Evo iz pravilnika,osim ako nije stupio neki novi na snagu jer se to kod nas mijenja svaki cas.
Kutija prve pomoći
Član 115
U motornim vozilima, osim u vozilima ketegorije L1, L2i L6 mora da postoji jedna kutiju prve pomoći, a u vozilima kategorijeM2 i M3 moraju da postoje dvije kutije prve pomoći.
Reflektujući prsluk
Član 118
Motorna vozila, osim vozila kategorije L, moraju da imaju najmanje jedan reflektujući prsluk, kojeg je vozač dužan koristiti -obući kada na putu obavlja radnje uz vozilo (mijenja točak, obavlja manje popravke na vozilu, traži pomoć zaustavljajući drugavozila i sl.).
Evo i kategorija L podjela
Kategorija LČlan 4Vozila kategorije L - su motorna vozila sa dva, tri ili četiri točka i masom neopterećenog vozila manjom od 400 kg.Vozila iz stava 1 ovog člana razvrstavaju se u sljedeće kategorije:1) kategorija L1- moped, je motorno vozilo sa dva točka čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa, neprelazi 45 km/h, pri čemu radna zapremina motora, kada vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, ne prelazi 50 cm3ilisa motorom čija najveća trajna nominalna snaga ne prelazi 4 kW kada vozilo ima električni pogon;2) kategorija L2- laki tricikl, je motorno vozilo sa tri točka čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa, neprelazi 45 km/h, pri čemu radna zapremina motora, kada vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem sa pogonom nabenzin ne prelazi 50 cm3ili čija najveća efektivna snaga motora ne prelazi 4 kW, kada vozilo ima motor sa unutrašnjimsagorijevanjem sa drugom vrstom pogonskog goriva ili čija najveća trajna nominalna snaga motora ne prelazi 4 kW kad voziloima električni pogon;3) kategorija L3- motocikl, je motorno vozilo sa dva točka čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa,prelazi 45 km/h ili sa motorom čija radna zapremina motora kad vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem prelazi 50 cm3ili sa motorom čija najveća trajna nominalna snaga prelazi 4 kW kad vozilo ima električni pogon;4) kategorija L4- motocikl sa bočnim sjedištem, je motorno vozilo sa tri točka asimetrično raspoređena u odnosu na srednjuuzdužnu ravan vozila čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa, prelazi 45 km/h ili sa motorom čija radnazapremina motora kad vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem prelazi 50 cm3ili sa motorom čija najveća trajnanominalna snaga prelazi 4 kW kad vozilo ima električni pogon;5) kategorija L5- teški tricikl, je motorno vozilo sa tri točka, simetrično raspoređena u odnosu na srednju uzdužnu ravanvozila, čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa, prelazi 45 km/h ili sa motorom čija radna zapreminamotora kada vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem sa pogonom na benzin prelazi 50 cm3ili čija najveća efektivnasnaga motora prelazi 4 kW, kada vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem sa drugom vrstom pogonskog goriva ili čijanajveća trajna nominalna snaga motora prelazi 4 kW kada vozilo ima električni pogon;6) kategorija L6- laki četvorocikl, je motorno vozilo sa četiri točka, čija masa ne prelazi 350 kg, što ne uključuje masu baterijavozila sa električnim pogonom, čija najveća konstruktivna brzina, bez obzira na način prenosa, ne prelazi 45 km/h, pri čemuradna zapremina motora, kad vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem sa pogonom na benzin, ne prelazi 50 cm3, ili čijanajveća efektivna snaga motora ne prelazi 4 kW kad vozilo ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem sa drugom vrstompogonskog goriva ili čija najveća trajna nominalna snaga motora ne prelazi 4 kW kad vozilo ima električni pogon;7) kategorija L7- teški četvorocikl, je motorno vozilo sa četiri točka, osim lakog četvorocikla, čija masa ne prelazi 400 kg ako jevozilo namijenjeno za prevoz putnika, odnosno 550 kg ako je vozilo namijenjeno za prevoz tereta, što ne uključuje masubaterija vozila sa električnim pogonom, čija najveća efektivna snaga, odnosno najveća trajna nominalna snaga motora ne prelazi15 kW.
Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Zna li mozda neko nesto vise o ovom motoru sa oglasa
https://autodiler.me/motori/odlican-motor-ad351155114me
Da li je ova cijena realna po vasem misljenju, vrijedi li para sto bi se reklo?
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
"The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."
sjedi probaj, obavezno pođi i na neku livadu da istestiraš malo amortizaciju, ako ti nije previsok i pretežak trguj
She is only here to annoy herself!
Da li je realna cijena? Jeste, ako se proda, tržište je takvo kakvo je. A što se samog motocikla tiče, to niko ne zna dok se ne proba.
Sent from my Motorola 8400
pitas li nas o bas ovom motoru ili o teneri ? Mislim da joj jerina mana karburatori zezaju,mora to da se sredi.To je mana na svaku.
Cijena je dobra ako motor dobar.
Jer ovo nece moci uskoro da se kupi ni parom
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
uvoz polovnih motocikala je zabranjen tako da do ljeta cijene ima da skoče prilično
Nema uvoza motocikala starijih od 2018 godišta, već stupilo na snagu.
Sent from my Motorola 8400
a i za te traže sertifikat koji ćeš teško naći
A ne moze se ni iz Amerike motor registrovati kod nas? Je li to tacno?
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
moglo je prije lagano, sad ne može uopšte (ni novi) jer traže COC
Meni je prije mjesec dana drug iz Bugatske uvez'o motor i carinio i sve zavrsio, 2008god, zato mi je to i cudno bilo, mora da je negdje objavljeno u sluzbenom listu jer bez toga nema pokrica..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Last edited by Majx; 06-09-24 at 06:30.
A sta je taj COC?
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Certificate of Conformity
Sertifikat bez kojeg ga ne možeš cariniti
vazda li ja dodjem kasno na zurku, stoe ovooooo!
samo ne znam koji je tu benefit drzave? sta oni ovim regulisu? nesto vjerujem da ima tu nesto ispravno iako to moje oci ne vide.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Mislim da nisu iste regulative za automobile i za motore, za motore cini mi se da ne vazi E5...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks