Hoce li mi neko objasniti zasto imamo ovoliku kolicinu Turaka kod nas?
Zasto smo mi bolje mjesto za zivljenje nekome iz Istanbula? Zasto ne podju u neko razvijenu zemlju nego kod nas?
Ima neka fora?
Još jedno dobro dešavanje jedino šteta što se poklapa sa F.I.A.T.-om - onda selekcija.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
Hoce li mi neko objasniti zasto imamo ovoliku kolicinu Turaka kod nas?
Zasto smo mi bolje mjesto za zivljenje nekome iz Istanbula? Zasto ne podju u neko razvijenu zemlju nego kod nas?
Ima neka fora?
Pa dodjes u Podgoricu kao u Brisel da si dosao. Dodjes da radis u Glovo i slicne varijante. Dostina ih otvorilo neke restorane/kafice u koke niko ne ulazi. Ne izgledaju kao bogatasi, peraci para i slicno.
Bas me interesuje prava istina, zasto je Podgorica postala New York.
Pranje novca i usputna stanica za dalje ka EU... a isto ih je strah da ih ne mrsaknemo...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Mislim da sad je i veća cifra.
https://turkcham.me/6000-turkish-com...in-montenegro/
Vjerovatno imaju kod nas neke olakšice preko ambasade,a vidim i da se ULKER pokušava probiti na tržište.
No pasaran!
Ne znam, nekako mi ne ide u glavu zasto bi neko pravio pozicioniranje u CG, sa 600K polulacije od cega 450K jedva krpi kraj sa krajem.
Danas sam bio do majstora za auto, ima turcina za majstora, kao zvali me iz Turske , prate nase oglase.
Može bit da je predrasuda ali jedan moj poznanik ima baš loše iskustvo sa likom koji mu je ponudio da drže kafanu,poslije je dovukao tu neke njegove onda dirigovao i muziku (koja je u stilu turskog turbo folka kad ovaj nije tu),upao i u kocku i zeznuo ga zilion puta dok se nisu raskantali.
Ne vidim da su nam Turci koji dolaze ođe bilo kakav plus.
Obično im IT stručnjaci odu u recimo Njemačku a ovdje dolaze razno-razni moj utisak.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
Ovo sto sam ja imao kontakta s njima razlozi su sloboda i demokratija jer ih Erdogan poludje i sto tamo ne mogu sastavit kraj s krajem. Odje izgleda vise zaradjuju, ja ne znam kako
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
U central point u pg 5 frizerskih imaju, ne radi ni jedan kako valja
koristim Glovo prilicno cesto, a u zadnjih par mjeseci, u prosjeku na 10 dostavljaca, 9 su stranci - najcesce turci. Sto je najgore od svega - turcin me uvijek vrlo lako nadje, bez ikakvih poziva, porukanja, cimanja da mu obasnim dje sam - a domacim debilima cesto moram da do detalja objasnjavam kuda da idu, da skrenu, dje je tacno ulaz itd. kao da ne zive ovdje (a ne zivim u nekoj vukojebini vec u strogom centru), ili jednostavno nece/ne umiju da koriste vrlo jednostavnu aplikaciju gdje je na mapi grada vrlo precizno i jasno obiljezeno dje se nalazim. tako da razlog za zaposljavanje turaka moze bit i sto smo mi lijeni i/ili nesposobni debili, vise nego ikad.
U CG najlakše dobijaju boravišne dozvole
I ono sto je najbitnije i za Turke i ostale sto su dosli.... u CG se najmanje postuju zakoni tako da mogu da rade sto im je volja.
Who let the dogs out
Bjeze sa parama jer im je inflacija u maju bila 75%
Niko ljepseg zaavicaja nemaaa
Nece njima trebat puno da se udomace, za koju god ima da nam sefuju ovuda
Razlog zaposljavanja turaka je sto smo na srecu u zadnjih par godina malo napredovali sto se trzista rada tice pa ne moraju Crnogorci da rade najgore poslove kao sto je glovo, jer je radna snaga u deficitu i postoji izbor. Vise ne vazi ona dps krilatica, ako neces ti ima ko hoce. Iz istog razloga Njemci ne nose namjestaj nego nasi ljudi kad odu tamo.
Niko ljepseg zaavicaja nemaaa
Ovo je sva istina
Turke racunam za najvecu stoku posle engleza sa kojom sam se susretao u zivotu
Nema vecih goveda
Taj nivo nekulture, gliboce nidje vidio nisam
Najjaci su mi njihovi video pozivi dje pricaju sa rodbinom iz mozga. Jednog sam molio 3 puta da stisa jer pati nas 10 zbog njega. Onda je pojacao glas da bi bio jos veci dasa. Medjutim dosadi nam te ga jedan stari i ja izbacismo iz lokala
Sve nam neka gamad dolazi, da ce zalutat kakvi nordijci i japanci makar
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by kaemSe; 11-09-24 at 17:39.
Ima ih bas dosta, dolaze sa parama definitivno, cim otvaraju razno razne stvari. Nema kvarta dje se ne nalaze ili da imaju poslove.
Juce poreosetah pored Cepuraka kada onamo po sredi i “we are open” (za pranje kola) i whatsApp broj +9…
Definitivno su radniji od nas (jelte mi volimo samo da se ubacimo nedje) i poprilicno ih ima u svim sverama.
Last edited by avet; 11-09-24 at 18:39.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Vamo na starom kod Efel Motorsa (hotel Aurel) dolaze neki azijati, obzirom da je tu Toyota pretpostavljam da su Japanci Ne znam jesmo li im tranzit ili sta ali svako malo ih autobus tu iskrca
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Upravo citam ovo?
Čitaoci šalju: Počelo uklanjanje bašte staropodgoričke kafane Lovac nakon više decenija postojanj
https://www.antenam.net/drustvo/3382...ija-postojanja
Zasto!?
To mi rece jedan Turcin, vlasnik kafica u Petrovac. Veli da su ljudi iz CG strasno lijeni i da ima problem sa radnicima.
A onda mi njegov radnik drugi dan, Crnogorac (ili Srbin, kako god ocete), veli da nikad kod Turcina vise radit nece jer ga nagrdise od posla a ponasaju se sa njim ka sa robljem. E sad, kome vjerovat.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks