Evo je prošlo više od četrdeset godina, kada sam za osamostaljenu titogradsku "POBJEDU" u smislu dizanja kur.., pardon - tiraža - ove opštenarodne novine, sve se nadajući objavljivanju ove nedovršene priče za koju mi pokojni Ratko otvoreno reče, da bi je vrlo rado prihvatio i objavio no je veliki problem e nijesam - "organizovan"- tojest nijesam član društva književnika. U tom momentu sam mislio da nema članstva koje bi bilo toliko važno da se bez njega ne bi mogla objaviti barem ova priča za đecu ali su me tada priznati autriteti ubijedili u suprotno Sa nepodnošljivom lakoćom se "ugrađujući" u troškove objavljivanja mojih knjiga sa razornim posljedicama da niko nije htio da ih preuzme i proda, onako đuture jer ja za sebe nijesam zahtijevao skoro ništa. Zbog svega toga se, sa skoro osamdeset godina u prknu, odlučih za ovaj virtuelni SAMIZDAT kako bih na ovaj način došao da onih koji bi ove moje priče mogle zanimati...
Kao prvu, namjernicima koji zalaze ovamo, predstavio bih ovu nedovršenu priču koju svak po svojoj volji može preuzeti-
VELIKA PUSTOLOVINA
u malome svijetu
Priča zamalu đecu mrtvorođena u prošlome vijeku neđe 1970. God.
Evo link pa ko voli nek izvoli:
https://uploaduj.me/i/L2Bo0-1523659191
Bookmarks