Voge sr1 adv
Sta je ovo? NAS?
Sent from my iPad using Tapatalk
mali update https://streamable.com/54b3rt
sredjen kabl bobine, ubacen novi akumulator i svecica, ispraznjen i prociscen rezervoar, dodao injector cleanera malo ako ista pomogne.
motor lijepo radi i vuce, s tim sto ne odrzava ler gas na 1400rpm vec na 1600. ( muke te dok nisam nasao dje su sakrili kabl koji podesava RPM
slijedi vadjenje i ciscenje injektora, uz to zamjena svih tecnosti i filtera, i ne znam ako mi je sto promaklo. ( ovo ce kod majstora sve iz prostog razloga jer ja znam samo teoriju dok prakse imam 0, ne bih da sto za***** bzv)
uglavnom, sad mi je lakse, a i poceo sam da se upoznam sa motorom
Sent from my M2101K6G using Tapatalk
been there, done that !!!
tako fabrika nalaze, 1350rpm (+-100)
e sad ovaj moj je IE model iz 2003g, tj ima throttle body sa dva Injektora, i to je sto bi trebalo u toj kadi ultrazvucnoj da se ispere i ocisti (stojao je motor dvije godine, i samo gorivo i prljavstina je ucinilo svoje).
inace motor nema falinke nijedne, ne zurim da ga sredim, taman sam nasao zanimaciju do tamo na proljece.
Plav - Andrijevica - Matesevo - Kolasin - Mojkovac - Bijelo polje - Kolasin - Podgorica , sve sa 250cc
Sent from my iPad using Tapatalk
Edvin, narednih mjesec dana nema mjesta ni da uparkira motor u dvoriste, i poslije jos mjesec dok stigne da ga pogleda i sredi. Mada tako ce i biti, a u medjuvremenu gledam da narucim djelove.
Predlozite neku bang for buck opremu (kaciga, jakna, rukavice itd...)
malo makadama i prevrtanja
Dvojica sad udarise iznad Bd.Bmw CT table,zapalio se od udara u BG table Fiat Panda..Bjehose zivi..
Nadam se da ce pretec...
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Bas lijep motor, kolega! Ne slusaj majstore kad kazu da “ti italijani nista ne valjaju”, najbolje da njih pitas sta oni “umiju” da poprave pa iskljucivo to da vozis pominjao si da bi cistio dizne, znam da dosta ljudi to radi ali, iz prilozenog, ne bih ja rekao da imas problem s njima, cim ti ne osciluju obrtaji na isti gas i ako odma pali bez greske, ne bih ja to dirao… ili ako ih vec dizes, onda bolje staviti nove… ne znam kako se krecu cijene ali ako vec oces da odradis malo podrobniji servis, onda kupi nove i nek ti neko provjeri zazor na ventile, mozda trebaju jedno stelovanje ako nije dugo servis radjen…
Jos jednom da izrazim simpatije prema ovoj prelijepoj Aprilijici ❤️
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
hvala kolega, mogu ti rec da je bolji i da se ljepse i lakse vozi nego sto sam mislio.
evo kako obrnuh ovih 10-20 km, valjda su se i dizne procistile (ubacio sam oko 100ml injector clanera u pun rezervoar) i pali na po 'dugmeta'.
bilo je tu i svecice i akumulatora i podesavanje ler gasa, ali u principu to je nista kako su me prepali ti 'majstori' koji nisu htjeli ni da ga pogledaju, sa pricom to je italijan, struja, rotaxova masina, bolje da si uzeo japanca.
posto evo se blizi 50k km, najvjerovatnije treba provjeriti ventile, ali tako se fino izvozah danas da osim filtera i ulja mislim da mu nista ne treba do tamo nedje januara februara, kad ocekujem da ce Edvin biti rastereceniji pa da ga natenane radi
Last edited by deejay zeka; Yesterday at 12:20.
Ako je "lezao" 2godine onda treba skinut karb.Vjerovatno u šoljama ima skrame i mebrane su vjerovatno izgubile elasticnost..To sredis i znas da si miran. P.S kakav je taj mastor u UL? Ne svidja mi se sto ima toliko posla. Kod nas svi pretrce samo..
Dobar je majstor, ali očigledno sa čim god da dodjes on ce reci eeee trebao si uzet XY za te pare. Aaaa to mi pici po živcima, zato se nismo srrcali posle prvog servisa.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
A neka ima oino posla jer ima puno motora,a malo majstora Tvrdim kad ima previse posla i ako mu dovedes motor radi servisa.Nece bacit pogled na nekinpregled,sugestiju sto treba odradit..I svi zure i nije to to.
Da mi je da imam uslova,ne bi mi niko saraf dirao bez ja.Pa neka im to znanje i praksa..
ja sam svojevremeno imao pozitivno iskustvo sa dvojicom momaka iz PG (prema donjoj gorici, skretanje kod Vencor marketa pa jos nedje unutra ubaceno)
Zaboravio sam im imena, bilo je to 2011-12, sitnicu su mi jednu sredili na skuter, i nijesu htjeli da mi naplate nista, uz to smo se ispricali dok su jeli popravljali, cak mislim da nisu radili skutere nego me nisu htjeli vracat nazad kad sam im dosao do kuce.
Koliko se sjecam oni su imalu u tu neku malu garazu svega par ozbiljnih motora i to su onako ka za sebe sredjivali i servisirali.
Obećah malo detaljniju recenziju za 450 SRS kad se izvozamo malo više.
Generalno, ono što sam napisao u prvom postu, motor je opravdao svako očekivanje i svaki cent dat za njega. Baš ga je uživanje voziti. Za prvih 5000 km ni najmanji problem, ni najmanji čudan zvuk a ne nešto drugo.
-----------
Stvari koje mi se sviđaju:
- ciklistika. Pogodili su geometriju u potpunosti, motor je izuzetno al baš izuzetno povozan, stabilan, jednostavno se prelijepo vozi i leži i u brzim i dugim krivinama, u oštrim zavojima, isponu...
- snaga. Definitivno imam utisak da je više od 450cc i 50 konja. Izvukli su iz ove mašine to što je bilo moguće. Potrošnja je smiješna, na otvorenom 4 litra bude plafon a ne štedim ga.
- displej odličan, baš visoka rezolucija i kristalno jasan, nema piksela. Refresh rate je vjerovatno neki brži, kad ubrzavam ili usporavam fino ide ono jedna po jedna brojka, ne da skače za po 10-15 kmh kad odvrnem gas...
- kvalitet izrade je nešto što me najviše oduševilo. S obzirom da nije evropski brend, očekivao sam na pojedinim djelovima i plastikama lošiji kvalitet i slično. Ništa od toga, svi materijali su izuzetnog kvaliteta, završna obrada perfektna, sve pasuje svuda u milimetar, lijepo pod rukom, na oko...
- izgled primamljiv, lijepa i agresivna silueta, ljudi komentarišu i zagledaju đe god stanem...
Stvari koje mi se ne sviđaju:
- standardno prilično bolno iskustvo vozit sportaše. Ne mislim na konkretno ovaj nego na svaki. Bole leđa, bole ruke, boli vrat... Ko ima i najmanjih problema sa kičmom, nemoguća misija. Agresivan položaj tijela, koljena jako savijena, koliko god da se koriste, ima pritiska na ruke, prfebacanje težišta konstantno, spuštanje sa sica... Poslije svake duge vožnje u glavu milina, ali se mišići raspadaju. Juče smo odvozili 500km, danas mi treba uput za Igalo. Kakva god da si gazela i žilav, slomi te.
- Indikator za gorivo. Vjerovatno je to moglo bolje biti odrađeno. Sve je digitalno i ima 6 crtica. Ukupan "distance" motora kad je pun rezervoar je oko 350 km i to je okej, tačno je. Ali kad vozim, ne skida nijednu crticu za rezervoar dok ne opučim do 200 km. Onda se 4 od onih preostalih 5 crtica spušti naglo u svega 50 km, i onda na onoj poslednjoj crtici možeš da voziš 100-150km.
Tj, prva i poslednja crtica indikatora za gorivo traju neuporedivo duže nego sve ostale.
Generalno, izuzetno sam zadovoljan. Ekipa sa foruma u sastavu Dante, Hari i ja vozimo konstantno, nimfa se pridružuje ubrzo, pa ko je voljan neka se pridruži. Prilično smo normalni, ne težinjamo sa pričom samo o motorima i javljamo se svakom
Par sličica...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Sa srecom..Dani su bruka za motor,ne moze bolje....
p.s kad si vec toliko opreme uzeo,uzmi i cizme /patike
Pokvari sve slike i dozivljaj sa bijelim carapama
Hari ga ne gasi,vala kapa mu dolje.
Kuda se vozite ? Steta sto Hari i ti ne mozete malo makadamom i livadom
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks