Tuge ove, i veli Fehmo dobra je vlada, opet Fehmo da se ne zamjeri kome:
Inace ne postujem na ovim lokalpatriotskim pdfovima, ali kad sam vidio ovaj uvodni post, osjetio sam da ga moram podrzati na neki nacin.
Takoe druze, u BP je bas deficit s prevarantima. Jer su vecinu izvezli u PG i BG, tako da je tamo sad ostala ljuta ljuckovina. Zbog toga ja barem jedan produzeni vikend godisnje provedem u Bijelom Polju.
Vecina ljudi je zla
Tuge ove, i veli Fehmo dobra je vlada, opet Fehmo da se ne zamjeri kome:
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Gledao sam to prije neki dan Arči i slušam starog čovjeka, koji je vjerovatno iz poštene, stare familije, koja je doživjela da mu i đeca i unuče napušta kuću, zato što ovde ne može da preživi do sutra i na kraju svega on brani one koji su mu to i priredili.
E moja starino, pa budi do kraja čovjek i ne daj da te današnji lopovi i bagra ucjenjuju. Ionako nikad nisi imao koristi od njih, pa što im se ulizuješ pod stare dane!?
Jednom u sebi presjeci i sam sebi priznaj da si godinama griješio na glasanju i makar od sad budi slobodan i glasaj po savjesti i bez ustručavanja, pa makar bilo koga drugo. Daj neku promjenu, pa makar crni ciganin bio na vlasti, samo da krene promjena na slobodan način, a ne da čitav život trpiš svaštočine.
Tuge naše, žalosti.
Послато са Lenovo A536 користећи Тапаток 2
gdje moze ovde da se naruci knjiga A3 format? da im ja dam pdf fajl i oni to da stampaju i korice?
Počela prodaja novogodišnjih ukrasa
Novogodišnja jelka već je zasijala u mnogim domovima, međutim, za one koji planiraju da kupe nove ukrase, prodaja je počela na gradskom trgu.Praznična euforija već je zavladala našim gradom, a neizostavan dio praznovanja jesu i potrošnja i kupovina.Novogodišnji program izložio je i naš Bjelopoljac, Fahrudin Zaimović, a kako je rekao, ponuda je raznovrsna.„Imamo više različitih nakita i ukrasa, kao i kalendare, lampione. Cijene su gotovo iste kao i prošle godine, iako je ponuda mnogo bogatija i raznovrsnija“, kazao je Zaimović.
Ukrasi se kreću od 0,50 centi do pet eura, a najviše prolaze lampioni i prskalice.„Mislim da svako može pronaći nešto za sebe, cijene su pristupačne, pa se nadam da će prodaja ići bolje, kako se praznici budu primicali“, rekao je Zaimović.Podsjetimo, u toku je i ukrašavanje ulica, postavljanje novogodišnje rasvjete, pa će Bijelo Polje uskoro zasijati u prazničnom ruhu.
![]()
Love, peace and respect.
BJELOPOLJKA ENA HOT - MALA DJEVOJČICA VELIKA ŠAMPIONKA
Ko kaže da bokseri moraju biti krupni i strašni? Iz Bijelog Polja stiže Ena Hot - mala djvojčica, veliki šampion.
Sa samo 11 godina već broj medalje, pehare i pobjede. Njen ring je mjesto igre, hrabrosti i snova.
Umjesto lutki, bokserske rukavice, umjesto šminke, kaciga i zavoj oko šaka - tako izgleda djetinstvo Ene Hot.
Dok njene vršnjakinje vježbaju korake za tiktok, Ena trenira lijevi kroše. U bokserski klub Feniks ušla je prije četiri godine, za ruku sa starijim bratom, imala je devet godina i srce veće od rukavica, danas ima 13 godina i udarce zbog kojih bi se postidjeli i stariji momci.
Njen svijet su znoj, trening i snovi o velikim mečevima, i ne, nije ni malo strašna, osim kad stane ispred vas sa podignutim gardom. Iako u klubu svi znaju ko je Ena, van teretane, često mora da objašnjava kako je to djevojčica pa bokserka.
Izvor: TV E
Novinarka: Arnela Hajdarpašić
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
zna li ko radi li sjutra mup u bp,tj može li se podići saobraćajna i tablice?
Uručenje nagrada „Dialogos“ sjutra u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju
Nagrada „Dialogos“, osma po redu, dodijeljena je za najbolju knjigu iz oblasti teorije i kulture medija prof. dr Mirzi Mahmutoviću za djelo “Komunikacija fotografijom”, a nagrada će mu biti uručena sjutra, 30. maja, u 19 časova u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju, u okviru Memoranduma o saradnji između Društva crnogorskih novinara i JU Ratkovićeve večeri poezije.
Odluku je jednoglasno donio žiri kojim je predsjedavao dr Zulfo Ahmetović (Bosna i Hercegovina) i članovi prof. dr Tatjana Vulić (Srbija) i prof. dr Draško Došljak (Crna Gora) koji su u obrazloženju posebno istakli spoj teorije i prakse, kao i autorski pristup fotografiji kao sredstvu izražavanja i komuniciranja.
(...)
https://rtnk.me/kultura/urucenje-nag...bijelom-polju/
Last edited by Mylene; 29-05-25 at 14:30.
54. Festival dramskih amatera Crne Gore od 10. do 14. juna u Bijelom Polju54. Festival dramskih amatera Crne Gore, počinje danas i trajaće. do 14. juna u Bijelom Polju. Za učešće na ovoj pozorišnoj svetkovini, prijavljeno je jedanaest predstava iz osam crnogorskih gradova.
Savjet Festivala, u čijem sastavu su: Tufik Bojadžić, predsjednik i članovi Zoran Bošković, Omar Bajramspahić, Slađana Merdović, Aleksandar Srdanović, selekciju predstava povjerio je glumcu Bjelopoljskog pozorišta Predragu Vukojeviću. Savjet će, na osnovu prijedloga selektora, donijeti odluku o broju predstava koje će biti izvedene u zvaničnom takmičarskom dijelu programa Festivala. Pored glavnog programa, publiku očekuje bogat prateći sadržaj.Na 54. Festivalu dramskih amatera Crne Gore dodjeljivaće se nagrade:– Najbolja predstava u cjelini
– Drugo mjesto za predstavu u cjelini
-Treće mjesto za predstavu u cjelini
– Nagrada za najbolju režiju
– Nagrada za najbolju žensku ulogu
– Nagrada za najbolju mušku ulogu
– Nagrada za glumačku bravuru ”Fuad Zaimović-Strela”
– Nagrada za najbolju žensku epizodu ulogu
– Nagrada za najbolju mušku epizodu ulogu
– Nagrada za najboljeg mladog glumca/icu
– Nagrada za najbolje scenografsko ostvarenje
– Nagrada za najbolju originalnu scensku muziku
- Nagrada za najbolje kostimografsko ostvarenje.https://rtnk.me/kultura/54-festival-...bijelom-polju/Organizator Festivala JU Centar za kulturu ”Vojislav Bulatović Strunjo” obezbijediće novčane nagrade za tri najbolje predstave i individualna ostvarenja: najbolja režija, najbolja ženska uloga i najbolja muška uloga.
Imajući u vidu da je Festival dramskih amatera Crne Gore jedan od najstarijih i najznačajnijih festivala u našoj zemlji, koji je iznjedrio brojne glumce, reditelje, dramaturge i druge pozorišne i kulturne radnike, a pored toga je široko afirmisan i van granica naše zemlje, obaveza svih nas, kako organizatora, tako i države, je da doprinesemo njegovom očuvanju i unapređenju, navodi se u saopštenju Centra za kulturu.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks