Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 30

Thread: Windows 10 "prljavi fontovi"

  1. #1
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default Windows 10 "prljavi fontovi"

    Dal je moguce na win10 "ispeglati" to jes " kristalizovati" fontove?
    na staroj masini, dje mi je XP čistiju sliku ima nego na novoj sa novim led monitorom.
    gledao sam na YT da win10 ima problem sa "čistocom" slike.
    Ne mogu da vjerujem da novi OS tako los graficki interfejs ima u odnosu na XPsp3

  2. #2
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3,773
    Rep Power
    14039

    Default

    Prvi put cujem za tako nesto koristim Windows 10 i meni nema preko ovoga sve je smijesno za njega, savrsen je. Da nemas problem sa rezolucijom i drajverom.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Podgorica
    Posts
    170
    Rep Power
    5805

    Default

    Graficki drajveri!?

    Послато са SM-T560 уз помоћ Тапатока

  4. #4
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    Driveri zadnja verzija instalirani, u pitanju je gtx750 TI,rezolucija 1920x1080

    Sceko ukucaj u google "blurry fonts" i sve ce ti biti jasno.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Bar
    Posts
    1,691
    Rep Power
    36108

    Default

    daj ti nama screenshot pa ako bude ostro kod nas, iimas problem sa prikazom slike

  6. #6
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    evo screenshot


  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,212
    Rep Power
    230889

    Default

    Koji monitor imaš?

    Poslato sa kompaktne pisaće mašine

    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  8. #8
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Bijelo Polje
    Posts
    2,208
    Rep Power
    7494

    Default

    Quote Originally Posted by MaxMin View Post
    evo screenshot

    http://www.ficpa.org/content/News/Bi...uzzy-Text.aspx

    Probaj ovo

  9. #9
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    Probao sam to jos juce,al ništa,monitor je samsung led full hd,ovo veze nema sa windowsom!

  10. #10
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,976
    Rep Power
    31664

    Default

    cleartype opcija u windowsu...

  11. #11
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    I to sam probao i nista.

  12. #12
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    17,641
    Rep Power
    1050262

    Default

    Display settings /Scale and layout/ Recommended ?
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  13. #13
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,976
    Rep Power
    31664

    Default

    kakva su ti slova u bios-u?

  14. #14
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    Pocetna slova ono press dell ili f2 for boot je ok,čisto je,ali kad udjem u sam bios nije bas sjajno,ovo sto je napiso bitrate nisam probo,to cu sjutra probati,

  15. #15
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,976
    Rep Power
    31664

    Default

    nesto ti od hardvera nije ok...
    Kreni od kabla za monitor (dvi/vga/hdmi)
    Last edited by smfilip; 11-03-18 at 23:56.

  16. #16
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Cetinje
    Posts
    4,881
    Rep Power
    11322

    Default

    ako ti monitor nije na DVI ili HDMI mrka kapa
    two things are infinite:
    the universe and human stupidity;
    and I'm not sure about the universe

  17. #17
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    I monitor i graficka imaju hdmi prikljucak.

  18. #18
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,976
    Rep Power
    31664

    Default

    Probaj drugo kablo ili drugi monitor

    Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

  19. #19
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    ║▌║█║▌║▌║█
    Posts
    1,918
    Rep Power
    514438

    Default

    Ovo sto je @smfilip rekao...
    Ovaj "screenshot" mi izgleda potpuno OK i "clean/sharp", po meni oshtrina slike koju pominjete na ovaj "screenshot" jedino monitor ili kabal mogu pravit zaHebanciju... Ako imas rezervni HDMI kabal probaj ga ako nista - prikaci monitor na drugi PC ako si u mogucnosti pa ako ni onda ne valja *RIP* - monitor ti nije u redu... S'obzirom da su ti "zadnji" driveri na grafiku kako si naveo a i sam bih rekao da jesu jer ti je "screenshot" kod mene na monitor kristalno jasan i font i sve jedino monitor moze bit da je rikavela... Probaj ovo sa kablom i monitor na drugi PC pa javi...
    [goozica]: "Ae jan, pusti druge ljude"

  20. #20
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    Da se prvo zahvalim ovim dobrim ljudima! Moracu od nekog druga da nadjem neki drugi monitor pa da probam. Jer ovaj nije star ni mjesec dana.

  21. #21
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Hero Rift
    Posts
    5,217
    Rep Power
    91172

    Default

    Desni klik na This PC > Properties > Advanced system settings > Settings > treba da bude strik u polju: Smooth edges on screen fonts
    Although my heart may become stone cold, my sword and my honor will last forever.
    067-733-723

  22. #22
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,976
    Rep Power
    31664

    Default

    Ne vjerujem da je to, jer je na screenshotu sve ok

    Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

  23. #23
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2,303
    Rep Power
    158737

    Default

    Quote Originally Posted by MaxMin View Post
    Da se prvo zahvalim ovim dobrim ljudima! Moracu od nekog druga da nadjem neki drugi monitor pa da probam. Jer ovaj nije star ni mjesec dana.
    Sto ce ti drugi monitor za probu? Probaj ga na tv ako imas hdmi.

  24. #24
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    35
    Rep Power
    0

    Default

    Stavio sam XP i sve je tako čisto i glatko,dok na win10 sve mi nekako mutno i prljavo

  25. #25
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2,976
    Rep Power
    31664

    Default

    Drzi se ti onda xp-a, ili potopi monitor u vodu preko noci

    Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Prodajem Hotel "IN" sa Restoranom "iIN" i Streljanom "SOKO" zatvorenog tipa
    By MrColscor in forum Nekretnine
    Replies: 1
    Last Post: 15-07-13, 05:10
  2. LINUX > WINDOWS i kad je "sminka" u pitanju;)
    By Spale in forum Software, IT generalno
    Replies: 232
    Last Post: 09-08-07, 16:19
  3. "Drolja","laka zhena","droksa"
    By Shelly in forum Ženski kutak
    Replies: 73
    Last Post: 26-02-05, 12:16

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •