Ne treba. Samo zeleni karton za Albaniju.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Bio do Lefkade i nazad
Išao sam ovaj put putem koji vodi preko Igumenice.
Sat vremena je kraći. Nije bilo gužve ni na granici ni u putu. Odličan put.
Od putarina sam platio samo 3 eura za tunel.
Na granici sa Grčkom samo su mi tražili pasoše.
Što se tiče Lefkade, meni novo u odnosu na prošli put kada sam bio je da su napravili stepenice koje vode do plaže Egremni. Šeta se 1 km sa 15% nagiba/uspona i onda vas čeka 400 stepenica. Parking se plaća 5 eura, ali nemorate ako parkirate 100 m prije imate i suncobrane koje možete iznajmiti na plaži za 5 eura.
Pred same stepenice imate i kafić sa prelijepim pogledom.
Povratak sa plaže je pravi paakao. em stepenice, em 1km sa do 15% uspona...
Plažu Mikros Gialos zaobiđite...
Posjetiti plažu Milos obavezno. Imate brodiće koji vas voze sa plaže Agios Nikitas ili kao sto smo se mi odlučili kao i prošlog puta, putićem preko brda pješke. Agios Nikitas je isto lijepa, ali oko 6-7 nema sunca na njoj.
Kathisma je lijepa, i do nje možete doći kolima do same plaže. Imate dosta besplatnog parkinga a i ovog koji se plaća.
To je to od mene. Živjeli mi
Last edited by rock'n'rolla; 27-06-23 at 11:20.
kad kazeg preko igumenice to znaci da si isao preko sarande jel tako?
f6
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
A ako se vec ide u povratku drugom rutom i obidjite stari grad i tvrdjavu Gjirokaster. Prelijepo.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Jeste. Điroskaster je sladak
Jeli ikome ikad kroz grcku trazena medj voz dozvola?
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
↯↯Dodje li ti nekad da skocis sa mosta,da li je i tebi nekad svega dosta↯↯
Ne nikad. Ni protivpozarni koji je obavezan
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Не. А прошле године 3 пута пролазио
Pet godina sam zaredom isao tamo (prije korone) i nikad mi nije tražena. Mada , osim granice nikad me nisu ni zaustavljali na putu. PP aparat je obavezan ali ga valja imati i ovako. I jos jedna stvar. Ko ima naočare sa dioptrijom i sliku u vozačkoj sa njima , u kolima mora imati jos jedne rezervne . To je neko pravilo kod njih .
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
Always,forever and beyond ...
Je li ko isao kolima do Krfa? Ako jeste bio bih zahvalan da podijeli iskustvo. Moze i PM.
Last edited by avet; 22-07-24 at 15:03.
Ja sam evo prospartao zadnjih dana dobro po Grckoj. Policiju jos nisam gledao, vozim po regionalnim, magistralnim putevima i autoputevima. Ostajemo po dan, dva, tri gdje nam se svidi pa idemo dalje...
Granica se prelazi za 5 minuta, niko ne pita za medjunarodnu jer cijenim da to vise i ne 'postoji' sad kad je sve na biometriju. Grci ne stavljaju ni kacige na motore a i slabo se vezu... Evo sam danas izveo dobar manevar da ne zgazim rejbanke curi kojoj su ispale sa motora ispred...
Tuda sam i ja prosao jer smo stajali po koji dan i po Alb, medjutim kroz Igumenicu sam samo prosao jer mi nije interesantna kao vala ni Krf na koji sam bio nekad ranije...
To u bivse komunisticke drzave vazi na mentalnom nivou izgleda Ja bi mu vjerovatno rekao nista, idem da vidim kako ce me neka druga agencija tretirati po ovom pitanju prijatelju
Moze li neko da mi preporuci najbolju rutu do Igumenice (trajekt za Krf) od Podgorice? Google maps mi nudi 3 rute.
https://ibb.co/ZHJDWTb
I ja. Opalio sam njome za 6 sati iz igumenice do pg cini mi se...
Kuda je najbolje ic iz Pg do Thesasaloniki? Jes da je plan ic' tek pred ljeto, ali kako naidjoh na ovu temu rekoh da pitam usput
Ja sam isao ovuda, nije lose sem jedan dio dje su albanska sela malo je uzi put i moras pazit jer ima djece i poneko stado zna da bude po putu
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Samo p(L)avo
Zar se ne bi trebalo popet gore iz albanije za pristinu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks