Page 46 of 46 FirstFirst ... 364243444546
Results 1,126 to 1,148 of 1148

Thread: Telemach CG (net)

  1. #1126
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    11,295
    Thanks Thanks Given 
    425
    Thanks Thanks Received 
    132
    Thanked in
    102 Posts

    Default

    Pa to je to…

  2. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:


  3. #1127
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4,975
    Thanks Thanks Given 
    5,127
    Thanks Thanks Received 
    2,446
    Thanked in
    1,203 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Sale View Post
    Pa to je to…
    Haha,tako je.Samo što je tu mozak gledaoca Mia Khalifa

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

  4. #1128
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,222
    Thanks Thanks Given 
    429
    Thanks Thanks Received 
    645
    Thanked in
    366 Posts

    Default

    Mia napravi posao ka’ niko za pola godine

  5. #1129
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4,975
    Thanks Thanks Given 
    5,127
    Thanks Thanks Received 
    2,446
    Thanked in
    1,203 Posts

    Default

    Znači,laik sam za IT ali izgleda da su kol operatori u Telemach još veći.Ako neko zna nek pomogne:montiraše nam neki Ubee modem prije ˝g(nismo ni tražili no oni sami),od tada imam dvije Wifi mreže u stanu(jedna 5G i druga koja nije 5g).Zadnjih 10-tak dana počinje da trepće ovaj ubee,ispada svako malo ova mreža koja nije 5g a ova 5g radi.Zvao,oni standardno-"resetujte".Sad ga resetujemo po 2-3 puta dnevno.Stvar je u tome što u sobi najudaljenijoj od modema ne dobača 5g wifi mreža,što laptop radi samo na tu 2,5g ili kako li već,što su klime preko WiFi adaptera spojene a ne mogu da rade na 5g Wifi već isključivo na ovu drugu mrežu.
    Imam li što probat sam,naučite me,ili da zovem i insistiram da vrću stari(zastareli) modem ili da mi mijenjaju ovaj novi

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

  6. #1130
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    25,865
    Thanks Thanks Given 
    2,833
    Thanks Thanks Received 
    5,682
    Thanked in
    2,302 Posts

    Default

    Moguće da se na 2.4GHz mrežu javlja interefencija signala, tj. da je gužva, da ima više komšijskih WiFi mreža koje rade na istom kanalu.

    1. otvori command prompt na računaru i kucaj ipconfig i vidi koji ti je default getaway
    2. otvori browser i kucaj taj default gateway i loguj se sa svojim pristupnim podacima za podešavanje routera
    3. ne mogu se sjetit kako je na Ubiju, uglavnom pod sekcijom WiFi settings ćeš vidjeti svoj 2.4GHz SSID i na kojem radi channelu
    4. downloaduj na telefonu WiFi Analyzer i grafički ćeš vidjeti koji je kanal u okruženju najrasterećeniji
    5. vrati se na korak 3 i promijeni kanal koji si vidio da je najrasterećeniji u WiFi Anylizer aplikaciji
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  7. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:


  8. #1131
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    off shore
    Posts
    475
    Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    14 Posts

    Default

    Ovo pod 1,2 3 moze da vidi i u EON Connect aplikaciji(lakse mu je tako). Joni, instaliraj EON Connect onda pocetna, klikni na mrezu 2g i tu ces vidjet koji kanal koristis. onda mozes ovo 4,5 sto je bitrate napisao
    Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.

  9. The Following User Says Thank You to navigator For This Useful Post:


  10. #1132
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    7,418
    Thanks Thanks Given 
    1,061
    Thanks Thanks Received 
    1,118
    Thanked in
    676 Posts

    Default

    Laske mu je da predje na drugog operatera,da se ne muci ovoliko hahahahahah

    Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk

  11. The Following 4 Users Say Thank You to miovrag For This Useful Post:


  12. #1133
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Bar
    Posts
    1,502
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    84
    Thanked in
    48 Posts

    Default

    5Ghz ti neće raditi ako ti je soba malo dalje i ako imaš par zidova izmedju. A osim ovog što su ti predložili gore iznad, probaj da promijeniš imena SSID-a ako su ti ista? Meni taj Ubee modem radi perfektno evo vec treća godina.
    Always,forever and beyond ...

  13. The Following 3 Users Say Thank You to zeks For This Useful Post:


  14. #1134
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    25,865
    Thanks Thanks Given 
    2,833
    Thanks Thanks Received 
    5,682
    Thanked in
    2,302 Posts

    Default

    S obzirom da je rekao da ima dvije wifi mreže, ssid ne može biti isti. U svakom slučaju se ne preporučuje da ssid bude isti (bar ne kod ovih bazičnih home routera) iz razloga što u tom slučaju router sam rutira ka 5 Ghz ili 2.4Ghz u zavisnosti od pozicije uređaja i to uglavnom radi loše.

    Zato je pravilo da imate dvije mreže, 5GHz i 2.4GHz đe će na prvu biti svi uređaji u prostoriji đe je router i đe nema nikakvih prepreka pa bila ona i gipsani zid. 5Ghz signal je jako osjetljiv na bilo kakve prepreke i veći radijus. Iz tih razloga na 2.4GHz konektujete sve one uređaje udaljenije od routera, po sobama i drugim prostorijama u kojima nije wifi router. Ako se ko pita koja je poenta 5GHz signala, pruža mnogo veće brzine u odnosu na 2.4GHz koji u praksi može da isporuči max 100Mbps (u teoriji je to više al barem ja nikad nisam vidio brži 2.4Ghz.)
    Last edited by BiTrAtE; 29-03-22 at 13:30.
    I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.

  15. #1135
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4,975
    Thanks Thanks Given 
    5,127
    Thanks Thanks Received 
    2,446
    Thanked in
    1,203 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Moguće da se na 2.4GHz mrežu javlja interefencija signala, tj. da je gužva, da ima više komšijskih WiFi mreža koje rade na istom kanalu.

    1. otvori command prompt na računaru i kucaj ipconfig i vidi koji ti je default getaway
    2. otvori browser i kucaj taj default gateway i loguj se sa svojim pristupnim podacima za podešavanje routera
    3. ne mogu se sjetit kako je na Ubiju, uglavnom pod sekcijom WiFi settings ćeš vidjeti svoj 2.4GHz SSID i na kojem radi channelu
    4. downloaduj na telefonu WiFi Analyzer i grafički ćeš vidjeti koji je kanal u okruženju najrasterećeniji
    5. vrati se na korak 3 i promijeni kanal koji si vidio da je najrasterećeniji u WiFi Anylizer aplikaciji
    J.bi mi oca ovako mi nije ni hemiju u 7.osnovne objašnjavala nastavnica jer mi je slabo išla a ostalo sve 5-ice pa zapela ona da me nauči jer nije htjela da poklanja
    Svaka čast na detaljnom pojašnjenju.Ovoliko ću moći odraditi pa javljam što je bilo.
    Hvala

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

  16. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:


  17. #1136
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4,975
    Thanks Thanks Given 
    5,127
    Thanks Thanks Received 
    2,446
    Thanked in
    1,203 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by navigator View Post
    Ovo pod 1,2 3 moze da vidi i u EON Connect aplikaciji(lakse mu je tako). Joni, instaliraj EON Connect onda pocetna, klikni na mrezu 2g i tu ces vidjet koji kanal koristis. onda mozes ovo 4,5 sto je bitrate napisao
    Za Eon connect mi ne dozvoljava pristup.Ispisuje nešto ,parafraziram "your modem's firmwear do not suport..."
    Na kol centar mi za to rekoše "da kolege u Beogradu trenutno rade na toj apk i da trenutno ne radi".
    Još nekom?

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 29-03-22 at 15:43.

  18. #1137
    Join Date
    May 2010
    Location
    Boka Kotorska HN♥️
    Posts
    3,521
    Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    252 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by joni View Post
    Za Eon connect mi ne dozvoljava pristup.Ispisuje nešto ,parafraziram "your modem's firmwear do not suport..."
    Na kol centar mi za to rekoše "da kolege u Beogradu trenutno rade na toj apk i da trenutno ne radi".
    Još nekom?

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Meni radi apk bez problema

  19. The Following User Says Thank You to Randy Orton For This Useful Post:


  20. #1138
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4,975
    Thanks Thanks Given 
    5,127
    Thanks Thanks Received 
    2,446
    Thanked in
    1,203 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Moguće da se na 2.4GHz mrežu javlja interefencija signala, tj. da je gužva, da ima više komšijskih WiFi mreža koje rade na istom kanalu.

    1. otvori command prompt na računaru i kucaj ipconfig i vidi koji ti je default getaway
    2. otvori browser i kucaj taj default gateway i loguj se sa svojim pristupnim podacima za podešavanje routera
    3. ne mogu se sjetit kako je na Ubiju, uglavnom pod sekcijom WiFi settings ćeš vidjeti svoj 2.4GHz SSID i na kojem radi channelu
    4. downloaduj na telefonu WiFi Analyzer i grafički ćeš vidjeti koji je kanal u okruženju najrasterećeniji
    5. vrati se na korak 3 i promijeni kanal koji si vidio da je najrasterećeniji u WiFi Anylizer aplikaciji
    Sve korake ispratio.
    Na 5GHz nema nikog osim moje mreže na 36ch
    NA 2,4GHz: moja mreža bila na 1ch i još jedna komšijska isto ali sa duplo slabijim signalom."Pobjegoh" na 13ch hdje nema niko po wi-fi analizeru i isto se dešava.Moja mreža prekida i dalje.Onda probah na ch7 i ch8. Ista situacija.Znači,malo-malo i ta mreža na 2,4GHz mi ispane.Zvaću Telemach pa nek oni dođu.Inače SSID je različitih natpisa.
    Samo još jedno pitanje: je li normalno da na modemu zelena LED od 2,4 GHz često trepće(zelena LED "5GHz ne trepće) i da li kad se uđe u modem može da se vidi neki 'log' sa detektovanim greškama odnosnomda se vidi kvalitet signala dolaznog neta?
    Dobro,to su tri pitanja,ne jedno

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 29-03-22 at 22:26.

  21. #1139
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    4,975
    Thanks Thanks Given 
    5,127
    Thanks Thanks Received 
    2,446
    Thanked in
    1,203 Posts

    Default

    Bonus hardver pitanje:
    Između splitera i modema odnosno eon boxa je RG6 kabal sa f konektorima.Pošto su ti elementi baš blizu a ovaj kabal nije baš fleksibilan može li se taj kabal zamijeniti sa nekim fleksibilnijim a da nema nekih gubitaka?Problem je organizacija prostora na toj polici jer je to sad sve skarabudženo zbog ovog kabla.
    Hvala

    Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

  22. #1140
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    54
    Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    6 Posts

    Default

    Ne znam zašto ti nisu ponudili da udaljeno ažuriraju firmware, valjda je neophodno da to urade kako bi sve bilo kako treba.
    Mojim prijateljima su tako, i poslije je sve bilo ok.

  23. The Following User Says Thank You to klik1980 For This Useful Post:


  24. #1141
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Herceg Novi
    Posts
    12,771
    Thanks Thanks Given 
    54
    Thanks Thanks Received 
    199
    Thanked in
    130 Posts

    Default

    Otisao sam u Telemach poslovnicu sredinom maja da vidim da li postoje tehnicke mogucnosti da se uvede internet/tv na moju lokaciju. Kaze mi covjek "Druze ne znam ti ja to no zovi bOjana" te mi dade broj da zovem, al da mi se vjerovatno nece javiti nego da mu posaljem poruku. Okrenuh broj jednom dok sam bio u poslovnici i nakon par sati, al stvarno se covjek ne javlja te mu poslah poruku. Prodjose 3 dana al ne dobih nikakav odgovor, pa sam poslao upit na zvanicni email, te odgovorise istog dana da im posaljem broj telefona za kontakt.

    I tako prodje 12 dana od tog emaila od Telemacha ni traga ni glasa.

    <3
    \\
    OFL•GIC

  25. #1142
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,222
    Thanks Thanks Given 
    429
    Thanks Thanks Received 
    645
    Thanked in
    366 Posts

    Default

    Gospodski, ne opterecuju te

    Meni tako nisu odgovarali (kada sam htio da postanem njih korisnik) i slao podsjetnike i samo kulirali.

    Posao na Google nasao ko je direktor u Cg i stavio ga u cc, rijesio problem

  26. #1143
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    11,295
    Thanks Thanks Given 
    425
    Thanks Thanks Received 
    132
    Thanked in
    102 Posts

  27. #1144
    Join Date
    Jul 2021
    Posts
    884
    Thanks Thanks Given 
    225
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    128 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Drug Tito View Post
    Otisao sam u Telemach poslovnicu sredinom maja da vidim da li postoje tehnicke mogucnosti da se uvede internet/tv na moju lokaciju. Kaze mi covjek "Druze ne znam ti ja to no zovi bOjana" te mi dade broj da zovem, al da mi se vjerovatno nece javiti nego da mu posaljem poruku. Okrenuh broj jednom dok sam bio u poslovnici i nakon par sati, al stvarno se covjek ne javlja te mu poslah poruku. Prodjose 3 dana al ne dobih nikakav odgovor, pa sam poslao upit na zvanicni email, te odgovorise istog dana da im posaljem broj telefona za kontakt.

    I tako prodje 12 dana od tog emaila od Telemacha ni traga ni glasa.

    <3
    reci lokaciju

    Sent from my 2201117TY using Tapatalk

  28. #1145
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    7,418
    Thanks Thanks Given 
    1,061
    Thanks Thanks Received 
    1,118
    Thanked in
    676 Posts

    Default

    Eto mene udavise zadnja 3 dana za produzenje, prvi put se javih ispostava sam je do sredine,rekoh na poslu sam ne mogu trenutno razgovarati. Next 2 times,missed calls
    Pitah starog oces da produzujes total,a sto veli da gledam bugarski fudbal

    Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk

  29. The Following User Says Thank You to miovrag For This Useful Post:


  30. #1146
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2,335
    Thanks Thanks Given 
    765
    Thanks Thanks Received 
    187
    Thanked in
    125 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by miovrag View Post
    Eto mene udavise zadnja 3 dana za produzenje, prvi put se javih ispostava sam je do sredine,rekoh na poslu sam ne mogu trenutno razgovarati. Next 2 times,missed calls
    Pitah starog oces da produzujes total,a sto veli da gledam bugarski fudbal

    Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
    Dostina koristila telemach usluge samo zbog sport kluba, sad kad sport klub vise nije relevantan, mogu da se pozdrave sa dostinom korisnika po isteku ugovora (ukljucujuci i mene).

    Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

  31. #1147
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    11,295
    Thanks Thanks Given 
    425
    Thanks Thanks Received 
    132
    Thanked in
    102 Posts

    Default

    Kao da svi prate sport Nek vam je srecan put. Ovo nije hotel da morate checkout

  32. #1148
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    4,196
    Thanks Thanks Given 
    468
    Thanks Thanks Received 
    255
    Thanked in
    224 Posts

    Default

    Niko nije rekao da svi prate ali veliki dio prati. A puno ih je vec preslo kad su ukinuli RTS.

  33. The Following 2 Users Say Thank You to Apolo For This Useful Post:


Page 46 of 46 FirstFirst ... 364243444546

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Telemach CG (TV)
    By Celzinjo in forum Kablovska..Satelitska..
    Replies: 10125
    Last Post: 03-07-22, 14:07
  2. Telemach problemi
    By Sasha_O in forum Internet
    Replies: 2
    Last Post: 09-11-17, 16:34
  3. Telemach Optika
    By legolas in forum Internet
    Replies: 13
    Last Post: 10-12-16, 10:14
  4. [Pomoc] Telemach / M-tel
    By Tony in forum Kablovska..Satelitska..
    Replies: 9
    Last Post: 03-11-16, 13:07
  5. Prodajem BBM - Telemach reciveri 10kom
    By montegruja in forum Ostali oglasi
    Replies: 6
    Last Post: 14-10-15, 14:46

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •