Koliko entuzijazma, zabave i ljubavi u jednom videu
Ima li neko Yamahu Tracer novije generacija da proslijedi iskustva ?
Kad budem gledao motor a to je nadam se sledece godine, mislim da cu gledat samo Tracer 900 dal GT ili GT+ ili eventualno skuter Honda xadv 750.
Koliko entuzijazma, zabave i ljubavi u jednom videu
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Ako ces da kupujes novi Tracer, mozda ne bi bilo lose pogledati Triumph Tiger 900 GT, za otprilike istu cijenu dobija se vise opreme i, po mom skromnom misljenju, bolji motor od Tracera… u toj klasi meni je zanimljiva i MV Agusta Tourismo Veloce. Mada, ako si se nameračio na japanca, samo naprijed, neces se zaebati.
Last edited by diVerso; 12-08-24 at 13:44.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Malo se naslo vremena za jedan "đir".
Prastajte ako su slike prevelike, bolje ih ne umijem objesit
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Mogao si lokacije da upises da znamo gdje da idemo
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
@Majx krenuh odma da dodam al nesto ne vidim nidje "edit" dugme, a zakleo bi se da je nekad postojalo
@hercules mora sam sponzora da ispostujem, kasnije smo protjerani iz hrvatske zbog nacionalistickih poruka jbg
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Drugari, 300e ko oće. Nosio sam ih 15 min ukupno. Promaših broj.
Prije neki dan mi policija trazi prvu pomoc i fluorescentni prsluk kao dio opreme na skuteru.... nisam imao pojma da to treba (mada je nedje i logicno da treba; samo me zanima dje bi to ovi sto voze ove sportske RR trebalo da drže);
Pa valjda se zna što treba po zakonu da ima motociklista u saobraćaju.Nema tu iz dosade ili iz zabave,može biti iz neznanja ili znanja ZOBS-a.
Ja pojma nemam
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Bolje precutat pušti....nije kaznio....al sam mu obecao da cu nabavit
Morat cu stvarno provjerit jel to obavezno ili me zajebavao.... ko na pumpu sto su poceli mangupi od radnika, jel ovo vaše veli sto ste usuli 30e dizela....a ja vozim benzinca.... prvi put me strunio.... al posle vise zaborave koga zajebavaju pa ponavljaju, te sam se navikao na ove njohove fore....
Iskreno vozim motore dugo.Nikad mi to niko nije trazio.Pa ni na tehnicke preglede.
Mozda i treba prsluk i prva pomoc.Ali to je apsurd jer nema dje stati.
Ada meni je znao X puta da trazi A kategoriju za 50cc..
Bolje da oni hvataju ove sto pricaju na telefon,snimaju se za live,prolaze kroz crveno nego sto tebi trazi prvu pomoc..
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Ja sam isto evo poprijecke presao CG , Albaniju i dio Srbije, nikad mi to nisu trazili, na granicu mi traze vozacku uz licnu kartu i saobracajnu, gledaju imam li A kategoriju.
Sent from my iPad using Tapatalk
Meni ispod sica stoji automobilska prva pomoć, boca destilovane vode, reflektujući prsluk i osnovni alat (motocikl je u pitanju, nije skuter), Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Italija, Bosna i Hercegovina, Albanija,... niko nikada mi nije tražio ništa od navedenog. Inače, reflektujući prsluk je obavezan za sve dvotočkaše (uključujući i bicikle) koji se mogu voziti bez A kategorije u međugradskom saobraćaju.
Sent from my Motorola 8400
Evo probah naci za CG, vezano za prvu pomoc i prsluk....al neuspjesno....
Dok npr. u Hrvatskoj stoji da je potrebno imati prvu pomoc
https://www.motorevija.com.hr/clanac...c-za-motocikle
ali stoji i ovaj zanimljiv dio:
Svakako cu ovo kupiti, kad vec imam prostora dje staviti.... makar da idem u skladu sa normama EUHoće li biti kazni za one koji nemaju prvu pomoć na svom motociklu pitali smo i MUP. Dobra vijest je da kažnjavanja neće biti. Napominjemo da je neimanje prve pomoći, istek valjanosti također označeno kao manji nedostatak pa stoga ne postoji kazna za neposjedovanje iste, bez obzira da li se radi o M, N ili L (motocikli), stoji u kratkom odgovoru Ministarstva unutarnjih poslova.
Takodje...danas pocinje motorijada u Igalu.... i vidim vec po malo pristizu sa raznih strana....
Ali jutros.... kako idem do posla..... 2-ojica likova na sportskim motorima....bez ikakve opreme... nit kacige a o jakni, pantalonama i rukavicama da ne govorim...su tako brzo vozili izmedju automobila u koloni i cik cak da sam ja samo čekao kad ce ih neko pokupiti....
Ja ne znam jel to neka ludačka hrabrost ili droga ili sta li vec.... ali vjerujte malo je zrtava kako se vozi, i koliko se pravila ne postuju.
Ako postoji određeni (popriličan) broj kretena među doktorima, kamiondžijama, konobarima,... ne vidim razlog zašto tako ne bi bilo ni među motociklistima.
Da, za petak, subotu i nedjelju se očekuje pojačana frekvencija motociklista, naročito u Boki Kotorskoj upravo zbog moto skupa u Meljinama.
Sent from my Motorola 8400
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks