http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/3...itkoinima.html
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/3...itkoinima.html
Govorim o afričkim i azijskim zemljama đe narod živi sa 2$ mjesečno. Evo vidiš ja kažem "raja", a vi mi se kurchite kako ste uzeli stan od 50.000€, Teslu, Kravu od 1000€... Šta obična raja, koja ne može ni do Visa kartice, ima od Bitcoina? Ništa.
BCH, NANO i još neke valute imaju potencijal da izvedu finansijsku revoluciju u tim djelovima svijeta. Istina za to je potrebno dosta odricanja od lambordžinija koje vozite i putovanja po Dubaiu, no dobro, svako ima različit ukus.
Ljudi u Africi nemaju mogućnosti da otvore ni račun u banci ali zato mogu da trguju sa BCH sa 10 centi vrijednosti i beznačajnim feesima, mogu da kupe kravu sa android telefonom starim 10 god... Mogu da imaju svoju sopstvenu banku u sred ekvatora.![]()
Decentralizacija. O tome je Satoshi pisao, ali dobro, razumijem ovaj sirotinjski lambordžini, džemperaški mentalitet... Ipak je 30 godina tu.
Evo gubim se kad ti ga je 'prodavo' .
Koji god konin da krene da se uzme samo treba obratit paznju na market cap i total supply , koini koji imaju prevelik TS tesko mogu biti na neku veliku cijenu (jer jelte nesto cega ima previse nikad nije bilo toliko vrijedno)
Ps. Ne ulazem neku veliku nadu u Cardano(ADA) samo je imala veliki hype pa je zato porasla cijena .... mada na neke duze staze moze doci na 5-6$
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Topla preporuka za BlockFi - za sve moje long term saborce![]()
067-123456
Nisam u kripto tokovima, pratim ih odavno, pa bih da postavim par pitanja.
Zasto bi neko podrzao nesto cije vrijednost zavisi od.. zbilja, od cega zavisi vrijednost kriptovaluta? Od potraznje, prodaje, rijetkosti (mislim na rudarenje) ili ima jos neki faktor?
Zbog cega bi neka zemlja prihvatila kriptovalutu kao mogucnost placanja ako vrijednost te kriptovalute moze da varira u ogormnom rasponu iz dana u dan?
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ti sto zive sa 2$ mjesecno i koji nemaju kartice, sigurno nemaju ni internet, a ni viska novca da bi koristili bch ili neki drugi coin. Ako je glavna prednost bch-a u odnosu na bitcoin to sto ce africka plemena ulozit 2$ godisnje onda je vrlo vjerovatno da ce bch dozivjeti boom i preskociti btc u market capu vrlo brzo, samo da se afrikanci prikace na net i parabola krece.
Sto se tice eth i eip 1559 nemamo sto da brinemo najavili su to za jul, vrlo vjerovatno da ce kasniti kao i sve do sada na eth mrezi, tako da smo mirni jos pola godine sigurno, a i postojace novi dodatni izvor zarade za rudare i zove se MEV, i ukljucuje arbitrazu blokova radi frontranovanja profitabilnih transakcija. Nesto slicno onome sto defi trejderi rade kad nude veci gas za ukljucivanje u blok. Mining pulovi sad krecu sa implementacijom toga.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
Last edited by ^izzy^; 07-03-21 at 23:23.
Ima, tvit..
Moje skromno mišljenje je da to tržište ima perspektivu dok god ovi sa 2 eura dnevno ne počnu dizat kredite za kupovinu, a kad se počne ić kod babe sa tuške koja pogađa kriptovalute - bješte glavom bez obzira...
Šalu na stranu, vjerovatno ima onih koji su uzeli i uzimaju pare na ovaj način. Ja znam da to nije za mene, prevashodno iz razloga što kad mi računar zabaguje dođe mi da ga nabijem u zid, ali ne mogu ako mi je on veza do imaginarnog novčanika koji stoji neđe u Nebrasku, a pritom mu vrijednost zavisi od toga je li ga Musk stavio Karolini ili nije.
to nije za tebe iz razloga sto ne razumijes o cemu se radi![]()
067-123456
Samo ti imaj mjeru i ne budi zadnji...
Pumpa jutros crypto strasno.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
sto napravi CHZ od juce ode sa 0.05 na 0.30 no ko ce pofatat sve te konine u moru istih
da vidimo sto ce RVN napraviti u narednih par mjeseci
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
CHZ je kiks moje dosadašnje kratkotrajne kripto karijere. Otkrio sam ga prosle nedjelje i zašto ga ne uzeh, to je još uvijek misterija.
Daj predlozite nesto od tih 'jeftinih'
Predlozi: CHZ, ENJ, SXP, REEF, SOL, VET.
Uzmi u obzir da većina ozbiljno pumpala zadnjih dana.
Last edited by Lackie; 09-03-21 at 14:09.
Hvala
malo je rizicno kupovati ih dok su u vrhu jer vrlo vrlo lako mogu da panu na prvobitno stanje ... sto se kod vecine njih moze i vidjeti kroz istoriju kako su u jednom trenutku biljezili ogroman rast a zatim i pad....
ali ko ne riskira taj i ne profitira![]()
Da upadnem i ja....
Sta se desava sada sa ETH minerima? Vidim neko ludilo o nekom "napadu 51%" 1 aprila. povatah da planiraju da smanje nagradu minerima ali sta dobijaju mineri ako predji na neki drugi pool?(zab sam imena poolova u pitanju)
I ako "napad" ne uspe, sta onda?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Je li ko kupovao/prodavao preko ECD mjenjačnice, može li kod nas?
Naučite me ovo. Oću da mi neko objasni o čemu se radi. Kako funkcioniše?
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks