Jesi li probao metlicu da ocistis?
Zna li neko sta ovo moze bit?
Stavio sam nove brisace, i dok su brisaci bili u polozaj za servis, suvozacev je ostavio neki trag koji se vidi samo na mokru sofersajbnu kao fleka neka...
Znaci nije ogrebotina, nisam lupao po sofersajbni ili slicno.
Probao da ocistim sa 37 raznih sredstava za staklo, nista, probao alkohol, nista, probao clay bar/glinu, nista...
Samo se vidi kad je staklo mokro, kao zamucena fleka u duzini citave metlice brisaca
![]()
Jesi li probao metlicu da ocistis?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Zbilja kad smo kod brisaca, koji da se trguju ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bosch Aerotwin
Samo gledaj da su Made in Belgium.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Hvala momci dobri.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dje ima da se kupi glina/clay i pošto?
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Ah, super...Evo guglah, na bimmer forume iskace da je vecini f30 modela to tako...to je mana jer se tu zaustavlja brisac i ostavlja i mineralne naslage i vremenom naslage same gume od brisaca....poliranje jedino
ja sam je porucivao s interneta, jedno vrijeme su je imali i u okov, sonax marke...
Pretpostavljam da je onda Castellana ima, jer oni uvoze sonax
Evo nasao sam jedino u GrassMontenegro(Bd), ali ne pise koliko je pakovanje, 30€ košta.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Izvolite u salonu:
https://grasshemija.me/product/auto-...glina-cl-clay/
U okov zna da naleti sonax plava glina ona, i nekad kornjaca speed clay crvena...a cijene taman tako 20-30e
ja sam na internet kupio neku finu glinu za tipa 12-13e 2x250g...gruba vam ne valja, bez ako cete da polirate posle
Last edited by Laz; 15-12-24 at 19:46.
Ima(la) je Castelana.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Those about to rock, we salute you!
Sto uzet da za volan ima par ogrebotina?
Ima li kakva zaštita/namazi za crne hrapave površine od ABS plastike?
Dva spojlera (lipa) su u pitanju, novi ne korišćeni, pa sam mislio da ih zaštitim prije montaže na auto.
Imas u castellanu ovu
https://ibb.co/bmjzJTT
Kosta 10,90e 100g
Kakav Grass druze.Rusko smece a skuplji od premium proizvoda.Imas u Castelanu work staf i sonax glinu
Treba da operem motor jer je curelo ulje...
Recite mi kako najbolje to da izvedem?
Brake cleaner , pa dimer pa ispiranje (aparat pod pritiskom ili da prespem u onu rucnu prskalicu?
Ili je to prejako za plastiku i gumu?
Ili da kupim K2 Akra engine cleaner?
nesto trece?
Sta ne smijem da skvasim?
kapiram alternator, alanser i dzekove...ecu mislim da nine ispod haube
Brejk kliner, onda dimer i topla voda. Mozes sve da skvasis.
Vazda sam ga prao dimerom, nikad problem
Ako je baš zamastio onda možeš prvo malo brake cleanerom da razbiješ, pa onda udri dimer. Eventualno neku četku nađi da istrljaš.
10.67 je prema meni.
Bruka je. Meni traje 10-12 pranja, ne moras sve da isprskas, dva tri klika po dijelu i onda malkice tušem i nakon 2 minuta crijevom, samo da ga ispires.
Boja je glatka, voda bjezi, blato se ne lijepi…
Koja je onda razlika izmedju toga i Sonax brilliant shine detailer?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Sonax Brilliant shine detailer je na bazi polimera, Sonax Spray n Seal na bazi silike...
BSD je izasao 2012, dok je ovaj Spray N Seal dosta noviji.
Generalno BSD je odlican da se koristi samostalno na vozilo koje prije nije bilo voskirano, a Spray n Seal je dobar kao top coat, odnosno da se doda na postojeci vosak/keramiku...
Spray N Seal je jos laksi za upotrebu, odnosno za lijene ljude, jer ga bukvalno isprskas i isti sekund isperes...Dok bsd moras krpom da naneses, a nekad zna one tragove da ostavi.
BSD pise da traje do 8 mjeseci, Spray N Seal pise da traje do 3 mjeseca.
Imam oba, i probacu da iskombinujem oba...Prvo BSD, pa preko njega Spray n Seal
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks