Stigo danas Cubis pro, potpuno drugačija konstrukcija od ovog nonPRO promašaja što sam dobio gratis sa modom. Punjenje odozgo, 2 dobra drip tipa, jedan SS drugi plastikaner ali sa pregradama protiv pljuckanja. Naravno, prva proba sa QCS glavom, uz koju je priloženo i pakovanje org. pamuka. Aroma solidna na 20-30w, para slaba, preko 35w para dobra aroma slabi, pregrijavanje tanka naglašeno. Pošto nisam uspio da nađem optimalnu snagu za nju za sada sam je makao. II pokušaj sa claptonom 1,5 oma MTL, je sasvim druga priča, fina aroma već na 15w na 20 solidna količina pare za zatvoren prostor i još uvijek pristojna aroma s tim što je protok zraka na pola rupice. Zaključak je da je veoma pristojan atomizer za MTL i isto toliko očajan za DTL.
Što se tiče eksperimenta sa čistim PG-om, @Barte, nakon 13 dana jedva da je malo promijenila boju , osjeća se jaka aroma ali boja jok. Juče sam dodao i VG i već mi se čini da je za nijansu tamnija pa ćemo da vidimo nakon 10-tak dana i boju i aromu. 1 dan stariji kompletan mix sa VG-om je već kao "zejtin" žut. Sljedeći put ide proba VG+nic+aroma da vidimo daje li to bolje rezultate nakon 20 dana zrenja.
Bookmarks