Results 1 to 18 of 18

Thread: Web Development

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default Web Development

    Rekoh da otvorim ovaj trid, koji se odnosi na pitanja i odgovore, diskusije, projekte, savjete... iz oblasti poznatih Web tehnologija kao što su HTML, CSS, JavaScript, jQery, Node.js, Bootstrap, PHP, MySQL, Wordpress itd.
    Ćao.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    Odmah da postavim jedno pitanje vezano za JavaScript. Treba da se kreira funkcija koja prima string i ako taj string sadrži jedan broj (pozitivan ili negativan, integer ili float) funkcija treba da vrati true, a ako ne sadrži brojeve ili sadrži više brojeva funkcija treba da vrati false.

    npr. za stringove "3", " 3 " i "'3.23" treba da vrati true, a za stringove "3-4", " 3 5", "3 5" i "zero" treba da vrati false.

    Ja znam da iskucam ovaj kod ali na komplikovan način, umije li ko da to elegantnije riješi u malo linija koda?
    Ćao.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Podgorica
    Posts
    354
    Rep Power
    9583

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    Odmah da postavim jedno pitanje vezano za JavaScript. Treba da se kreira funkcija koja prima string i ako taj string sadrži jedan broj (pozitivan ili negativan, integer ili float) funkcija treba da vrati true, a ako ne sadrži brojeve ili sadrži više brojeva funkcija treba da vrati false.

    npr. za stringove "3", " 3 " i "'3.23" treba da vrati true, a za stringove "3-4", " 3 5", "3 5" i "zero" treba da vrati false.

    Ja znam da iskucam ovaj kod ali na komplikovan način, umije li ko da to elegantnije riješi u malo linija koda?
    napisi regularni izraz da provjeris je li broj, to ti je u jednoj liniji
    Bez potpisa.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    a brao, ima funkcija isNaN() potpuno sam na nju zaboravio, fala ti.
    Ćao.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    U fajl login.php mi je podešena sesija $_SESSION['role'] = $db_user_role; koja ima jednu od dvije vrijednosti 'admin' ili 'subscriber'. Cilj mi je da napravim da ukoliko je neko logovan, da može da edituje postove, ukoliko nije da ne može. Zbog toga u dokumentu navigation.php se nalazi ovaj kod koji prvo provjerava da li postoji $_SESSION['role'], ukoliko postoji da se onda izvrši kod unutra iskaza, ukoliko ne postoji da se ne izvršava. Ovaj kod se izvršava kad sam logovan na sajt, ukoliko maknem ovaj prvi if iskaz, ali ne funkcioniše kod kad ostavim ovaj prvi if iskaz. Zna li neko možda u čemu je problem.

    <?php
    if (isset($_SESSION['role'])) {
    if (isset($_GET['p_id'])) {
    $the_post_id = $_GET['p_id'];
    echo "<li><a href='admin/posts.php?source=edit_post&p_id={$the_post_id}'>Ed it Post</a></li>";
    }
    }

    ?>
    Ćao.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    273
    Rep Power
    4523

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    U fajl login.php mi je podešena sesija $_SESSION['role'] = $db_user_role; koja ima jednu od dvije vrijednosti 'admin' ili 'subscriber'. Cilj mi je da napravim da ukoliko je neko logovan, da može da edituje postove, ukoliko nije da ne može. Zbog toga u dokumentu navigation.php se nalazi ovaj kod koji prvo provjerava da li postoji $_SESSION['role'], ukoliko postoji da se onda izvrši kod unutra iskaza, ukoliko ne postoji da se ne izvršava. Ovaj kod se izvršava kad sam logovan na sajt, ukoliko maknem ovaj prvi if iskaz, ali ne funkcioniše kod kad ostavim ovaj prvi if iskaz. Zna li neko možda u čemu je problem.

    <?php
    if (isset($_SESSION['role'])) {
    if (isset($_GET['p_id'])) {
    $the_post_id = $_GET['p_id'];
    echo "<li><a href='admin/posts.php?source=edit_post&p_id={$the_post_id}'>Ed it Post</a></li>";
    }
    }

    ?>
    Fali ti session_start(); iznad prvog if-a.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    imam ja pokrenutu funkciju session_start() na pocetku ovog dokumenta, nije to problem (nazalost).
    Ćao.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    a valjda sam gresku napravio bio stavio jedno slovo S vise haha, e pa..
    Ćao.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    @KaLuPG
    brate, znaš li možda zašto mi javlja ovu grešku:

    "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\xampp\htdocs\cms\index.php:52) in C:\xampp\htdocs\cms\admin\functions.php on line 15"

    evo dokument sa funkcijama (functions.php):




    a ovo je dokument sa kodom koji se odnosi na login formu koja pravi problem pri logovanju:



    tačnije, problem pravi ova funkcija checkIfLoggedInAndRedirect(), neće da redirektuje na proslijeđenu lokaciju ("/cms/admin/") nakon login-a. Taj header() izgleda je u konfliktu sa nečim, ako znam..
    Inače isti ovakav kod potpuno normalno funkcioniše na drugu stranicu (login.php) sajta.
    Ćao.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Podgorica
    Posts
    273
    Rep Power
    4523

    Default

    Probaj da dodas ob_start(); kao prvu liniju u ovom index.php gdje ti javlja gresku. Inače negdje imaš output prije redirect funkcije, zato se i javlja ovo.

  11. #11
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    a bravo.. , totalno sam na to zaboravio. Evo radi sad normalno, hvala ti puno.
    Ćao.

  12. #12
    Join Date
    May 2010
    Location
    Wherever I want
    Posts
    6,418
    Rep Power
    248683

    Default

    Quote Originally Posted by Solid View Post
    a bravo.. , totalno sam na to zaboravio. Evo radi sad normalno, hvala ti puno.
    Probaj da dodas zatvorenu zagradu na kraju. Mozda je to
    Sate sate sate

  13. #13
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    ona se vazda dodaje radi promaje.
    Ćao.

  14. #14
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    @KaLuPG

    htio sam ovaj kod, koji je funkcionalan i koji sluzi za pravljenje duplikata selektovanih postova (ovo se inace nalazi unutar foreach loop-a):



    htio sam da ga pretvorim u isti kod samo koristeci se sigurnijim stmt metodama, ali nece da radi, vidis li mozda u cemu je problem?

    Ćao.

  15. #15
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    izgleda da napravih, trebala je da se iskoristi mysqli_stmt_close($stmt1) prije nego sto se pozove mysqli_stmt_execute($stmt2);
    Ćao.

  16. #16
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    sweet home Minnesota
    Posts
    11,734
    Rep Power
    190957

    Default

    ako neko umije da odradi ovo (javascript ili bilo sta slicno), nek mi javi na PM sa cijenom i rokom isporuke:

    Imam folder sa jpg slikama, imena slika su kao u koloni E (diagram), znaci 1911010.jpg, 1911015.jpg itd. Problem je taj sto vise elemenata iz baze (kolona D - part#) cilja jednu istu sliku, na koju treba da dodam watermark sa textom iz G kolone. Kada bih odradio watermark za prvi element, on bi ostao preko slike i takvu sliku ne bih mogao da koristim za naredni element koji ima razliciti watermark, a treba da koristi istu sliku.

    Ono sto je potrebno je program koji osnovnu sliku/diagram kopira u isti (ili drugi) folder X puta, X = koliko se puta ta slika pojavljuje u tabeli (kolona E), i kopije preimenuje u vrijednost iz kolone F (filename). Znaci, nakon procedure, slika 1911010.jpg bi ostala u folderu, a postojale bi jos 4 kopije sa imenima

    1911010-71212122014.jpg
    1911010-51142121181.jpg
    1911010-51142121173.jpg
    1911010-51142121107.jpg
    slika 1911015 bi bila iskopirana... puno puta sa imenima iz kolone F. Sve vrijednosti iz kolone F su razlicite.



    netko?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_3.jpg 
Views:	31 
Size:	9.4 KB 
ID:	160655  
    Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.

  17. #17
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    Ovo bi trebalo da moze lagano preko VBA da se odradi, kojeg sam ja dobro znao prije mozda dvije tri godine kad sam imao taj predmet na fax, a sad se ne secam niti jedne komande lol.

    Sent from my HUAWEI SCL-L04 using Tapatalk
    Ćao.

  18. #18
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,752
    Rep Power
    294125

    Default

    koristi li ko git ovdje?
    Ćao.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Front-End Development
    By nemam ti kad in forum Software, IT generalno
    Replies: 51
    Last Post: 30-04-19, 22:27
  2. iOS development iz CG
    By daljinski in forum iOS
    Replies: 3
    Last Post: 20-06-18, 21:42
  3. iPhone development
    By NSX23 in forum Software, IT generalno
    Replies: 0
    Last Post: 29-04-15, 21:43
  4. K: Teensy USB Development Board
    By chatnick in forum Ostali oglasi
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-10, 10:42
  5. Game Development....??!?!
    By NebuCHadneZZar in forum Software, IT generalno
    Replies: 279
    Last Post: 16-01-08, 13:02

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •