Page 78 of 79 FirstFirst ... 2868747576777879 LastLast
Results 1,926 to 1,950 of 1962

Thread: Skijanje

Thanks Thanks Given 
    344
    Thanks Thanks Received 
    1,266
    Thanked in
    681 Posts

Nista ako ko oce sa mnom ujutru iz PG javljajte

Thanks Thanks Given 
    344
    Thanks Thanks Received 
    1,266
    Thanked in
    681 Posts

Fino bi na 1450 danas, dodjoh kasnije oko 12:30 i bilo je solidno naroda, dosta turista nekih i Albanaca pored nasih ljudi. Staze okej nije sve utabano fino al nije za neku zalbu. Sta bi sa onom garazom sto je Bemax radio? Jer parkinga nije bilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kakva je situacija sa parkingom na 1450 i 1600, moze malo detaljnije?
    I dalje 1600 se placa(3e?) a na 1450 besplatno ali je manji parking?

Thanks Thanks Given 
    533
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    352 Posts

Otvaranje ski centra 1450: ski-pass za samo 15 eura

https://www.vijesti.me/marketing/pos...a-samo-15-eura

"Staze su odlično pripremljene, zahvaljujući sistemu za osnježavanje sa sedam topova. Na skijalištu će biti dostupno:

• Šestosjed Viline vode
    • Dvosjed do Ćupova
    • Ski liftovi Jezerine, Carev do, Ključ i baby lift
    • Staze za sve kategorije skijaša (7 crvenih, 2 plave, 3 crne)"

Nema razloga da sumnjamo ☺️

Thanks Thanks Given 
    1,617
    Thanks Thanks Received 
    1,726
    Thanked in
    691 Posts

Najveca sramota, kad posmislis da ne mozemo nize da padnemo u turizmu, onda podjes na 1450m i shvatis da moze.
    Parkinga nema, ima za nekih 20 automobila od tih 20, 15 su njihovi zaposljeni i onda ide rampa i cao do 16:00. Policija stoji kod kurznog toka ispred ulaza na parking 1450 i usmjerava sve vozace na parking 1600.
    Guzva se ogromna stvara, kad sam dosao juce na kruznom toku je bio zaglavljen autobus koji vozi za Berane, onda svaki automobil staje kod policije da ih pita dje mogu parkirati svojeg ljubimca jer bi da skijaju na 1450.
    Bio sam do 1600, nije otvoren, otvara se sjutra, vracam se na 1450 i hocu auto da ostavim pored puta policajac kaze da ne mogu to da ucinim jer nije dozvoljeno, zove kao ove iz 1450m da mi otvore rampu da se parkiram, oni kazu da nisu ovlasteni da otvaraju rampu.
    I ja podjem i parkiram auto pored puta i pita me policajac dje sam se parkirao rekoh pored puta, pisite kaznu ja odoh i poslije kad sam se vratio bilo je jos 4 auta parkirano iza mene. Kamion je blizu mojeg auta proklizao u kanal.

Ski pass ne izdaju, nego samo fiskalni racun i kazu to je to.

Pitao sam ih za parking rekose da sumnjaju da ce uopste biti otvoren tokom ove sezone.

Treba im 5 minuta da mi izdaju fiskalni racun jer vidim da imaju mentora koji im objasnjava kako da kucaju sifre za opremu (cipele/skije/bordove) u kompjuter...

Taj put za Berane je dodatno otezao stanje na tom putu, jer je put Kolasin-Ski centar isti kao i prije, jedva se mimoilaze 2 kamiona/autobusa.

Onaj parking na 1600 je juce bio krcat, a zamislite sto ce tek da bude kad dodje duplo vise ljudi, jer juce realno malo ko je znao da je 1450 otvoren, plus je radni dan.

Rakija, mali espreso i flasirana voda 0.25l = 9.90e

E sad zamislite kad sve te apartmane/stanove prodaju i kad budu dolazili ljudi na skijanje, ne da nece biti parkinga, nego niko nece vise dolaziti gore. Ili da naprave garazu na 3-4 sprata ili da gase skijaliste.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

6. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    344
    Thanks Thanks Received 
    1,266
    Thanked in
    681 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Najveca sramota, kad posmislis da ne mozemo nize da padnemo u turizmu, onda podjes na 1450m i shvatis da moze.
    Parkinga nema, ima za nekih 20 automobila od tih 20, 15 su njihovi zaposljeni i onda ide rampa i cao do 16:00. Policija stoji kod kurznog toka ispred ulaza na parking 1450 i usmjerava sve vozace na parking 1600.
    Guzva se ogromna stvara, kad sam dosao juce na kruznom toku je bio zaglavljen autobus koji vozi za Berane, onda svaki automobil staje kod policije da ih pita dje mogu parkirati svojeg ljubimca jer bi da skijaju na 1450.
    Bio sam do 1600, nije otvoren, otvara se sjutra, vracam se na 1450 i hocu auto da ostavim pored puta policajac kaze da ne mogu to da ucinim jer nije dozvoljeno, zove kao ove iz 1450m da mi otvore rampu da se parkiram, oni kazu da nisu ovlasteni da otvaraju rampu.
    I ja podjem i parkiram auto pored puta i pita me policajac dje sam se parkirao rekoh pored puta, pisite kaznu ja odoh i poslije kad sam se vratio bilo je jos 4 auta parkirano iza mene. Kamion je blizu mojeg auta proklizao u kanal.

Ski pass ne izdaju, nego samo fiskalni racun i kazu to je to.

Pitao sam ih za parking rekose da sumnjaju da ce uopste biti otvoren tokom ove sezone.

Treba im 5 minuta da mi izdaju fiskalni racun jer vidim da imaju mentora koji im objasnjava kako da kucaju sifre za opremu (cipele/skije/bordove) u kompjuter...

Taj put za Berane je dodatno otezao stanje na tom putu, jer je put Kolasin-Ski centar isti kao i prije, jedva se mimoilaze 2 kamiona/autobusa.

Onaj parking na 1600 je juce bio krcat, a zamislite sto ce tek da bude kad dodje duplo vise ljudi, jer juce realno malo ko je znao da je 1450 otvoren, plus je radni dan.

Rakija, mali espreso i flasirana voda 0.25l = 9.90e

E sad zamislite kad sve te apartmane/stanove prodaju i kad budu dolazili ljudi na skijanje, ne da nece biti parkinga, nego niko nece vise dolaziti gore. Ili da naprave garazu na 3-4 sprata ili da gase skijaliste.
    hahahahahahaha da se nisi ti parkirao sa nekom Hondom iza mene onda? Ja sam ostavio Pezola u onoj koloni parkiranih auta kad se skrene za 1600, tu je bilo mozda 5-6 auta kad sam dosao oko 12:30-40, kad sam isao kuci vidjoh i ja taj kamion, a neka sto je on upao u kanal nego se drugi kamion zaglavio onda odma pored njega i stojao tako jos 10-15 min.

Meni su rekli da se ski pass ne placa i rekli pici slobodno i onda kad dodjoh do zicare vidjoh da uopste ne rade one kapijice za ski pass nego se sa strane ulazi, mislio sam da samo strance rade na foru da treba ski pass pa stavljaju pare u dzep al eto i tebi uzese :P

Nije problem sto je taj put uzak no sto i dalje ima rupa koje su tu po par godina, nejasno mi je kad vec prosle god nije imalo snijega da nisu mogli makar da zakrpe te dugogodisnje rupe

Thanks Thanks Given 
    1,617
    Thanks Thanks Received 
    1,726
    Thanked in
    691 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    hahahahahahaha da se nisi ti parkirao sa nekom Hondom iza mene onda? Ja sam ostavio Pezola u onoj koloni parkiranih auta kad se skrene za 1600, tu je bilo mozda 5-6 auta kad sam dosao oko 12:30-40, kad sam isao kuci vidjoh i ja taj kamion, a neka sto je on upao u kanal nego se drugi kamion zaglavio onda odma pored njega i stojao tako jos 10-15 min.

Meni su rekli da se ski pass ne placa i rekli pici slobodno i onda kad dodjoh do zicare vidjoh da uopste ne rade one kapijice za ski pass nego se sa strane ulazi, mislio sam da samo strance rade na foru da treba ski pass pa stavljaju pare u dzep al eto i tebi uzese :P

Nije problem sto je taj put uzak no sto i dalje ima rupa koje su tu po par godina, nejasno mi je kad vec prosle god nije imalo snijega da nisu mogli makar da zakrpe te dugogodisnje rupe
    Nisam, on je parkirao iza mene cini mi se KO table, ja sam bio prvi u redu.
    Meni naplatili kartu, a niko me nista nije pitao na zicaru... Realno tih 15eura za ski pass mi je najmanji problem bio juce, razmisljao sam cak i da se vratim za Bar no nije majka p rodila. HAHAH
    Last edited by ^izzy^; 26-12-24 at 13:58.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li je bio neko danas na 1600? Kakvi su utisci? Čuh samo da je parking bio prepun.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    69 Posts

Bio sam danas na 1450. Dan fantazija. Medjutim, sve mimo toga se tesko moze prepricati, na sta to lici…

Parkinga nema, ljudi se parkiraju uz put prema 1600 i pjeske spustaju, ja se na neku foru uvukoh dolje jer su mi neki drugovi ostavili mjesta uz njihov kombi.

Kad se nekako u boziju pomoc parkirate i dodjete do staze, tu vas ceka 1 (jedan) salter koji je ujedno za ski pas i za izdavanje opreme, vjerovali ili ne. Ceka se minimum sat i vise za ski pas. U sred toga ludila unutra, ima covjek koji na crno prodava ski pasove, bez racuna i icega.

Kad krenete i sestosjedom i dvosjedom, udarate skijama u grane drveca koje je izraslo na trasi zicara, toliko o trudu i odrzavanju staza.

Novo mi je ona nova staza lijevo od Cupova, plava i fina, dugacka.

Snijega ima ali vec je kriticno na nekim mjestima, mislim da ako nastavi ovaj plus vec za dan dva bice frka. Koliko sam vidio prema 1600 tamo je jos gore, masu staza je progledalo, pogotovo svi oni strmiji djelovi su vec blatnjavi…

U restoran dolje nisam ulazio, a onaj lokal gore pored tanjira mi se ucinjelo manje vise ok sa cijenama, tuborg 4,20, limunada 3 i nesto…

Na kraju, iskijao sam se i proveo lijep sincani dan na planini, ali kompletan utisak svega je pi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. The Following 6 Users Say Thank You to dusman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,819
    Thanks Thanks Received 
    7,496
    Thanked in
    3,003 Posts

Bijah u nedjelju na 1600, danas na 1450.

1600 sunce, prelijep dan, skijanje bilo dobro prva polovina dana, onda neđe posle 13h na onu crvenu izbilo kamenje.

Mislim da se danas gore nije imalo što ići, al sjutra će snijeg pa će bit ok vjv.

Što se 1450 tiče, znajući kakvo je stanje staze gore bilo prije 3 dana odoh skeptičan, ali je bilo iznad očekivanja.

Viline vode bile zvek pripremljene, odvezosmo odma na početak one 3 staze i ufatio nas neizdrž da probamo novu stazu sa Ćupova.

Ćupovi su sad baš dobra priča, nova staza iznad očekivanja i danas smo više gore skijali nego na Viline vode.

Pred kraj prosvirala ona jedna zajednička padina kroz šumu gore što je zajednička za staru stazu sa Ćupova i plavu sa Vilinih voda. Onaj zadnji plato držao baš dobro cijeli dan.

Bili do ski bara, cijene malko jače ali podnošljivo za pored staze, čak i da se čalabrcne nešto.

Bez K7 1450 komad bolje skijalište. Tih 10€ što je jeftiniji ski pass dolje dajte za crnogorski sendvič sa pršutom i kajmakom (dođe i pomfrit) i stvarno full ugođaj.

Šteta što sve nije spojeno, ali biće valjda.

Parking ko parking, ko ide na neradan dan a ne porani, taj sebi pakao priređuje.

Sjutra odoh na ŽB 7-8 dana da učim najmlađe dijete da skija. Ako imate nekog instruktora da preporučite za gore, javljajte.

Biće dobro skijanje 4,5,6.01.

Božić je kritičan po prognozi (može lako ozbiljna kiša da uspe), pa fatajte ako možete ovo sad.

P.S. Gledah danas sa dvosjeda, ladno mogu i 1600 i K7 da se spoje na ovu stazu novu sa Ćupova i sve lagane padine, da bude baš za rekreativce.

Potencijal ogroman.

P.P.S.

Hajla dogodine kreće, tačno će se moć iznajmit nešto u Berane pa tamo vamo.

Sent from my moto g54 5G using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 02-01-25 at 22:37.

13. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,187
    Thanks Thanks Received 
    5,684
    Thanked in
    2,792 Posts

069596694 Tanja. Instruktor na Žabljak.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

15. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14,320
    Thanks Thanks Received 
    6,490
    Thanked in
    3,070 Posts

Ne bilo vi naređeno,nek neko bači kraći raport ko je bio gore danas.
    Sjutra vodim omladinu,svi skijaju osim jedne cure koja će da uči(nikad do sad na skije).
    Znači,parking,gužva,kako staze drže na 1600...(tamo ćemo zbog one ski trake za početnicu osim ako ne moslite da ima prostora za početnika na 1450).
    Hvala

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,466
    Thanks Thanks Received 
    10,918
    Thanked in
    5,887 Posts

jes da se odje ne piše o zimskim sportovima, valja skrenuti pažnju na ovu djevojku

https://www.cna.al/english/sport/vid...botero-i419530

rodjena Italijanka, majka joj je takodje skijašica bila Daniela Ceccarelli (ima zlato sa OI iz Salt Lake Citya). majka joj se posvadjala sa italijanskom skijaškom federacijom i Lara od tada nastupa za Albaniju. generacijski je talenat, danas druga u veleslalomu u Kranjskoj Gori. Red Bull sve finansira. elem ono najbitnije jeste iduće, ova djevojka je mogla da nastupa za Crnu Goru. ali mi imamo preča posla i korumpirani skijaški savez i nesposobni olimpijski komitet na čelu sa političkom splačinom Simonovićem koji je stigao da sad bude za ove nove stranke. mjesto toga, Albanija će vrlo brzo imati medalje u skijanju. još jedan dokaz kolika smo mi rupa Evrope a Albanija svaki danom sve dalje i dalje od nas.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    533
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    352 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ne bilo vi naređeno,nek neko bači kraći raport ko je bio gore danas.
    Sjutra vodim omladinu,svi skijaju osim jedne cure koja će da uči(nikad do sad na skije).
    Znači,parking,gužva,kako staze drže na 1600...(tamo ćemo zbog one ski trake za početnicu osim ako ne moslite da ima prostora za početnika na 1450).
    Hvala

Dan je bio savršen. Snijega dovoljno, vrijeme lijepo, staze solidno pripremljene. To je dobra strana...
    Sa druge strane, parkinga ni za lijek. Jedino da dođeš prije 9 sati možeš računati na normalno parkiranje. Dobro je što ne planiraš da ideš na 1450, tamo parkinga nema uopšte.
    Mi smo bili na 1600, došli oko 11h i ostavili kola oko kilometar prije parkinga, pored puta.
    Opuč, nošenje opreme uz brdo, ali kad se počne sa skijanjem sve se zaboravi...

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
    Last edited by Dasho; 04-01-25 at 23:41.

19. The Following 5 Users Say Thank You to Dasho For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    344
    Thanks Thanks Received 
    1,266
    Thanked in
    681 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    jes da se odje ne piše o zimskim sportovima, valja skrenuti pažnju na ovu djevojku

https://www.cna.al/english/sport/vid...botero-i419530

rodjena Italijanka, majka joj je takodje skijašica bila Daniela Ceccarelli (ima zlato sa OI iz Salt Lake Citya). majka joj se posvadjala sa italijanskom skijaškom federacijom i Lara od tada nastupa za Albaniju. generacijski je talenat, danas druga u veleslalomu u Kranjskoj Gori. Red Bull sve finansira. elem ono najbitnije jeste iduće, ova djevojka je mogla da nastupa za Crnu Goru. ali mi imamo preča posla i korumpirani skijaški savez i nesposobni olimpijski komitet na čelu sa političkom splačinom Simonovićem koji je stigao da sad bude za ove nove stranke. mjesto toga, Albanija će vrlo brzo imati medalje u skijanju. još jedan dokaz kolika smo mi rupa Evrope a Albanija svaki danom sve dalje i dalje od nas.

Kako je mogla nastupat za nas?

Thanks Thanks Given 
    958
    Thanks Thanks Received 
    2,797
    Thanked in
    2,111 Posts

Koliko rekoste da je ski pass?
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    533
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    352 Posts

Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    Koliko rekoste da je ski pass?

Thanks Thanks Given 
    958
    Thanks Thanks Received 
    2,797
    Thanked in
    2,111 Posts

Vala junački...od sledeće godine ću pametnije.
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    4,466
    Thanks Thanks Received 
    10,918
    Thanked in
    5,887 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Kako je mogla nastupat za nas?
    njena majka je svakako bila trener skijaški za Albaniju prije nego je Lara počela da skija za njih. uzrok svadje sa savezom Italije je bio taj što su njeni tj majka, tražili da odmah nastupa. federacija je insistirala da mora proći neki period i da ne može zauzeti odmah mjesto nekome drugome. postojala je opcija da pod našom zastavom skija ali mi nemamo sluha za talente. nije bila podobona vjerovatno. zna se ko je prije bila predsjednica saveza odje u prošlosti. mislim da ne bi bio problem dobiti državljanstvo po osnovu sportskog kriterijuma. i ono najbitnije iz perspektive CG jeste da mi eura ne bi davali. sve troškove njene karijere pokriva sponzor tj Red Bull. tako da kako nastupa za Albaniju tako je i mogla za nas.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    14,320
    Thanks Thanks Received 
    6,490
    Thanked in
    3,070 Posts

Quote Originally Posted by Dasho View Post
    Dan je bio savršen. Snijega dovoljno, vrijeme lijepo, staze solidno pripremljene. To je dobra strana...
    Sa druge strane, parkinga ni za lijek. Jedino da dođeš prije 9 sati možeš računati na normalno parkiranje. Dobro je što ne planiraš da ideš na 1450, tamo parkinga nema uopšte.
    Mi smo bili na 1600, došli oko 11h i ostavili kola oko kilometar prije parkinga, pored puta.
    Opuč, nošenje opreme uz brdo, ali kad se počne sa skijanjem sve se zaboravi...

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
    Danas ista priča.Savršen dan.U 9.00 smo bili na 1600 i našli parking,posle nekih pola sata već je počelo uz ullicu parkiranje.Gužva na žicu do nekih 12-13h(nekih 10-15 min se čekalo u red),posle sve manje čekanja bilo.kadsmo oko 8.40 došli na par km od 1400...kolona...stani kreni sve prvom...smrde lamele...razmišljao sam da bataljujem...ali đeca ne dadoše.I,đe je bio problem?Kreteni koji oće na 1450 ( a oni parkinga nemaju,ili ga nemaju posle 8.30),zaustavljaju se pored policije da pitaju đe će i što će.Svako pitanje policajca je nekih 20sek stajanja.Čim prođosmo onaj kružni kod 1450, stigosmo na 1600 bez problema.Znači poranit i to je to.U povratku,oko 16h bez ikakvih zastoja do KL.
    Ne znam okle su cijene koje ljudi postavljaju ali na restoran 1600 topla čokolada 3€,dojč 2.5 ili 3...
    Usluga u istom ne postoji,samoposluživanje je što znači ko ponese sa sobom iće i piće jede po cijenama ka kući.
    Parking,jbg 7€,iznajmljivanje opreme u KL 10€...

Last edited by joni; 05-01-25 at 20:11.

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    4,837
    Thanked in
    2,055 Posts

Danas je valjda policija vracala sa pola puta do skijalista ?

Thanks Thanks Given 
    14,320
    Thanks Thanks Received 
    6,490
    Thanked in
    3,070 Posts

Tačno.Jednog taksistu sa turistima su vratili...ali je krenuo oko 13-14h iz KL.

Thanks Thanks Given 
    344
    Thanks Thanks Received 
    1,266
    Thanked in
    681 Posts

Sto su vracali? Inace, sta bi za onaj parking sto im je bemax radio gore?

Thanks Thanks Given 
    14,320
    Thanks Thanks Received 
    6,490
    Thanked in
    3,070 Posts

Zato što je ulica zauzeta parkiranim kolima i napravi se špalir uzak za prolaz jednog auta(samo juče je auto HMP 2 puta intervenisalo sa 1600 prema KL),pa pretpostavljam da ne bi dolazilo do situacije ovnova na deblu a ovnova u CG ne fali.
    Parking na 1450 je u fazi sive gradnje...znači,čuh da se na 1450 ne može više od 20-30 kola parkirati.

Thanks Thanks Given 
    14,320
    Thanks Thanks Received 
    6,490
    Thanked in
    3,070 Posts

Spremili se bili za sjutra.Plašio se magle i snijega neutabanog koji je po prognozi trebao da lipti danas i noćas,kad...kiša ubila snijeg na 1600,7°C trenutno na Troglavu...bljak...ode i ova sezona po q

Page 78 of 79 FirstFirst ... 2868747576777879 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)