uzeli su infrastrukturu od CGes-a...aj da vidimo sto ce bit.
Nisam nesto optimistican ali ko zna....
http://www.vijesti.me/vijesti/mtel-k...0-odsto-826680
uzeli su infrastrukturu od CGes-a...aj da vidimo sto ce bit.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Ne mogu gori biti od Extra tv to je sigurno.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Kupili su Cabling iz Budve, tako da im je dio primorja vec pokriven...
Nijesam cuo da su kupili Cabling? Odakle ti ta info
Kako se proteže ta infra...? Jel do trafostanica ili šta...? Tj koliko će im trebati da razvuku to do domaćinstava...
#fakenews
Mreza CGES-a je do trafostanica (elektroprenosna i opticka),a od trafostanica je elektrodistribucije (EPCG).
http://www.tso-epcg.com/img/1424948208.pdf
Ih top, meni je trafostanica udaljena 20-30 metara.
Oni su zakupili magistralne pravce za optiku koji se protezu dalekovodima izmedju velikih trafostanica. Do krajnjih korisnika ce dolaziti na neki drugi nacin. Ako su sklopili dogovor sa kablingom to je dobro jer oni su dosta uspjeani i brzi u dobijanju dozvola za polaganje optike po gradovima
Sent from my Lead 1 using Tapatalk
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Ima raznih nivoa trafostanica, cisto sumnjam da ti je neka CGESa na 20-30m CGES-a je visokonaponska mreza, a EPCG je distributivna. Kako god, nadam se da ce se brzo znati vise detalja jer ce Telemach (BBM i Total TV) kako se prica krenuti agresivnije u osvajanje trzista pa se M-tel-u ne isplati dugo da ceka. Potencijalni novi korisnici i za jedne i za druge su razocarani korisnici Extra TVa. Jos ako Telemach ubrzo svoje korisnike kojima je istekao ugovor privoli nekim poboljsanjima da ga produze onda se Mtel-u smanjuje manevarski prostor. Ovako razmisljam jer sam korisnik Totala kojem traze 60€ da bi zamijenili SD resiver za HD i korisnik M-tel WiMax interneta kojeg deru 20€ mjesecno za brzinu od 0,5Mbps. Samo se nadam da ce ovo dovesti do toga da mogu uzeti jednog provajdera po povoljnijim uslovima za TV i internet, a da to nije T-com (nista u mojoj kuci).
Poslato sa Tetrisa 13 in 1
EEE sto mi kvaris nadu
Salim se, iskreo do sada nije bilo nekih bitnih pomaka sto se tice konkurencije u ovom poslu, ni od sada se ne nadam nekom velikog napretku, volio bih da grijesim ali vrijeme ce pokazati.
Haha, ovo ja da sam lično otvorio kablovsku dobio bih ovo džabe
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Zakupe opticku infrastrukturu da bi pustali 45 vrsta pinkova...
Bice ih jos toliko, ovo je samo do sada sto je stiglo od saglasnosti, naravno da nije konacan spisak
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dobar izbor kanala...
Ali za 5e ili za 20e u paketu sa internetom
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
Ż\_(ツ )_/Ż
Jedina sansa im je da stave ekskluzivu na Arene, ako uzmu Arene drugima i bude im u osnovnoj ponudi kao kod IPTVa u Srbiji, odnosno u promo ponudi, imace neku prodju.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Mkablu je već arena i hbo vise od pola godine u osnovnom paketu
Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Hayat,Happy,Duga ko to gleda jbt zivot, a ima 10 kanala iz te "ponude" dje je SK i ovi ostali strani filmski i serijski kanali?
SK nikad nece bit, to je Telekom Srbija, oni i SBB su u ratu. Samim tim ne moze bit ni Foxova.
To ce svakako kad-tad da stane, posebno HBO. Taj promo period koji pustaju se skupo placa, jos HBO trazi iskjucivo da je pay paket, mada su dozvoljavali neke promo periode tu do godinu dana, s tim sto oni moraju da dobiju onda grdne pare od svakog pretplatnika. Telekom je nesto slicno radio u Srbiji i zapao u velike probleme, ali oni su drzavna firma i mogu sebi taj luksuz bacanja para da priuste, dok M-Kabl sigurno ne moze. Arene mozda i ostanu u osnovnoj ponudi, ali HBO nema sanse, to je pola godine konstantnog gubljenja novca, jedino ako ih neki seik drzi kome gubljenje novca nista ne znaci.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Da li zna neko kako će se stizati do krajnjeg korisnika. Oće li to biti kablom ili nekom drugom vrstom prenosa? Nešto ne vjerujem da im se isplati polaganje i postavljanje optičkih kablova, zato pitam!?
Dokle je stigao Telemach u Crnoj Gori? Kojom će oni tehnologijom distribuirati svoje pakete. Jel ostaju preko satelta s obzirom da je Total Tv u njihovom vlasnistvu?
Last edited by Brajan992; 22-05-15 at 19:33.
Bako, jebeš li što?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks