beograda?", pita me Žugić. , Ovim" pokazujem mu na avion ,,Orao", ,,Pa tu ima samo jedna kabina", primjećuje, Naravno, samo jedna", uzvratih. Iako je pet popodne, pozovem ga na letački doručak: Pri- hvatio je. Doručak su donijeli, a ja predajem letački bon. Uočivši njegovu nelagodu, kažem mu: "Ovo éemo podijeliti ....

Ko nas je kleo na ova dva slova da se lome koplja, dobar je

6. The Following User Says Thank You to St.Dzonny For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,502
    Thanks Thanks Received 
    4,778
    Thanked in
    3,488 Posts

Tačno ću uzet knjigu.

No pasaran!

8. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    558
    Thanks Thanks Received 
    215
    Thanked in
    135 Posts

Ima li nesto vise nedje da se procita o Goranu Zugicu? Bas ga se slabo sjecam.
    Makar i neki link sa ovog foruma ako se neko sjeca da je pisa

Thanks Thanks Given 
    17,502
    Thanks Thanks Received 
    4,778
    Thanked in
    3,488 Posts

Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Ima u arhivi NIN-a zanimljiv članak kako CIA-a ubija ne znam jel tačno sav taj slučaj je pod velom misterije.

"Čovek koga mnogi pamte po otkriću "Paukove" mreže rešio je prošle sedmice još jedan zločin: ubistvo Gorana Žugića, savetnika za nacionalnu bezbednost crnogorskog predsednika Mila Đukanovića. Iza ovog čina, prema rečima saveznog ministra za informacije Gorana Matića, "direktno stoji CIA" koja je na ovaj način uklonila "svog igrača" čiji je "rok trajanja" istekao. Namera je bila da se Milo Đukanović liši ključnog saradnika i tako prepusti ministru policije Vukašinu Marašu koji je, po Matiću, ličnost preko koje CIA vrši kontrolu nad Milom Đukanovićem. Matić je svoje tvrdnje potkrepio snimcima telefonskih razgovora dvojice službenika američke administracije zaduženih za Crnu Goru, iz kojih se vidi da su u noći kada je Žugić ubijen Amerikanci govorili o tome da se nešto "dogodilo pre nekih 20 minuta", da je bilo "profesionalno i da je zadatak izvršen"."

https://www.nin.rs/2000-06/15/13190.html

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 13:20.
    No pasaran!

11. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,665
    Thanks Thanks Received 
    5,386
    Thanked in
    2,545 Posts

Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Ima, posao sam neku storiju na ovom forumu https://forum.cdm.me/showthread.php?...58#post5421258

Sent from my Motorola 8400

13. The Following 2 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,502
    Thanks Thanks Received 
    4,778
    Thanked in
    3,488 Posts

Meni je intriga ovaj članak NIN- jer su u Americi paralelno se oglasili i Guardian i tako to zbog nekog policijskog službenika u CG.

JBT koliko smo mi živjeli u klasičnim obračunima službi ka u američkim filmovima.

No pasaran!

15. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    558
    Thanks Thanks Received 
    215
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ima, posao sam neku storiju na ovom forumu https://forum.cdm.me/showthread.php?...58#post5421258

Sent from my Motorola 8400
    Sjecam ovog posta. Interesantno mi je pojavljivanje jednog sugradjanina, a i mislim da je bio dobar drug, ako ne i kum sa Borom Corbom.

Nedje sam pricita tvoj post o nekim zaslugama Milice Pejanovic Djurisic, i da sam tada htio da ti postavim pitanje u vezi toga.. No tada sam ima politiku, ne logovanje na forumu sa telefona vec iskljucivo sa kompa

Mada ja i ti imamo jednu nedovrsenu pricu o masturbiranju sa teme Crkve nad Crkvama

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)