Page 18 of 18 FirstFirst ... 81415161718
Results 426 to 445 of 445

Thread: Hi-Fi oprema - preporuke

Thanks Thanks Given 
    700
    Thanks Thanks Received 
    539
    Thanked in
    261 Posts

Tnx za odgovore...

Ja sam prije nekih godinu dana prodao Naim Supernait + Harbeth P3ESR set, jednostavno ih nisam mogao pozicionirati u novom stanu tj novoj dnevnoj sobi, smorio sam se i prodao...
    Pritom u stanu u novogradnji je malo kutara, ako se imalo pojaca, pogotovo uvece, pola zgrade cuje pa mi je neugodno, ne volim da maltretiram komsije... Dovoljno ih moj pas maltretira ponekad
    Idealno, da covjek ima kucu i dedicated sobu za HiFi, zvucno optimizovanu i pozicioniranu kako treba...
    Mislim da je prednost slusalica sto se mogu za manje pare doseci neki kvaliteti zvuka u odnosu na full HiFi sistem... Zavisi naravno i kakav se tip muzike slusa i kakav je izvor te muzike
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    186
    Thanks Thanks Received 
    203
    Thanked in
    132 Posts

Hm, sta znam... Mene licno ni npr sluske od 1400e ne mogu u potpunosti zadovolje a kad se setup zvucnika i soba postave kako treba, mogu dacme zadovolje zvucnici jeftiniji od toga. Jbg, zvuk se ne slusa samo usima, slusa se i kozom i devijacima od sobe, zvuk je jednostavno fizicko tijelo kroz jedinicu vremena... To sluske pokusavaju da emuliraju ali imaju jedan veliki limit, a to je da su na 3mm od uha i sve ovo gore pada u vodu... Da ne bude da sam hejter sluski, imam 3 para dobrih... Ali sto se mene tice na kraju dana koliko god da su dobre, opet slusam nepotpuni 3d, da ne uporedjujem sad sex sa kondomom ili bez u ovoj temi

3. The Following 4 Users Say Thank You to zubizaretta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,506
    Thanks Thanks Received 
    2,697
    Thanked in
    1,365 Posts

Da li neko im aiskustvo sa ovim soundbarom? Koristio bi se uz OLED TV C serije za filmove i serije.

SC9S LG Soundbar

https://www.lg.com/us/sound-bars/lg-sc9s-sound-bar

Thanks Thanks Given 
    123
    Thanks Thanks Received 
    263
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Da li neko im aiskustvo sa ovim soundbarom? Koristio bi se uz OLED TV C serije za filmove i serije.

SC9S LG Soundbar

Soundbar je lijepih karakteristika ali to je ipak soundbar.
    Ja bi za te pare ipak poceo sa ovim
    https://audiodream-shop.me/product/denon-avrx1700h-2/
    https://audiodream-shop.me/product/q-acoustics-q-5020/
    po meni za iste novce dobijes mnogo bolji setap a imas mogucnost lagane nadogradnje u buducnosti. Zvuk je sigurno nemjerljivo bolji od soundbara a imas i sve opcije za audio streaming servise na njemu. Jedina prednost soundbara je njegov minimalisticki dizajna, ko to voli.
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

6. The Following User Says Thank You to masster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,490
    Thanks Thanks Received 
    11,567
    Thanked in
    4,358 Posts

SC9S LG Soundbar

Ja bih to zaobišao, ta njihova "WOW Orchestra" tehnologija tj. integracija, mogućnost da se istovremeno koriste i zvučnici od TV-a istog brenda (u ovom slučaju se gađe C2/C3 modeli) - je šarena laža, taman kao i Samsungova Q-Symphony (Samsungov naziv za istu tehnologiju). Razlike su minorne, mnogo ljudi ih ne primjećuje uopšte dok ovi koji i primjećuju, prijavljuju malo bolji zvuk u centru i to je to.

Onda, za to što nudi je preskup, ta tri up-firing Atmos zvučnika mu gotovo ništa ne znače, nema Atmosa bez zadnjih up-firing zvučnika takođe. Takođe dolazi bez ikakvih rear zvučnika što je po meni za te pare deal-break, posebno ako se uzme u obzir da za možda 70e više možeš da uzmeš recimo Samsung Q930C koji jede ovaj LG za doručak. Ima i ovogodišnji Q930D za nešto više para ali gotovo da su identični.

Ja imam LG C1 i uzeo sam Samsung Q990B njihov flagship za 2022 godinu i dan danas sam oduševljen i ne planiram da ga mijenjam dok god bude radio.
    Last edited by BiTrAtE; 02-12-24 at 14:17.

8. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,490
    Thanks Thanks Received 
    11,567
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by masster View Post
    Soundbar je lijepih karakteristika ali to je ipak soundbar.
    Ja bi za te pare ipak poceo sa ovim
    https://audiodream-shop.me/product/denon-avrx1700h-2/
    https://audiodream-shop.me/product/q-acoustics-q-5020/
    po meni za iste novce dobijes mnogo bolji setap a imas mogucnost lagane nadogradnje u buducnosti. Zvuk je sigurno nemjerljivo bolji od soundbara a imas i sve opcije za audio streaming servise na njemu. Jedina prednost soundbara je njegov minimalisticki dizajna, ko to voli.
    Brat je uzeo ovo ozvučenje i nije bio pretjerano zadovoljan sa istim kad gleda serije/filmove, muziku je najmanje slušao. Kad je meni stigao soundbar, došao kod mene da čuje, odma smo njegov ovaj sistem stavili na oglase, a on je uzeo soundbar isti kao moj.
    I nije to obični soundbar, to je sistem od 22 zvučnika, snage ima na pretek i može da pruži pravo bioskopsko iskustvo, u kategoriji kućnog bioskopa, pravi kućni kino što se veli. Serija From, S03, po sredini sezone bješe jedna epizoda gdje se oni monsteri šetaju po krovu jedne barake, supruga pogleda put plafona prestrašeno, slatko sam se presmija, to je reko ATMOS!
    Last edited by BiTrAtE; 02-12-24 at 14:47.

10. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,506
    Thanks Thanks Received 
    2,697
    Thanked in
    1,365 Posts

Hvala svima na pomoci, nisma uopste neki audiofil, sluhisat nula, bas iskljucivo mi treba za filmove i serije. Imam bas dobru cijenu za ovo gore, ispod 500eur novo, zato sma p[itala, je li ok za tu cijenu?

Thanks Thanks Given 
    5,490
    Thanks Thanks Received 
    11,567
    Thanked in
    4,358 Posts

Jedino ako ti je neka kombinacija dobra pa eto. Inače za 467 EUR imaš Q800D - https://www.tehnomax.me/tv-audio-vid...-q800d-en.html , to je super cijena jer je dosta veća kad nije na akciji i realno je bolji sistem. LG nema duboke niske tonove kao Samsung, takođe mu kritikuju centralni zvučnik (valjda jedan od upfiring Atmos zvučnika "glumi" centralni. Takođe, Q800D ima više zvučnika - lijevi i desni kanal + 2 bočna zvučnika za prostorni zvuk + centralni zasebno + 2 Atmos zvučnika (5.1.2 konfiguracija) dok LG SC9S ima lijevi i desni kanal + centralni + 3 Atmos zvučnika (3.1.3 konfigfuracija), dakle nema prostornih, bočnih surround zvučnika što dopronisi imerziji zvuka.

Ne bih da ti ubijam volju ako si nameračila taj LG, samo ti dajem iskreno mišljenje, veze sa Samsungom nemam da ne pomisli ko

Btw, nećeš se razočarat ni sa tim LG-em sigurno, posebno ako nisi zahtjevan korisnik ali eto, pitala si
    Last edited by BiTrAtE; 02-12-24 at 17:33.

13. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    110 Posts

Baš je Linus napravio neki dan video o tome kako je cijena soundbarova suluda i da bilo koji kvalitetan polovan 5.1 ili sličan sistem nudi neuporedivo bolji zvuk za puno manje para. Tajna je živjeti na tržištu koje ima dobru ponudu polovne opreme.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Imate li preporuku za slušalice koje idu u uši ili sl, kod nas ili da mogu da se poruče?
    Imam super on ear ali mi trebaju neke za svaki dan da mogu u džep da ih spakujem, muzika i "podkastovi", idealno 3.5mm.

Obišao sam ove naše radnje, i ništa jeftinije pristojno, osim IEM Sennheiser u Euro unit koje su između 150 i 200e, za tim nemam potrebu.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    897
    Thanked in
    595 Posts

Prodacu ti ja samsung buds fe, par puta koriscene.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    897
    Thanked in
    595 Posts

Hvala svima na pomoci, nisma uopste neki audiofil, sluhisat nula, bas iskljucivo mi treba za filmove i serije. Imam bas dobru cijenu za ovo gore, ispod 500eur novo, zato sma p[itala, je li ok za tu cijenu?
    Kupi samsung soundbar sto kaze Bitrate pa vremenom predji na samsung tv, da se slazu marke.

