Evo kad već govorimo o kutnjim ljubimcima da malo rasvjetlimo i ovaj aspekat čitave priče. Nije tajna da kućni ljubimci utiču na psihu pojedinaca, a samim tim i na porodicu. Evo mog osvrta jer imam šta da kažem iako imam kućnog ljubimca tek 10-ak dana. Da na pomenem da ovo pažljivo posmatram jer me eto sfera psihologije sticajem okolnosti jako zanima i očekivao sam promjene.
Moje mladje dijete je imalo vec godinu unazad nesto sto se zove noćni strahovi. Ono budjenje noću uz jecanje i plač,a da se ujutru ničega ne sjeća. Da napomenem da se ne bijemo peglama po glavi u kući i da eto smatramo se normalnom porodicom kolko god to "normalno" rastegljivo zvučalo. Takođe, isto to dijete nije smjelo samo da ode na kupanje no smo morali sva svijetla da palimo sa otvorenim vratima od kupatila i da se vazda čuje nečiji glas.
Elem, došao je mačak. Snova ružnih više nema. Koincidencija da je baš isti dan se to desilo ali doktor je rekao proći će to samo pa ajde nek bude koincidencija. Ali ovo drugo nije. Dijete već druge noći počinje samo odlazi na kupanje. Sva svjetla pogašena. Vrata zatvorena. Kupanje normalno. Odmah sam primjetio, a kako i ne bih. Pitanje je usledilo djetetu "kako sad može sad kupanje bez straha?". Odgovor je bio "Sad imamo mačka da nas čuva". Naravno pratim i druge promjene koje su manje očigledne i tek u naznakama.
Kakva su vaša iskustva? Ovo kod mene je drama ali pretpostavljam da taj efekat svi u manjoj ili većoj mjeri vidite.
Last edited by Caesar; 11-09-17 at 20:03.
"Vidiš li: svet pun sebe grca -
Očiju punih, prazna srca."
Generalno životinje utiču pozitivno, bilo da se radi o djeci ili odraslima. Mačak je samo tvom sinu pomogao da prevaziđe strah, koji je sasvim normalan kod djece.
Imamo dva psa, i to su naši ravnopravni članovi porodice. Do sjutra bih mogla da pričam o njima.![]()
Nista nije slucajnoa psiha je cudo, cuvaj macka
Ja sam uvijek imala kucne ljubimce, sad kad se sjetim, nikad nam dozvola nije trebala. Samo se na mene vikalo jednom kad sam nasla goluba mrtvog i sahranila ga.
Na mene super pozitivnos jedne strane. nikad ranije ustajala nisam, jer me svako jutro budi. Donese mi carape, pruza sapu, jednom me je tako pljastio u celo za dobro jutro... s njim vise setam nego inace. Obraduje mi se kad dodjem s posla ko da se nismo gledali nedelju dana. S druge strane, kad idem negdje uvijek gledam opcije da i on moze da ide, jer ne mogu da ga ostavim. I tako... vezala sam se davno. Volim ga i kad pusti tihomira i kontaminira prostoriju
eto, smijem se vise sa njim
Sent from my iPhone using Tapatalk
nothing comes from violence and nothing ever could
Kad sam manji bio stalno smo imali pascad i macke, i vazda nam je banja bila. A sad ne bi moga imat ljubimca da mi platis. Svakako da zivotinje pozitivno djeluju, osim ako dijete ne krece da im kida glave, mada to su rijetki slucajevi
![]()
Purring, parasites and pure love: what exactly makes someone a cat person?
https://www.theguardian.com/lifeands...box=1696326238
Da ne otvaram novu temu
Sent आत्मन:
"Vidiš li: svet pun sebe grca -
Očiju punih, prazna srca."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks