Taman krenuh da predlozim ovaj Lenovo sto nedavno uzeh u multicom i vise ga nema na stanju. Kao predlog za kolegu gore ako uspije da nadje. 100%srgb ekran, 14in. 16gb (nazalost soldered RAM-a), ryzen 5800u, mx450 da pripomogne light gamingu za mene a i za sve ostalo. Ima portova i tip c (data, dp i pd) i tip a usb 3 kao i sd card reader.
Model je Lenovo 14acn6
Ja nisam imao neko licno iskustvo sa OLED ekranima na laptopovima pa se pitam koliko je to bitno... [?]
Znam da mnogi pominju da nema tu samo pozitivnih strana vec i negativnih aspekata, bilo da je u startu ili potencijalnim problema koji nastaju vremenom.
Pitanje se odnosi jer recimo ako gledam jedan od mojih favorita - Zenbook 14 i u moru ponuda izdvojim recimo 2 modela od nekih 'iljadu eura...
Prvi je recimo ovaj non-OLED: https://www.newegg.com/pine-gray-asu...82E16834236057
Izasao krajem prosle godine, za mene vjerovatno i 'overkill' ali se ne bih bunio... makar bi bio 'future proof'. Ima Ryzen 9 5900HX na 3.3GHz (8c/16t), 16 rama, 1TB SSD itd. a ekran mu je Full HD (1920x1080), 400 nita, 100% sRGB.
Kontrira mu ovaj drugi koji jeste OLED: https://www.newegg.com/asus-zenbook-...82E16834236164
Ovaj je izasao prije 15-20 dana i ima manje-vise skoro sve sto trazim i malo sto preko toga... Isto 16 rama ali ima 512 GB SSD a procesor je Ryzen 5 5600H na istih 3.3GHz (6c/12t). Ekran mu je zato OLED, rezolucije 2880x1800, 100% DCI-P3, 400 nita. Uz to je i 'touchscreen' i 'flip' sto meni ne igra veliku ulogu ali opet i to samo plus moze bit'.
Koji bi vi recimo izabrali od ove dvije opcije prakticno istog laptopa sa znatno drugacijim 'adutima'?
Svakako da ima i skupljih opcija gdje i OLED ima 'overkill specs' i sl. ali mi je to van planiranog budzeta te sam iskulirao. Sa druge strane ima i jeftinijih opcija poput Lenovo IdeaPad 5 Pro ili od istog Asus-a VivoBook i sl. koji imaju slicne specifikacije a nesto povoljniju cijenu ali obicno se vidi gdje su se 'hvatale krivine' za tom ustedom i po meni je ipak Zebook pobijedio, makar u ovoj kategoriji...
Last edited by Fidel Castro; Today at 01:23.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks