Page 320 of 321 FirstFirst ... 220270310316317318319320321 LastLast
Results 7,976 to 8,000 of 8004

Thread: Saobracajna infrastruktura - Problemi i rjesenja

Thanks Thanks Given 
    5,490
    Thanks Thanks Received 
    11,567
    Thanked in
    4,358 Posts

Je li moguće da danas cio dan ne rade semafori kod sportskog centra + semafori na skretanje za staru varoš/čepurke, aj što ne rade no što cio dan jednoga saobraćajca nema da reguliše saobraćaj, to je haos bio cio dan danas, kolaps.

Najveći šlag na tortu je službeno auto od radnika koji tu nešto rade oko semafora koje je je parkirano NA SRED bulevara, tačnije u desnu traku uz trotorar pa em je pakao gužva jer je kolaps em su blokirali i tu traku pa se moraju ljudi prestrojavat zbog njih.

Nisam mogao da vjerujem, raspada nam se grad jbt...

Thanks Thanks Given 
    2,362
    Thanks Thanks Received 
    2,861
    Thanked in
    1,234 Posts

Evo tri dana rade semafore na vise lokacija, na Tuski isto, bas se pokazu onda degenerici

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    5,490
    Thanks Thanks Received 
    11,567
    Thanked in
    4,358 Posts

Šta rade oko semafora to, je li mi se učinjelo ili su sklanjali one kamere što su bile iznad bulevara, pa sad stavljali neke nove na stubove od semafora... ?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    319 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Šta rade oko semafora to, je li mi se učinjelo ili su sklanjali one kamere što su bile iznad bulevara, pa sad stavljali neke nove na stubove od semafora... ?
    Pametni semafori , prate gustinu saobraćaja i na osnovu toga pustaju zeleni talas

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    897
    Thanked in
    595 Posts

Kako ce da vas nerviraju ti semafori, kad sa 30 sekundi podigne na 60 pa spusti sekundu po sekundu pa opet podigne.

Thanks Thanks Given 
    176
    Thanks Thanks Received 
    350
    Thanked in
    235 Posts

Quote Originally Posted by straus View Post
    Pametni semafori , prate gustinu saobraćaja i na osnovu toga pustaju zeleni talas

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
    Zbunice se ti pametni semafori, jer kod nas se i na crveno prolazi

7. The Following 2 Users Say Thank You to kikiriki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,889
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    3,144 Posts

Prije 2 dana kolona od ANB-a do Ramade. Razlog: debili iz pravca kruznog kod poste prolaze kroz crveno i blokira se raskrsnica.

Thanks Thanks Given 
    1,308
    Thanks Thanks Received 
    1,072
    Thanked in
    737 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Prije 2 dana kolona od ANB-a do Ramade. Razlog: debili iz pravca kruznog kod poste prolaze kroz crveno i blokira se raskrsnica.
    redovna pojava...
    i u centar kod NLB-a...
    I onda ti, kad si prvi u red, sviraju sto neces da krenes, a valjda treba da preletis kolonu
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    807
    Thanks Thanks Received 
    2,457
    Thanked in
    1,192 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    redovna pojava...
    i u centar kod NLB-a...
    I onda ti, kad si prvi u red, sviraju sto neces da krenes, a valjda treba da preletis kolonu

i mene na semafore kod atlasa prema krivom mostu..stojim prvi na crveno a ispred kolaps..raskrsnica blokirana.. cep do krivog mosta
    i pali se zeleno ja stojim ne mrdam je ispred mene ima mozda 2 duzine auta i to je to, ako krene samo cu dodatno blokriat raskrsnicu
    nije proslo ni 5s cekanja, pacijent iza mene me uredno zaobisao i stao ispred mene... naravno ne razsmislajuci kakve su posledice njegovog poteza, mada vjerovatno i da mu neko objasni ne bi razumio.. i to su redovne pojave

kad ocu iz 8marta da skrenem lijevo n akrivi most, redovno ne mogu od 5-6 auta sa zabjela koja skrecu lijevo jer eto imaju pravo na crveno

Thanks Thanks Given 
    1,308
    Thanks Thanks Received 
    1,072
    Thanked in
    737 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    i mene na semafore kod atlasa prema krivom mostu..stojim prvi na crveno a ispred kolaps..raskrsnica blokirana.. cep do krivog mosta
    i pali se zeleno ja stojim ne mrdam je ispred mene ima mozda 2 duzine auta i to je to, ako krene samo cu dodatno blokriat raskrsnicu
    nije proslo ni 5s cekanja, pacijent iza mene me uredno zaobisao i stao ispred mene... naravno ne razsmislajuci kakve su posledice njegovog poteza, mada vjerovatno i da mu neko objasni ne bi razumio.. i to su redovne pojave

kad ocu iz 8marta da skrenem lijevo n akrivi most, redovno ne mogu od 5-6 auta sa zabjela koja skrecu lijevo jer eto imaju pravo na crveno

redovna pojava

pakao koliko su ljudi postali razdvojeni od realnosti, zaona i toga da postoji jos neko na svijetu sem njih...
    znaci 2-3-5 kola da prodje na crveno je postala svakodnevnica

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    884
    Thanked in
    629 Posts

Thanks Thanks Given 
    850
    Thanks Thanks Received 
    1,060
    Thanked in
    558 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    redovna pojava

pakao koliko su ljudi postali razdvojeni od realnosti, zaona i toga da postoji jos neko na svijetu sem njih...
    znaci 2-3-5 kola da prodje na crveno je postala svakodnevnica
    To je posljedica cinjenice da ne postoji drzavni aparat prinude, jer nedostaje ozbiljan broj uniformisanih policajaca. Ne boji se susa boga nego batina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,889
    Thanks Thanks Received 
    5,382
    Thanked in
    3,144 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post

Tu bih zivio kad bi mi neko poklonio stan i dao 100 eura dnevno.

15. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    807
    Thanks Thanks Received 
    2,457
    Thanked in
    1,192 Posts

Blikiracemo raskrsnicu... briga me sto je kolona prema delti ja sam odje prvi dosao pa ostali neka cekaju
    Ionda ovo napravi cep koji traje naredna 3 sata oko delte

Sent from my SM-F956B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    807
    Thanks Thanks Received 
    2,457
    Thanked in
    1,192 Posts

A ovo je vec redovna situacija u bilo kom dijemu grada

Sent from my SM-F956B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    158
    Thanks Thanks Received 
    76
    Thanked in
    39 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Danas prodjoh ovuda, kakvo zastidje.

Nevjerovatno na sta lici put... samo rupe, nidje signalizacije, nidje svijetla, pakao totalni.
    Smije li se krenut’ za Tivat iz Podgorice preko Budve? Dolazi li u obzir alternativa preko Nikšića?
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    4,070
    Thanks Thanks Received 
    3,905
    Thanked in
    2,194 Posts

Quote Originally Posted by SpellStealer View Post
    Smije li se krenut’ za Tivat iz Podgorice preko Budve? Dolazi li u obzir alternativa preko Nikšića?
    Ada smije prolazi se nista strasno

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,770
    Thanks Thanks Received 
    5,703
    Thanked in
    2,671 Posts

Evo kako napreduju radovi na magistrali Jaz - aerodrom Tivat

Evo kako napreduju radovi na magistrali Ribarevine - Berane

Thanks Thanks Given 
    1,337
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    811 Posts

Uprava za saobraćaj ponovila tender za izgradnju podgoričke zapadne obilaznice: "Bemaxu" posao od 20 miliona

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-od-20-miliona

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,182
    Thanks Thanks Received 
    4,652
    Thanked in
    2,219 Posts

Nešto nije krenulo baš dobro sa nastavkom bulevara. Svako ima pravo da traži korekciju cijene, to je i prirodno i očekivano. Prije nego postavite pitanje, ovako odokativno mislim da je 63 EUR po m2 mala cijena.
    Nego da li je 250-400 eura m2 stvarno cijena placa u Donju Goricu?

ДАН - (VIDEO) Postupak eksproprijacije za gradnju Jugozapadne obilaznice sporo odmiče: Vlasnici ne daju zemlju za 63 eura

(VIDEO) Postupak eksproprijacije za gradnju Jugozapadne obilaznice sporo odmiče: Vlasnici ne daju zemlju za 63 eura
    Sa preko 200 vlasnika nepokretnosti treba sklopiti ugovore u postupku eksproprijacije za izgradnju Jugozapadne obilaznice. Postupak je krenuo ali sporo odmiče.
    To je saobraćajnica o kojoj se govori već duže vrijeme, a planirana je od salona namještaja „Grand“ u Donjoj Gorici do Komanskog mosta. Rade je država i Glavni grad zajedno, a prepoznaje se kao kapitalni projekat.

Milica Kadović, direktorica Direkcije za imovinu Glavnog grada, za „Dan“ je saopštila da je postupak eksproprijacije u toku i vodi se pred Upravom za nekretnine.

– Ukupna vrijednost eksproprijacije je 3.509.491,82 eura. Imajući u vidu da su građani nezadovoljni procjenom vrijednosti kvadrata nepokretnosti, moguća je korekcija cijene, o čemu će se izjasniti komisija za procjenu. Do sad je održano više desetina rasprava, i eksproprisano je oko 7.400 kvadrata. U ovom postupku ima preko 200 stranaka, a predmet eksproprijacije su sve vrste nepokrenosti – saopštila je Kadović.

I iz Uprave za nekretnine, na čijem je čelu Marko Bulatović, objašnjavaju u kojoj je fazi ovaj projekat.

– U toku je postupak eksproprijacije za preko 200 stranaka. Održana je javna rasprava odnosno saslušano je oko 100 stranaka, a donijeta su rješenja odnosno eksproprisana površina do sada iznosi oko 7.400 kvadrata. Dio vlasnika nepokretnosti koristi svoje pravo i u toku postupka ulažu prigovor na procjenu vrijednosti nepokretnosti. Uprava, poštujući činjenicu da svako ima pravo da cijeni svoje vlasništvo, i u ovim predmetima bez odlaganja postupa po prigovorima kako bi se postupak eksproprijacije okončao – saopšteno je iz Uprave za nekretnine.

Da su nezadovljni cijenom koja im se nudi za imovinu „Danu“ su potvrdili i sugrađani čija se imanja nalaze na trasi buduće saobraćajnice. Porodici Mugoša kod kružnog toka na Bulevaru 21. maj obilaznica će proći kroz dvorište. Kažu da su nezadovoljni cijenom i pravdu će potražiti na sudu.

– Nama uzimaju veliki dio livade, ali to rade bezobrazno da smo razočarani. Po 63 eura su procijenili zemlju, ni da je u nekoj zabiti, a ne na pet kilometara od centra. Tačnu kvadraturu sada ne znam, ali uzimaju nam dosta. Nezadovoljni smo i razočarani, do Strazbura ćemo ići. Ovo nam uzimati u bescijenje neće. Pravdaju se da je imanje ispod dalekovoda i kao zbog toga manje vrijedi. Nas niko nikada nije obeštetio ni zbog tog dalekovoda. Kada je prošao bulevar kvadrat su nam platili 120 eura, a sada je procjena 63 eura. Ovdje se zemlja prodaje od 250 do 400 eura kvadrat, a oni bi nam je uzeli za 63 eura. Nama ovdje inače, nema opstanka od prašine i izduvnih gasova, neću smjeti unučad da pustim na livadu. Bukvalno nam saobraćajnica prolazi kroz dvorište – kaže Milunka Mugoša.

image
    Jugozapadna obilaznica važna i za Podgoricu i za Crnu Goru

Mugoša ističe da neće pristati na ponuđenu cijenu

Ovdje imanja prodajemo 300 ili 400 eura po kvadratu. Kažu od opšteg interesa je,oni misle da je nešto što je njihovo dobro i moje. Meni nije. Pozvali su nas u Katastar i saopštili koliko se uzima, dali da potpišemo njihove papire i procjenu, ali nijesmo. Idemo na do Strazbura, popustiti nećemo neka to znaju – kazala je Mugoša.

Porodici Đikanović uzimaju osam kvadrata, ali koliko će to biti plaćeno ne znaju.

– Nije to mnogo kvadrata koje nam uzimaju. Niko stupio u kontakt sa mnom nije niti znamo što se dešava. Čuo sam da treba da počne da se radi. Ne znam kako će da rade, a da se ne konsultuju sa nama. Možda planiraju da uvale bagere pa da se mi vučemo po sudovima. Prije su pominjali 40 eura po kvadratu što nije prihvaćeno. Nijesam išao na sastanke jer me niko nije zvao, nego sam čuo od komšija. Kada je rađen bulevar otkupna cijena je bila 120 eura po kvadratu, a sada su valjda ponudili 40 eura. Trasa ide između dalekovoda. Dugo godina je bio to problem jer se put ne može raditi između dva dalekovoda. Čini mi se da će prije doći bageri nego što će neko sjesti sa nama da priča. Kači mi i malo vinograda, mada to nije strašno – istakao je Dragi Đikanović.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    52
    Thanked in
    36 Posts

Da li bi "korektna" cijena mogla biti ona koja se nalazi na godisnjem poreskom rjesenju kao prosjecna trzisna cijena?
    Zasto drzava ili grad ne ponude tu cijenu ljudima ako vec po toj cijeni naplacuju porez, nego je spustaju ispod svakog nivoa kako bi ponizili ljude...
    Ako je vec ta lokacija procjenjena na 63e po kvadratu, zasto po toj cijeni ne naplacuju i godisnji porez?
    Last edited by stara.dama; 16-01-25 at 09:55.

Thanks Thanks Given 
    342
    Thanks Thanks Received 
    1,248
    Thanked in
    672 Posts

Po meni je 100-120e realna cijena. Sto ne rekose kao ljudi kolka im je bila vrijednost kvadrata kad su im placali bulevar 120? Tad se nisu bunili

Prosjecan crnogorac ne vidi ono bez sto mu je ispred nosa, kolko ce im skociti vrijednost ostatka kvadrature kada taj put prodje? Ici ce to masu vise gore al dzabe, oni bi po toj buducoj cijeni da prodaju nekako ako moze

Thanks Thanks Given 
    807
    Thanks Thanks Received 
    2,457
    Thanked in
    1,192 Posts

koliko bi Milunka godisnje platila poreza na livadu ako je kvadrat 300€?

26. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,070
    Thanks Thanks Received 
    3,905
    Thanked in
    2,194 Posts

Miličković je kazao da će mu platiti 40 odsto više, nego njegovim komšijama na toj trasi, kojima je takođe oduzeta imovina zbog izgradnje zaobilaznice 2011. godine.

“Njima je kvadrat plaćen 200 eura, zbog čega savjetujem i njih, kao predsjednik koordinacionog odbora za zaštitu imovine, da podnesu tužbu da im zemljište plate kao i meni, odnosno po 280 eura”, kazao je Miličković .

Ako sjecate pokojnog vasilija milickovica i borbe za tadasnjih 280 eura

Thanks Thanks Given 
    1,308
    Thanks Thanks Received 
    1,072
    Thanked in
    737 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Po meni je 100-120e realna cijena. Sto ne rekose kao ljudi kolka im je bila vrijednost kvadrata kad su im placali bulevar 120? Tad se nisu bunili

Prosjecan crnogorac ne vidi ono bez sto mu je ispred nosa, kolko ce im skociti vrijednost ostatka kvadrature kada taj put prodje? Ici ce to masu vise gore al dzabe, oni bi po toj buducoj cijeni da prodaju nekako ako moze
    eno Plantaze prodaju 2 placa tamo, na licitaciju, pocetna cijna "40% iznad procijenjene" im je ~20e za m2...
    u taj kraj su placevi prije neku godinu bili po 25, uzeo moj prijatelj, ne moze biti da su za 3 godine otisle cijene x10

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    koliko bi Milunka godisnje platila poreza na livadu ako je kvadrat 300€?
    samo to treba uvesti - vrijedio 200e/m2? odlicno, od naredne godine je i porez na ostatak zemlje vrijednosti 300e/m2 jer je sad u rupu, a tad ce da bude pored bulevara

a to da nijesu obesteceni za dalekovod lazu kao psi svi sam siguran, za to obestecuje evo 70 godina barem

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Miličković je kazao da će mu platiti 40 odsto više, nego njegovim komšijama na toj trasi, kojima je takođe oduzeta imovina zbog izgradnje zaobilaznice 2011. godine.

“Njima je kvadrat plaćen 200 eura, zbog čega savjetujem i njih, kao predsjednik koordinacionog odbora za zaštitu imovine, da podnesu tužbu da im zemljište plate kao i meni, odnosno po 280 eura”, kazao je Miličković .

Ako sjecate pokojnog vasilija milickovica i borbe za tadasnjih 280 eura

ja bi isto da tuzim jer sam scenika prodao ispod cijene, udarila korona poslije toga je vrijedio sigurno 2000 vise
    e cus price nesreTnicima

Studio INtarsia

Page 320 of 321 FirstFirst ... 220270310316317318319320321 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)