Thanks Thanks Given 
    5,490
    Thanks Thanks Received 
    11,567
    Thanked in
    4,358 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Baš je Linus napravio neki dan video o tome kako je cijena soundbarova suluda i da bilo koji kvalitetan polovan 5.1 ili sličan sistem nudi neuporedivo bolji zvuk za puno manje para. Tajna je živjeti na tržištu koje ima dobru ponudu polovne opreme.
    Linus je uzeo kompletan Sony HT-SF2300 za 30$, onda one Philips bookshelf zvučnike za 40$, brutalan AV risiver za 70$. Mi te dilove možemo samo da sanjamo, u US/Kanadi ljudi te stvari daju pošto/zašto samo da im se iznosi iz kuće, to su sve modeli sa početka 2000-e ali sve odlične i kvalitetne komponente. Naravno da se slažem da se može mnogo kvalitetniji zvuk dobiti sa kvalitetnim polovnim 5.1 sistemom, ali sem kao što rekoh što mi te cijene ovdje samo možemo da sanjamo, ima stvari i na bandu soundbarova, tipa da nemaš kablova, soundbar komunicira bežično sa wooferom i sa zadnjim satelitima i to je ogroman +. Da ne pričam koji prostor pojede kvalitetan 5.1 sistem.

PS: Ja sam počeo da gradim 5.1 sistem, baziran na Yamaha NS-777 zvučnicima (oni su i inače deklarisani kao HT zvučnici), uzeo sam bio i C-444 kao centralni i plan je bio da uzmem NS-333 kao zadnje, uzeo i njihov RX-V receiver ali sam se razbio na kraju jer mi je prostor bio pojeden, o kablovima da i ne pričam, nisam bio prostor pripremio (štemao zidove i provlačio kablove) pa se kroz lajsne guralo i čuda, odustao na kraju...

PPS: U odbranu soudbarova Linus je poredio 5.1 ozvučenje sa mrčenim Bose TV 2.0 soundbarom čija je namjena baš kao što mu i ime kaže da zamijeni TV zvučnik. Plus Bose je precijenjen kao brend, ako je cijena bila reper, za 250-300e koliko košta taj model je mogao uzeti B650D koji je mnogo ozbiljniji soundbar. Ne kažem da bi parirao ovom njihovom 5.1 rješenju ali ne bi bila ovako smiješna razlika kao što je on predstavio...
    Last edited by BiTrAtE; 02-12-24 at 21:27.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    897
    Thanked in
    595 Posts

Realno samsung entry level soundbar od <200 eura pravi ogromnu razliku u poredjenju sa tv zvucnicima, 500 eura ko hoce da se opruzi. Sve ostalo je kutara, previse para, previse prostora, kablova…a razlika nije tolika.

uglavnom za slusanje muzike, ponekad film/serija i sta ce ti vise.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Prodacu ti ja samsung buds fe, par puta koriscene.
    Zaboravih da napisem - zicane samo Bezicnih bas ima da se bira

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    897
    Thanked in
    595 Posts

Kao da nisi probao bezicne, ko bi se motao sa kablom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Kao da nisi probao bezicne, ko bi se motao sa kablom.
    Ne bih na glavu držao 2.4GHz toliko koliko ja slušam dugo

Bio sam danas do Audio Dreama, imaju Sennheiser XC 5.00; IE 100 PRO i IE 200, pa možda nešto od toga uzmem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Uzeh Apple žičane, dobili kod nas 3.5mm, i totalno su korektne i završavaju mi slušanje podkastova i muzike u pokretu, pa ću za merak kad stignem naručit nešto bolje napolju.

Thanks Thanks Given 
    6,310
    Thanks Thanks Received 
    5,853
    Thanked in
    2,452 Posts

Trazim dobre zvucnike koji imaju 3.5mm izlaz za slusalice. Do sada sam koristio neke obicne Genius i radili su dobro, ali vec neko vrijeme na slusalicama se cuje sum (nije do izlaza sa zvucne racunara, nije ni do slusaluca) pa ce Genius iskoristiti kao zvucnici za TV.

Valjaju li Edifier MR4 zvucnici cemu, jer imaju izlaz sa slsualice, a vidim recenzije su dosta pozitivne. Najvise mi treba da mi ne mijenja zvuk dok su slisaice ukljucene.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Trazim dobre zvucnike koji imaju 3.5mm izlaz za slusalice. Do sada sam koristio neke obicne Genius i radili su dobro, ali vec neko vrijeme na slusalicama se cuje sum (nije do izlaza sa zvucne racunara, nije ni do slusaluca) pa ce Genius iskoristiti kao zvucnici za TV.

Valjaju li Edifier MR4 zvucnici cemu, jer imaju izlaz sa slsualice, a vidim recenzije su dosta pozitivne. Najvise mi treba da mi ne mijenja zvuk dok su slisaice ukljucene.
    https://www.audiosciencereview.com/f...monitor.29068/

26. The Following User Says Thank You to R.S. For This Useful Post:

Page 18 of 18 FirstFirst ... 81415161718

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)