majka me 2x istukla, prutem, u drugom osnovne. posle škole sam otišla kod drugarice i još me njena majka pitala oću li da se javim kući, a ja ono ka' faca "ne, ne".
igrale smo se čitavi dan i kad sam došla doma... prc. drugi put je kad je snijeg napadao, ja neđe vidjela kako se čisti lopatom snijeg i izašla ispred kuće i kao ja čistim (isto drugi osnovne), a majka gleda s prozora i jedno 20x mi je rekla da uđem u kuću, ali a-a, meni se čistilo. dok pored mene s krova nije palo sve što je moglo pasti. e kad je to viđela... kako je prut radio. trebalo je još da me bije, kakav sam joj strah priredila.
tata...tata me je par puta istukao i par puta ošamario. i naravno, uglavnom za štetu. šamar koji pamtim je bio za petlju od kaiša kojim sam otključala zastavu na prakingu i ostavila je otključanu. batine pamtim kad sam našla goluba na samrti i nosila ga dok nije umro i sahranila ga. tu neđe 4, 5 godina. prvo batine pa kupanje jer, je l te, ko zna je li golub bio bolestan

za to što sam zamalo kuću zapalila i majku ugušila batine nisam dobila. al opet, ja 5god vidjela kako se prčka u šporetu po drvima, pa ja pametna prčkam, pa žar pao na staklo od rerne i tako staklo puklo i neki dim se stvorio po kući, a ja utekla iza zgrade gdje je tata igrao preferans ispod vrbe

ja mojima ne zamjeram na vaspitnim mjerama. kad se negdje pođe, pogled je sve govorio

uglavnom, kao i većini što je bilo "ajde, ajde, skupljam ti ja" i te fore
autoriteta mi nije falilo ni kad sam išla u ujčevinu. e to je bilo djetinjstvo...
Bookmarks