Otvorena sez prosle subote.
Zadnje 3s vozim bord. Moram da kazem da sam dvoje pantalona u sekend hend u poslednje 2g nasao za 25 i 35e.(Kolmar i EA)![]()
Ne prodje mi zima da ne odem bar 10dana.
Skija li odje ko?
Sto imate od opreme?
Koji stil preferirate?
Koji radius vozite?
Dje idete da skijate?
Kacite slike i snimke vaseg skijanja...
Last edited by DJuzla; 20-12-18 at 13:52.
Otvorena sez prosle subote.
Zadnje 3s vozim bord. Moram da kazem da sam dvoje pantalona u sekend hend u poslednje 2g nasao za 25 i 35e.(Kolmar i EA)![]()
Ne prodje mi zima da ne odem bar 10dana.
Prvo zimovanje hotel Bjelasica cini mi se 2002 god, od tad redovno.
Sad vozim salomon 3v race, top skija, i kupih pancerice ficher u intersport flex 90, na popust od 40% i to novi model neki (da znate ako ko planira kupovinu)
12.5 radijus skije, forsiram karving stil skijanja, ucim, vjezbam svaki put kad stanem na skije, usavrsavam tehniku.
Ove godine ponovo Kopaonik par dana, nekako mi je najsadrzajniji od svih u okruzenju...![]()
Aj da uskocim na kratko,
Ja bih da naucim da skijam. Jednom sam davno negdje probao sam da se naucim,bilo je zanimljivo.
Sta je bolje, mene nekako vise privlaci board, ali neko kaze uzasni su padovi sa boarda, lakse su skije, imas obije noge slobodne, ovamo su vezane, bla bla...
Za koliko se moze nauciti da se skija ili board i koliko kostaju instruktori?
Ako ne znaš da skijaš a sviđa ti se više bord onda definitivno idi na bord jer ćeš ga naučiti laganezeSkijaši mnogo teže uče bord, sam sam se u to uvjerio...
Sent from My Galaxy S9+ using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 23-12-18 at 12:41.
Znam samo pravo da skijam i da kocim po mogucnosti laganim prebacanjem tezine na dasenu stranu do potpunog kontakta cijelog tijela sa snijegom
Pa neko kaze board je lagano nauciti ali su kao padovi uzasni sa njim jer su to noge vezane
Padovi su jednako uzasni i na bordu i na skijama za nekoga ko je iskusan (citaj, razvija velike brzine)... Inace na bordu je najveci procenat povreda rucnog zgloba i ramena, dok je na skijama koljeno, al svi se nesto kace za te 'vezane noge'.
...a kad mi se glas, i oči, i dah upokoje,
ti ćeš me, znam, uzeti na krilo svoje...
Nijesu uopšte teški početnički padovi na bordu, što reče kolega najviše treba zglobove paziti... Prvi dan ćeš provesti dosta na guzicu, al ćeš uz instruktora naučiti dovoljno da možeš otklizat odakle želiš... Kasnije je sve do vremena provedenog na bordu i vježbe, generalno se brže uči nego skije...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Ja sam nekako ubijedjen da za sat..sat ipo mogu da naucim svakog da skija(pocetnicki naravno). Pod uslovom da umije da hoda![]()
Ali bord se lakse uci za nekog ko nikad nije skijao. Ne moze pad da bude strasan na pocetku. Kasnije to zna malo da bude problematicno, kad se covjek oslobodi i pocne vece brzine razvijati. Ja se hvala Bogu nikad povrijedio nisam, a zima ne prodje da ne provedem na stazama bar 10tak dana.
Ljudi koji jos nisu naucili, a premisljaju se da ''pokusaju''..nisu svjesni koliko gube.
Bih juce i danas na savinom kuku.
Premalo snjega.
Na dosta mjesta kamenje i zemlja se vidi.
Sent from my SM-G610F using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Kad startuje 1600 ?
Jeli samo jedna staza za spustanje?
Who let the dogs out
Hvala momci za ove odgovore, onda cu definitivno probati board. Pad je pretpostavljam zajeban i sa skija i sa boarda tako da isto se fata.
1600 startuje krajem januara
Pa sad...meni licno su Bansko i Kopaonik rame uz rame sto se samih skijalista tice, iako Bansko ima 20-30km staza vise.
Kopaonik ima mnogo dobru mrezu staza i zicara i ozbiljno je skijalsite.
E sad, sto se samih hotela tice, mislim da svaki hotel u Banskom ima bazem i saunu i parno kupatilo, nije da se ne moze bez toga, al kad dodjes umoran sa skijanja, vjeruj mi, ne da prija, nego se to ne moze opisat.
U Banskom to sto dobijes u cijenu aranzmana je relativno povoljno uzimajuci u obzir sto dobijes.
Kopaonik moze da te ispadne malo jeftiniji, ali neces dobiti kvalitetan smjestaj kao sto bi dobio u Banskom.
Ja sam prosle godine bio 7-8 danana Kopaoniku.
Bili smo u JAT-ovom hotelu.
Star hotel vidi se, ali u potpunosti funkcionalan. Sobe ciste, tople i udobne. Internet, TV. Svedski sto sa odlicnom hranom.
Jedina je mana sto nije bilo spa centra i sto se miris spremanja hrane iz kuhinje sirio hodnicima, sto se vala i ne moze uzeto toliko za zlo, ali smo zato prosli prejeftino.
Sve ima svoje, ili sto bi se reklo "kolko para tolko muzike"![]()
Ima gondola koja te vozi od grada do liftova .U gondolu staje 10 ljudi i zatvorena je .Ti ako ti ne odgovara možeš i autom ili čak besplatno kombijem kad kupiš ski pas
Ps. Kad završiš skijanje ne ideš nazad u gondolu nego se spuštaš stazom skroz do grada
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Last edited by nikolaroma; 25-12-18 at 17:37.
Kamo srece da postoji takva gondola izmedju centra Kolasina i skijalista na Jezerinama...
Nikad nisam skijao, moze li neko da me uputi dje da idem, koliko kosta ski pass, sta mi treba od opreme, sta dobijam i slicno... hvala
Kao pocetniku nemoj da ti izbor planine bude faktor opterecenja jer je potpuno svejedno, svudje imaju padine/tereni adekvatni za pocetnike...
Oprema - svakako da iznajmis, opet moguce da se uradi svudje kod nas na samoj stazi maltene... Skije, stapovi, cipele (bez ovoga ne mozes)... Skafander ili deblja jakna sa nekim nepropusnim gacama, rukavice, kapa takodje obavezno... Pozajmi nedje neke naocare ako neces sad da ulazes i u to (malo vecih stakala da te zastite jer na planini bije i odozgo i odozdo)...
Od ostale obavezne opreme, dobra volja i drustvo su pozeljni i do popodne ima da plizhish sam...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Kao neko ko je sa 35god prvi put stao na skije (sa 2-3 dana ucenja sam se spustao sa vrha Jahorine) mogu ti ipak preporuciti Kopaonik.
Kopaonik ima veliki izbor staza raznih tezina, od laganih do vrlo teskih.
Evo vec 2-3 godine skijam (ne vise kao pocetnik) ali sasvim lagano i uspjesno...
Who let the dogs out
Sto se skijalista tice, posto si pocetnik i nezahtjevan si, ja bih ti preporucio Vucje. Nema guzve, a ski pass i oprema za iznajmit su jeftiniji nego na bjelasici.
Na bjelasici ti je parking 5 eura, jednodnevni ski pass 15.
Od opreme ti treba: Skijaske pantalone, jakna, rukavice, aktivni ves (ili pamucni, ali ponesi 2-3 majice za preobuku), kaciga, naocare, skije, pancerice i stapovi
Ako ti treba instruktor, mogu da ti dam preporuku.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks