Ne na igrača, na - loptu.
"Ako pojedinac želi da ispuni svoj najveći potencijal i da mu mozak funkcioniše najbolje, neophodan je određeni razvoj sposobnosti da bude sam. Ljudska bića se lako otuđe od svojih najdubljih potreba i osjećanja. Samoća olakšava učenje, razmišljanje, inovacije i održavanje kontakta sa sopstvenim unutrašnjim svijetom."
Entoni Stor, Samoća
Last edited by LjukaTheMantidis; 11-03-25 at 11:16.
Svaki dan je dobar za upiranje.
"When we keep choosing between right and wrong. We spend our energy sorting life rather then living it." M.N.
“One of the symptoms of approaching nervous breakdown is the belief that one's work is terribly important, and that to take a holiday would bring all kinds of disaster. If I were a medical man, I should prescribe a holiday to any patient who considered his work important.” Bertrand Russell
γνῶθι σαὐτόν
Razum je inteligencija koja bilduje, Mašta je inteligencija sa erekcijom.
Malo sam ga slobodnije preveo, ali to mu je suština. Definitivno jedan od najljepše ludih ljudi na svijet ikad.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
I u vezi sa prethodnim
γνῶθι σαὐτόν
Svaka riječ ima svoje posljedice.
Svaka tišina, takođe.
“Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified. If you ever told a lie and enjoyed it. If you ever wished you could be a child forever.”
Najbitnije za tebe je kako misliš o sebi, jer će te to učiniti srećnim ili nesrećnim, a nikad o tome kako će drugi misliti o tebi.
"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje ne samo dobro od zla u svijetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete. "
Ivo Andrić
"What is done with love is done well." - Van Gogh
Reče Van Gogh i odsječe sebi uho.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ima ljudi što se ne osjećaju srodni sa svojom nogom, rukom, prstom, još od malena pa traže da im ofikare. Ko će mu ga znati, ppl are tricky, stay in your magic štoseonoveli.
Čuda svakojaka.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
“If you aren't in over your head, how do you know how tall you are?”
Moja bol može biti razlog za nečiji smijeh, ali moj smijeh nikada ne smije biti uzrok nečije boli.
(Legendarna)
Чим видите да неко, у разговору, непотребно тумачи туђе поступке, или речи, или чак само намере, и доноси произвољне закључке и доноси строге пресуде, које су у ствари пресуде - знајте да он није добар човек, ни на добром путу. И клони га се кад год можеш.
Postoje dvije vrste distanci.
Distanciraš se da bi razmislio i distanciraš se jer si razmislio.
Razlika sitna ali u životu jako bitna.
Od sebe se najviše čuvaj, od drugih te čuva Bog.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks