Page 107 of 112 FirstFirst ... 75797103104105106107108109110111 ... LastLast
Results 2,651 to 2,675 of 2777

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    1,328
    Thanks Thanks Received 
    639
    Thanked in
    337 Posts

Dobro, mozda si u pravu za to jer je motor iz 2008, ali kako je prvo tabla 320 eura a posle 3 dana 500?

Mislim da nema veze sa godistem, ovlasceni treba da drzi djelove kao sto su svecice, dihtunzi, diskovi, plocice itd itd. U Skadar sam uzeo zadnji disk i plocice sve novo a kod nas ga ovlascebi nema. Koliko motora kroz CG ima a da su cak ispod 2008 godine, jbg nemaju svi novca za nove motore.

Evo npr u Roksped imas za vw iz 2000 godine orginalni dio, ako ga nema poruci se i za oko 7 dana bude tu.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    733
    Thanks Thanks Received 
    1,030
    Thanked in
    472 Posts

Default O motociklu...

Problem je sto za kimka porucuju djelove jednom u 2mj ugavnom , malo smo trziste i sve nam je tako .

U sustini ne diktiraju oni cijene nego fabrika . Meni je na AK550 bila plastika oko rezervoara izblijedjela katastrofa samo od toga sto je par puta pumpadziji iscurelo gorivo na nju i zovnem lakirera da pitam da mi je ofarba rece covjek iz topa 50e . Pade mi na um da zovnem u magnus da pitam za novu original , kad nova komplet original plastika 27e (do duse tada su mi rekli da im stize roba jednom u 2mj i morao sam je sacekati ali opet skorz korektna cijena )

Na isti taj AK sam imao problem sa bravom 2x , bilo je malo cimanja i natege jer su je popravljali umjesto da je zamijene al na kraju su ispostovali sve i zamijenili .

E sad najveci je problem sto se mijenjaju serviseri i radnici pa tu moze biti problema , jer kod nas manjak dobrih majstora pa se nesto svi rotiraju od servisa do servisa ili rade privatno …

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by Stivi; 30-01-25 at 00:13.
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    1,916
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    361 Posts

Ima li proizvoda na svijetu da je bez gresaka/problema? Ja da znam nema.
    Moze da te zapadne sve najbolje, a moze i tojota da crkne. (sala sa drugog topica)
    Strom koji nikad nikom crkao nije, jeste mom drugu u sred Senegala. Evo kod mene Ducati 55.000km maltretiranja, ni da se zakaslje.
    Ajde sve je to sitna boranija, dok nisam vidio Panigale 1299 V2 sa blizu 200.000km, kaze covjek, samo redovan servis. Ultra sportski, premijum motocikl, italijanske proizvodnje...
    Sa druge strane BMW je motor koji se moze sresti svuda u svijetu, na najgorim i najboljim terenima i uslovima, a milion problema ima iz fabrike. Motor od 30.000e.

Tako da, cukni o drvo, dako nas zaobidju te falinke koje se moraju desiti nekom. A i ako se dese, da smo zdravo, ako je moguce kako da se ne padne zbog toga i sve ce se popraviti. (drugu se prosuo motor na rsv4 i fasovao sa 100+kmh)
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

4. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,842
    Thanks Thanks Received 
    5,847
    Thanked in
    2,730 Posts

Zet I ja smo svojevremeno kupili po novi Kawasaki KLE 500, ja sa mojim nikad ništa, on je imao toliko problema da je na kraju (poslije godinu dana) vraćen i vraćen mu je novac. KLE 500 koji važi za radnu mašinu (nema što da se pokvari). Nova Aprilia Pegaso 650 Strada, počela da curi voda na pumpi poslije 1.000 km (prvi servis), zamjeni se novom, opet procuri. Serviser (ovlašćeni u Dubrovniku) stavi novu i pita vozii li se ovaj motocikl žestoko? Ne. Jedno 200 do 300 km ga provozaj blizu crvenog polja i sve će da legne kako treba. Od tada 70.000 prešao nikakvih problema. Recimo Motorrad časopis koji organizuje testove u trajanju od dvije godine nije uspio da završi test sa modelom BMW K 1300 S jer im se previše kvario (u garantnom roku su dobili drugi model). Šta hoću da kažem, ima raznih modela, a ima i raznih servisera, recimo za KLE 500 sa početka garantujem da bi se popravio da je bio drugi serviser.

Sent from my Motorola 8400

6. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,918
    Thanks Thanks Received 
    2,487
    Thanked in
    1,023 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Ja bih CF izbjegao, drug uzeo glanc novi cf nk800, naked, nije presao ni 1000km pustalo mu je ulje na deklo, pa je tovario motor za PG da mu to zavrse, posle nekoliko dana nije htio da mu upali, valjda mu je brava crkla, ostao na sred puta, pa tu isto cimanje i opet za PG (a to sve kosta), provozali smo se do Novog Pazara od Plava, kaze da se slomio koliko je neudoban, cini mi se 8000 ga platio, plus reg i ostalo, i zalio se na covjeka koji drzi CF kod nas da su nekorektni, prenosim samo iskustvo njegovo, nov motor 2024 godiste a takvi problemi..

Npr za Benelli se bas hvale, za Magnus se isto svi zale da su neljubazni.
    Od cf moto motocikala samo 450 mt je provjeren a od kvadova 625cc. Ostalo je sve pod znakom pitanja sa dosta cestim kvarovima. Prokom koji valja CF moto je uvijek bio neznaven i nekorektan.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    323 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Zet I ja smo svojevremeno kupili po novi Kawasaki KLE 500, ja sa mojim nikad ništa, on je imao toliko problema da je na kraju (poslije godinu dana) vraćen i vraćen mu je novac. KLE 500 koji važi za radnu mašinu (nema što da se pokvari). Nova Aprilia Pegaso 650 Strada, počela da curi voda na pumpi poslije 1.000 km (prvi servis), zamjeni se novom, opet procuri. Serviser (ovlašćeni u Dubrovniku) stavi novu i pita vozii li se ovaj motocikl žestoko? Ne. Jedno 200 do 300 km ga provozaj blizu crvenog polja i sve će da legne kako treba. Od tada 70.000 prešao nikakvih problema. Recimo Motorrad časopis koji organizuje testove u trajanju od dvije godine nije uspio da završi test sa modelom BMW K 1300 S jer im se previše kvario (u garantnom roku su dobili drugi model). Šta hoću da kažem, ima raznih modela, a ima i raznih servisera, recimo za KLE 500 sa početka garantujem da bi se popravio da je bio drugi serviser.

Jeste.Ali i KLE kao i svaki motor ima neku boljku..(magnet koji mora da se rijesi jednom za zivota )
    Ali naravno prvih 50-60k nema tu greske..
    KLR mislim da je jedini motor bez problema i kojem nema smrti
    p.s Mozda i dominator

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    Last edited by Djalac; 02-02-25 at 11:04.

Thanks Thanks Given 
    80
    Thanks Thanks Received 
    108
    Thanked in
    59 Posts

Quote Originally Posted by Djalac View Post
    Jeste.Ali i KLE kao i svaki motor ima neku boljku..(magnet koji mora da se rijesi jednom za zivota )
    p.s Mozda i dominator

dodacu jos i transalp 650...

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    been there, done that !!!

10. The Following 2 Users Say Thank You to deejay zeka For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,842
    Thanks Thanks Received 
    5,847
    Thanked in
    2,730 Posts

Quote Originally Posted by Djalac View Post
    p.s Mozda i dominator

Radilo se o novim motociklima iz salona, prednja kočnica je bila u pitanju, bez osećaja i sa puno vibracija, inače loše kočnice, su bile još gore... Ne znam da li je došao do 2.000 km kada je vraćen (znam da je prvi servis na 1.000 km odrađen).

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    323 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Radilo se o novim motociklima iz salona, prednja kočnica je bila u pitanju, bez osećaja i sa puno vibracija, inače loše kočnice, su bile još gore... Ne znam da li je došao do 2.000 km kada je vraćen (znam da je prvi servis na 1.000 km odrađen).

Najgore kocnice u mom iskustvu. Mozda ima i gore , ali ne daj Boze

Thanks Thanks Given 
    235
    Thanks Thanks Received 
    459
    Thanked in
    229 Posts

Quote Originally Posted by deejay zeka View Post
    dodacu jos i transalp 650...

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    Da dodamo i suzukije DRZ400/DR350

slikam slike povoljno

14. The Following 2 Users Say Thank You to stevann For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    323 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    Da dodamo i suzukije DRZ400/DR350
    Uff kakav je za drugi motor

Thanks Thanks Given 
    1,916
    Thanks Thanks Received 
    876
    Thanked in
    361 Posts

Strasan je posebno ovaj Stevanov vise ne radi nooo sto radi.
    MAsu je to motora koji su istorijski ostavili traga. Svaki od njih moze i hoce da crkne ako mu se ne posveti paznja. Nekom manje, nekom vise.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

17. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    191
    Thanks Thanks Received 
    228
    Thanked in
    98 Posts

Benda napoleon 500. U mas trade vidim cijena oko 6500. Meni izgleda brutalno. Wulfy enciklopedijo stara, nadam se da ces izbacit vise podataka o brendu i uopste

19. The Following User Says Thank You to |G60| For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    414
    Thanks Thanks Received 
    1,715
    Thanked in
    687 Posts

Lijepo izgleda nego nas preplavise neki novi brendovi, koliko je to sve sigurno i dobro to je bas veliko pitanje.

Jer znamo da i velikani kao sto je BMW, YAMAHA...stede dosta na mnogo cemu u izradi, plastici, kvalitetu...a cijene istih su nebeske

Thanks Thanks Given 
    1,842
    Thanks Thanks Received 
    5,847
    Thanked in
    2,730 Posts

Quote Originally Posted by |G60| View Post
    Benda napoleon 500. U mas trade vidim cijena oko 6500. Meni izgleda brutalno. Wulfy enciklopedijo stara, nadam se da ces izbacit vise podataka o brendu i uopste

Kineska kompanija osnovana 2016 god., a 2023 god. sklapaju dogovor o tehničkoj saradnji sa drugom (daleko poznatijom) kineskom kompanijom Keeway da se na tržište Evrope plasiraju preko njihove dilerske mreže. To znači da ih imaš kupiti u istom salonu gdje se prodaje Keeway, QJ Motor, Benelli. Idući tom logikom vjerovatno ih ima u salonu na Jazu (Budva). Nisam ih gledao uživo pa ne mogu ništa reći, na fotografijama lijepo izgledaju. Od te azijske ,,egzotike" ja bih se držao provjerenog (Royal Enfield Classic ili Royal Enfield Shotgun) u toj klasi. Ne znam koliko su ovi Indijci, na proljeće idem do Beograda (Harley Davidson salon ih prodaje) pa bi bilo interesantno uporediti cijene (ja idem da pogledam Royal Enfield Himalayan).

22. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,919
    Thanks Thanks Received 
    4,997
    Thanked in
    2,100 Posts

Ima li ko iskustva sa ovim QJ motorima ? Zapao mi je za oko QJ 700.

Stvarno za te pare izgleda bomba.

Drug mi isprica danas hvalospjeve, morat' cu do Bd poci da ga probam. On ima onaj od 600 kubika i kaze da nije trom. E sad mene niko ne moze ubjediti da on sa tri kofera, dvoje ljudi uz Brajice nije trom ali dobro. Zato bih pucao na neku jacu varijantu. Prije bih ovaj od 700 jer mi je spolja ljepsi nego onaj od 800cc.

Thanks Thanks Given 
    733
    Thanks Thanks Received 
    1,030
    Thanked in
    472 Posts

@dub_c Ono ljetos kad smo bili na summit jel ono bio qj 700 ???

Ps. @Pasha a da pogledas Voge ? Ne znam jel kolika razlika u cijeni al mi Voge djeluje korektno skroz

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    1,919
    Thanks Thanks Received 
    4,997
    Thanked in
    2,100 Posts

Default O motociklu...

Pa u odnosu QJ/Voge, od ovih bajkera svi sugerisu na QJ. A i ima momak tu u Zagoric, nije stigao iz salona do pumpe sa Voge, brava riknula. Bio je mjesec ipo dana bez motora. Nesto ne bih mogao to psihicki da podnesem.

Sto se mene tice nemam pojma ni o jednom ni drugom, reko' da mi pomognete malo.

Vidim Marcokijevo vjesanje, Brembo kocioni. Nije to lose za kineza.

Last edited by Pasha; 15-02-25 at 20:00.

Thanks Thanks Given 
    757
    Thanks Thanks Received 
    543
    Thanked in
    289 Posts

QJ je Beneli u osnovi, oni su i vlasnici Benelia, samo u Evropi forsiraju Beneli radi imena i istorije.

E njih ima bas dosta po puteva, kod nas bas zavidan broj s obzirom na malo tržište.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    733
    Thanks Thanks Received 
    1,030
    Thanked in
    472 Posts

Ja znam dvoje sto voze Voge , jedan drug vozi 500 a drugi 900 i oba su do sad bez greske . Cak je ovaj drug sa ovim 500 bio ljetos na Alpe . To je sve izgleda kako koga zalomi

Thanks Thanks Given 
    1,919
    Thanks Thanks Received 
    4,997
    Thanked in
    2,100 Posts

E ne znam. Pobrkalo mi se sve izmedju QJ, Voge i CF. Ali bukvalno sve.

Thanks Thanks Given 
    1,842
    Thanks Thanks Received 
    5,847
    Thanked in
    2,730 Posts

@Pasha evo, ovim postom sam probao da obuhvatio Kineze, tu ima i QJ.
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...65#post6123465

Ako neracunam putovanja kada sam bio sam (10 KS) udvoje, sa najslabijim motociklom, je bilo sa punih 21 KS (Moto Guzzi V35 iz 1981 god.), doduše bez kofera (dva ranca, suvozač na leđima, vozač, tj. ja, na grudima)... To je bila definicija lagane vožnje još nešto vrlo važno, 21 ili 45 KS na motociklu nije isto što i na skuteru. Na skuteru su ,,jači" (ima se osećaj da je jači nego što jeste) zbog variomata, jer variomat uvijek drži obrtaje u prijedelu najvećeg obrtnog momenta pa će zato skuter uvijek bolje da potegne (pogotovo kod preticanja). Ima tu još nekoliko faktora (prenosni odnosi i veličina točka) ali ovo je dovoljno.

Thanks Thanks Given 
    1,919
    Thanks Thanks Received 
    4,997
    Thanked in
    2,100 Posts

Hvala !

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    575
    Thanked in
    315 Posts

Default O motociklu...

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    E ne znam. Pobrkalo mi se sve izmedju QJ, Voge i CF. Ali bukvalno sve.

A da uzmes u obzir ovaj Zontes 700cc ima 96ks... a lijepo izgleda, drug mi ga je narucio(imas v-strom prije njega), pocetkom maja bi trebalo da mi stigne..

https://www.instagram.com/p/DFvzz5eI...NlYWF1Y3plYw==
    Ovaj mode je u pitanju...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Last edited by Majx; 16-02-25 at 10:18.

Thanks Thanks Given 
    1,919
    Thanks Thanks Received 
    4,997
    Thanked in
    2,100 Posts

E ne znam. Sve je ovo macka u dzaku sto se veli.

Ovaj veli za QJ ne moze od toplote nogu da drzi i da ga bije vjetar jer je vjetrobran mali.
    Drugi za VOGE da ovaj pozadi sto mu je kliza u njega pri malo jacem kocenju i da je katastrofa sjediste.
    Treci da se to tesko prodaje i da se gubi po 1000/2000 easy.
    Ovome brava crkla, drugome se prosuo sav, trecem izblijedjele aplikacije na dugmicima posle 2 mjeseca.

Ubijaju volju na MAX.

Page 107 of 112 FirstFirst ... 75797103104105106107108109110111 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks