Page 121 of 121 FirstFirst ... 2171111117118119120121
Results 3,001 to 3,017 of 3017

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    752
    Thanks Thanks Received 
    614
    Thanked in
    288 Posts

Quote Originally Posted by achillescg View Post
    Zdravo svima, nešto razmisljam da se poslije duže pauze vratim na dva točka, za početak bih uzeo neki maxi ili adv skuter.
    E sad, isključivo nov i sa cijenom oko 5000e.
    Gledao sam (nisam probao) NAS, SYM, Zontes, Voge i sad nisam siguran u kvalitet tih brendova.
    Ako neko ima iskustva, svaki savjet je dobrodošao.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Zasto za pocetak? Sta je krajnji cilj?

Ako ces uzeti novo i to neki gradski Kineski/Korejski skuter, nisam siguran koliko ce ti to pomoci ukoliko zelis kasnije neki ADV/turing motor za putovanje itd...
    Bolje uzmi odmah neki motor tipa koji ti se svidja, pa makar i polovan dok se naucis koju godinu, nego novi kineski skuter...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Zasto za pocetak? Sta je krajnji cilj?

Ako ces uzeti novo i to neki gradski Kineski/Korejski skuter, nisam siguran koliko ce ti to pomoci ukoliko zelis kasnije neki ADV/turing motor za putovanje itd...
    Bolje uzmi odmah neki motor tipa koji ti se svidja, pa makar i polovan dok se naucis koju godinu, nego novi kineski skuter...
    Za sad bih se zadržao na gradskom ili ADV skuteru, dugo sam pauzirao od vožnje motora jer sam imao težak pad i sad bih radije skuter.
    Uzeo bih isključivo novo jer za novo ima (kakva-takva) garancija a znači mi jer nemam baš vremena da se jurim sa majstorima.
    Skuter je komprimis između mojih želja, potreba, mogućnosti, naravno motor ostaje kao opcija.

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    5,184
    Thanked in
    2,185 Posts

Kakvi majstori crni i bakraci vise. Uzeh očevu Hondu Silver Wing da sredjujem, nidje semeringa radilice. Mjesec ipo se o jadu zabavio. U Hondu ga nemaju. Nadjem ga u Svilanjac, po porudzbi da mi ga rade. Sad me kod Acimica zajebavaju po 10 dana, morao sam novi termin za registraciju da trazim evo. I ako sam sa Jolem vrhunski, dzabe kad njega majstori njegovi zajebavaju.
    Da ne pominjem kutaru oko spirala, vizira, poliranja farova, sjedista, servisa. Bjezi bre, samo novo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    246
    Thanks Thanks Received 
    125
    Thanked in
    72 Posts

Ako kome treba.Poklonicu mu.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,957
    Thanks Thanks Received 
    934
    Thanked in
    376 Posts

A ima sve prednosti i mana...
    Ja sam isto nesto navikao na zicane, tj svaki motor do sad mi ih je imao
    Navozah se malo ovih dana sa njim, i vozi se i ovaj dosta fino, ok su mu izbalansirani tockovi
    Dosta je udoban, pa nema covjek osjecaj za brzinu (slicno kao i ostali 1200ccm+ adv motori), i onda onamo dje mislis da vozis 50-60 ides zapravo 80-90, a onamo dje mislis da ides 80-100 zapravo ides 150-160...

Sve u svemu, moja namjena mu je udoban put u dvoje na duze destinacije, plus da se moze lagano pregaziti neki losiji put, makadam itd kad zatreba...

@extravaganca, nije, moj je zavrsio kod druga mi koji vozi prilicno offroad i mnogo ce ga bolje iskoristiti nego ja
    U CG je dugo vremena da znam bilo samo dva 790 Adv R, moj i jednog Rusa sto ga je prodao na kraj Perunu u NK.
    Dok je standardnih 790S bilo nesto vise...

Ovo boldovano!
    Ja sam se proslog ljeta u CG uzdrzavao cijelo vrijeme, bukvalno pg-bd vozis cijelo vrijeme 6tom i to su sumanute brzine.
    A sad prije 2 sedmice sam napravio 3.000km na 1250GSA kroz Kaliforniju-Nevadu-Arizonu-Jutu, motor na 150kmh stoji, nista se ne desava.
    Multistrada ide komaaaaaaaaad bolje ali se na njoj brzina osjeca, a na GSA nista. Prelagano trocifrene brzine dok ne treba naglo da se koci ondaaa vidis i koliko si isao i da motor ima 300kg.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

6. The Following 4 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,957
    Thanks Thanks Received 
    934
    Thanked in
    376 Posts

8. The Following 2 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    752
    Thanks Thanks Received 
    614
    Thanked in
    288 Posts

Za sad bih se zadržao na gradskom ili ADV skuteru, dugo sam pauzirao od vožnje motora jer sam imao težak pad i sad bih radije skuter.
    Uzeo bih isključivo novo jer za novo ima (kakva-takva) garancija a znači mi jer nemam baš vremena da se jurim sa majstorima.
    Skuter je komprimis između mojih želja, potreba, mogućnosti, naravno motor ostaje kao opcija.

Hvala za pojasnjenje!

U tom slucaju, dao bih blagu prednost Syn i Zontesu zbog zastupnistva i servisa.
    NAS je klasa niże, a za Voge ne znam kakav je servis.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    5,184
    Thanked in
    2,185 Posts

Za Voge ti je servis u Acimic.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,957
    Thanks Thanks Received 
    934
    Thanked in
    376 Posts

Ukratko o prošloj turi.
    Dolje ispod je link sa par fotografija koje izdvojih na brzinu.
    Ducati Riders Orange County, moj klub ovamo u Kaliforniji je organizovao turu, 5 dana i 3.000km. 18 motocikala, 22 učesnika.
    Vidjećete na slikama, uglavnom Multistrade i Desert X, ali ja sam evo bio na GSA1250, još jedan GS1250, Pan Amerika1200 i Indian neki teretni.
    Ljudi koji imaju ove ostale motore su članovi kluba i pored njih posjeduju uglavnom neki Panigale/Monster ili tako nešto što je za vikend i stazu, a za svaki dan nešto ovako.

Ja imam 55.000km na mojoj Multistradi i sve sa andjelima od prvog dana i 3 dana pred put počinje neko štucanje. Ja prvog dana nisam bio siguran je li do agregata ili do trakcije jer je padala kiša neka dok sam vozio. Sjutra dan opet iiii kreće nervoza.
    Moj lokalni majstor, da mi izadje u susret makne 3 motora i uvedemo Multi, mora sva da se rastavi (2ure posla) da bi se došlo do agregata, neku grešku javlja na horizontalnom cilindru, ja trči da kupim 3 neka senzora različita, sva tri promijenimo, sastavimo motor da probamo iii opet isto.
    Zovi Ducati glavni servis u gradu (uru vožnje) oni tek za 3 sedmice imaju termin, ajde primićemo te na dijagnostiku u nadi da će mi dati više informacija o grešci, medjutim isto. Neki missfire...Motor ide kako mu kad naidje, nekad sve normalno radi i čupa ruke iz ramena, nekad trokira i na 1 cilindar nešto jedva mrda.
    Tu mi prodjoše 2 dana, jos 2 dana do polaska na put, ja javljam ekipi da odustajem.
    Njih se 5oro javlja da mi nude motore razne, ja opet odbijam, ipak je dug put, aliiiiiiii, zove me brat Nicolae, Rumun. Veli moraš, bez mnogo rasprave, dodji kod mene po motor. On je lider grupe, vodič, ja sam sweeper (potonji u grupi, sav alat je kod mene, prva pomoć, komunikacija, mapa...)
    Ja kod njega, on ima 5 motora, spremio KTM 1290SAR za mene, i eto da ga pogledamo zajedno da mi pokaže šta i kako, i ja vidim prednja nešto meka, provjerimo, ona dušiiiii. Sklonimo ga sa strane, Nicolae vozi Multi V4s Pikes Peak na turu, ostaje BMW ekipa u garaži, 2 komada K1600gt, kaže biraj hoćeš li plavi ili bijeli. Reko neću da vozim autobus, ne želim, ne volim, neću da idem Otkriva on GSA1250 sa 1.500milja, nov motor, uzmi veli ovoga, njemu mane nema.
    Tako ja 'nerado' uzeh GSA od 30k da me 5 dana glava boliii da se što ne desi.
    U 22h vozi kući 45min, spakuj se jovo na novo, podesi ručke i te sitnice, malo na spavanje iii u 5 na noge, pod tuš, i u 6 gas.

GSA je bio sjajan tih 5 dana, iako me mali vizir raznosio od vjetra, trebalo mi je malo da se naviknem. Motor je mnogo dobar, bolji motor nego moj Ducati u normalnoj voznji, u sportskoj je vec diskutabilno-vjerovatno ne. Ali brate dosadan. Makar u mom univerzumu i u osjećaju koji ja očekujem i dobijam. Od prednjeg točka, od agregata, od zvuka, ne prenosi senzaciju i osjećaj brzine kojom se krećeš.

Putovanje, američko, ja sam više navikao pa je okej. DOsta autoputa dje god da kreneš, da bi se primakao destinaciji ogromne su to daljine, pustinje, prerije. Onda se stigne do ovih nacionalnih parkova koji su kao iz filma, druga planeta, boje, reljefi, asfalt, krivine. Odmor za oči i dušu.
    Od 0mnv do 3.000mnv, provejavao je snijeg, bilo je -5c jednog jutra, a kroz pustinju i do +35, malo i neke kiše, zadnji dan skoro 1000km.
    Pogledajte slike pa me eto za 15 dana da pricamo nedje uz osvježenje

https://drive.google.com/drive/folde...Yu?usp=sharing

12. The Following 18 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,901
    Thanks Thanks Received 
    5,981
    Thanked in
    2,777 Posts

Zdravo svima, nešto razmisljam da se poslije duže pauze vratim na dva točka, za početak bih uzeo neki maxi ili adv skuter.
    E sad, isključivo nov i sa cijenom oko 5000e.
    Gledao sam (nisam probao) NAS, SYM, Zontes, Voge i sad nisam siguran u kvalitet tih brendova.
    Ako neko ima iskustva, svaki savjet je dobrodošao.

NAS i slične marke zaobilaziti u širokom luku (čim neka kompanija nema svoj sajt to je ... ajde da samo kažem sumnjivo). Nisu sve kineske marke takve, neke imaju ,,pedigre", a o njima sam ovdje https://forum.cdm.me/showthread.php?...65#post6123465 i ovdje https://forum.cdm.me/showthread.php?...74#post6123674 pisao. Iskreno, ne bih gledao ništa što je van tog spiska. Napomena: SYM nije na spisku jer nije iz Kine, a tu marku bi takođe uzeo u obzir.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    1,901
    Thanks Thanks Received 
    5,981
    Thanked in
    2,777 Posts

Hvala za pojasnjenje!

U tom slucaju, dao bih blagu prednost Syn i Zontesu zbog zastupnistva i servisa.
    NAS je klasa niże, a za Voge ne znam kakav je servis.
    Voge će servisom biti pokriven i na primorju tako da se nema problema ni sa tom markom.

Thanks Thanks Given 
    1,901
    Thanks Thanks Received 
    5,981
    Thanked in
    2,777 Posts

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    Ukratko o prošloj turi.
    Dolje ispod je link sa par fotografija koje izdvojih na brzinu.
    Ducati Riders Orange County, moj klub ovamo u Kaliforniji je organizovao turu, 5 dana i 3.000km. 18 motocikala, 22 učesnika.
    Vidjećete na slikama, uglavnom Multistrade i Desert X, ali ja sam evo bio na GSA1250, još jedan GS1250, Pan Amerika1200 i Indian neki teretni.
    Ljudi koji imaju ove ostale motore su članovi kluba i pored njih posjeduju uglavnom neki Panigale/Monster ili tako nešto što je za vikend i stazu, a za svaki dan nešto ovako.

Ja imam 55.000km na mojoj Multistradi i sve sa andjelima od prvog dana i 3 dana pred put počinje neko štucanje. Ja prvog dana nisam bio siguran je li do agregata ili do trakcije jer je padala kiša neka dok sam vozio. Sjutra dan opet iiii kreće nervoza.
    Moj lokalni majstor, da mi izadje u susret makne 3 motora i uvedemo Multi, mora sva da se rastavi (2ure posla) da bi se došlo do agregata, neku grešku javlja na horizontalnom cilindru, ja trči da kupim 3 neka senzora različita, sva tri promijenimo, sastavimo motor da probamo iii opet isto.
    Zovi Ducati glavni servis u gradu (uru vožnje) oni tek za 3 sedmice imaju termin, ajde primićemo te na dijagnostiku u nadi da će mi dati više informacija o grešci, medjutim isto. Neki missfire...Motor ide kako mu kad naidje, nekad sve normalno radi i čupa ruke iz ramena, nekad trokira i na 1 cilindar nešto jedva mrda.
    Tu mi prodjoše 2 dana, jos 2 dana do polaska na put, ja javljam ekipi da odustajem.
    Njih se 5oro javlja da mi nude motore razne, ja opet odbijam, ipak je dug put, aliiiiiiii, zove me brat Nicolae, Rumun. Veli moraš, bez mnogo rasprave, dodji kod mene po motor. On je lider grupe, vodič, ja sam sweeper (potonji u grupi, sav alat je kod mene, prva pomoć, komunikacija, mapa...)
    Ja kod njega, on ima 5 motora, spremio KTM 1290SAR za mene, i eto da ga pogledamo zajedno da mi pokaže šta i kako, i ja vidim prednja nešto meka, provjerimo, ona dušiiiii. Sklonimo ga sa strane, Nicolae vozi Multi V4s Pikes Peak na turu, ostaje BMW ekipa u garaži, 2 komada K1600gt, kaže biraj hoćeš li plavi ili bijeli. Reko neću da vozim autobus, ne želim, ne volim, neću da idem Otkriva on GSA1250 sa 1.500milja, nov motor, uzmi veli ovoga, njemu mane nema.
    Tako ja 'nerado' uzeh GSA od 30k da me 5 dana glava boliii da se što ne desi.
    U 22h vozi kući 45min, spakuj se jovo na novo, podesi ručke i te sitnice, malo na spavanje iii u 5 na noge, pod tuš, i u 6 gas.

GSA je bio sjajan tih 5 dana, iako me mali vizir raznosio od vjetra, trebalo mi je malo da se naviknem. Motor je mnogo dobar, bolji motor nego moj Ducati u normalnoj voznji, u sportskoj je vec diskutabilno-vjerovatno ne. Ali brate dosadan. Makar u mom univerzumu i u osjećaju koji ja očekujem i dobijam. Od prednjeg točka, od agregata, od zvuka, ne prenosi senzaciju i osjećaj brzine kojom se krećeš.

Putovanje, američko, ja sam više navikao pa je okej. DOsta autoputa dje god da kreneš, da bi se primakao destinaciji ogromne su to daljine, pustinje, prerije. Onda se stigne do ovih nacionalnih parkova koji su kao iz filma, druga planeta, boje, reljefi, asfalt, krivine. Odmor za oči i dušu.
    Od 0mnv do 3.000mnv, provejavao je snijeg, bilo je -5c jednog jutra, a kroz pustinju i do +35, malo i neke kiše, zadnji dan skoro 1000km.
    Pogledajte slike pa me eto za 15 dana da pricamo nedje uz osvježenje

https://drive.google.com/drive/folde...Yu?usp=sharing
    Ukratko, motocikl je toliko savršen da je nekima (takvi su rijetki, a ja sam među njima) dosadan.

16. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,957
    Thanks Thanks Received 
    934
    Thanked in
    376 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ukratko, motocikl je toliko savršen da je nekima (takvi su rijetki, a ja sam među njima) dosadan.

A Wulfy, neka što mi je 1250 dosadan (ipak je to 40god star motor), nego sam vozio, na ovoj turi, Multi V4 Pikes Peak.
    Full Akrapovic, ecu tune...to valjda ide na 180ks. E pa i ona je tolikooooooooooo dobra da...da gubi neki smisao aliiii Dukati V4 uspijeva da održi draž.
    Opet kad razmislim, taj zvuk, agregat koji vrišti do 12k, savršen menjač, isti agregat koji je skoro pa bez vibracija u normalnim obrtajima... Nevjerovatno kako je precizan motor, lako prebacuje težište, drži liniju iiii mnogo je udobnija od mojih očekivanja. Ali nije ni blizu zverke kao sto je Multistrada 1200/1260.
    Ovi novi motori su svi ispeglani perfektno i opremljeni sistemima koji ih čine mnogo lakšim za vožnju nego što bi čoek pretpostavio.
    Jedan od razloga zbog kojeg sam kupio i volio KTM Adv 950s je zato sto je zvučao brutalno, nudio taj osjecaj žestine kakav samo ozbiljni karakteri imaju. Zato sam ga i prodao. Nedje sam osjećao da mi je svaki prelazak sa Ducatija sa svim sistemima na njega bez ištaaa, rizik da se sprcnem.
    U Podgorici imam 990R koji je još gori, brži, ludji i bez ikakvog sistema i tamo bih se sigurno nedje zalijepio vrlo brzo, s obzirom kakvi su uslovi u saobracaju kod nas (5 put gori/teži nego u americi), ali 15 minuta sa njim je kao 15 dana na GSu. E da, rentao sam u CG GSa da vozim po gradu i do mora-po asfaltu, a 990R je bio parkiran

18. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Hvala svima na odgovorima, izbor sam sveo na Zontes 125D ili Voge Sr1ADV, ovih dana ću otići da ih uživo pogledam i brzih dana da se počne vozit

20. The Following 2 Users Say Thank You to achillescg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,901
    Thanks Thanks Received 
    5,981
    Thanked in
    2,777 Posts

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    A Wulfy, neka što mi je 1250 dosadan (ipak je to 40god star motor), nego sam vozio, na ovoj turi, Multi V4 Pikes Peak.
    Full Akrapovic, ecu tune...to valjda ide na 180ks. E pa i ona je tolikooooooooooo dobra da...da gubi neki smisao aliiii Dukati V4 uspijeva da održi draž.
    Opet kad razmislim, taj zvuk, agregat koji vrišti do 12k, savršen menjač, isti agregat koji je skoro pa bez vibracija u normalnim obrtajima... Nevjerovatno kako je precizan motor, lako prebacuje težište, drži liniju iiii mnogo je udobnija od mojih očekivanja. Ali nije ni blizu zverke kao sto je Multistrada 1200/1260.
    Ovi novi motori su svi ispeglani perfektno i opremljeni sistemima koji ih čine mnogo lakšim za vožnju nego što bi čoek pretpostavio.
    Jedan od razloga zbog kojeg sam kupio i volio KTM Adv 950s je zato sto je zvučao brutalno, nudio taj osjecaj žestine kakav samo ozbiljni karakteri imaju. Zato sam ga i prodao. Nedje sam osjećao da mi je svaki prelazak sa Ducatija sa svim sistemima na njega bez ištaaa, rizik da se sprcnem.
    U Podgorici imam 990R koji je još gori, brži, ludji i bez ikakvog sistema i tamo bih se sigurno nedje zalijepio vrlo brzo, s obzirom kakvi su uslovi u saobracaju kod nas (5 put gori/teži nego u americi), ali 15 minuta sa njim je kao 15 dana na GSu. E da, rentao sam u CG GSa da vozim po gradu i do mora-po asfaltu, a 990R je bio parkiran
    Što, opet, nije loše, jednostavno, nema dovoljne baze kupaca za automobile/motocikle ,,sa karakterom", sve više se traži efikasniji prevoz od tačke A do tačke B (zato tolika popularnost maksi skutera iako koštaju više nego ,,pravi motocikli") i motocikli da bi opstali (na jedinom merodavnom kantaru - tržištu) se moraju tome prilagođavati. GS se usavršio u tome, a ostali se, naravno, pokušavaju približiti ,,kralju". Dakle, ništa sporno, npr. meni je najzabavniji motocikl kojeg sam ikada vozio Husqvarna 701 Enduro, ali ja (i pored toga) nisam kupac tog motocikala (ne mogu da ga priuštitim jer to nikako ne može biti jedini motocikl). Ja sam vozio GS-a prve generacije sa vodenim hlađenjem, napravio u cugu oko 400 km, a imao sam osjećaj, tu lokalno, od kuće do omiljenog kafića u gradu se provozao.

Thanks Thanks Given 
    167
    Thanks Thanks Received 
    608
    Thanked in
    331 Posts

Hvala svima na odgovorima, izbor sam sveo na Zontes 125D ili Voge Sr1ADV, ovih dana ću otići da ih uživo pogledam i brzih dana da se počne vozit

Prvo moras da odlucis za sta ti treba motor, jer motor se kupuje po potrebu, ako ces od tacke a do tacke b ne kupujes npr Harly nego skuter, prvo moras to da rascistis, a smatram da je 125cc malo kako god da ga koristis jer ce brzo da ti dosadi, ako je vec zontes bolje gledaj 350D ili 368D/M/K...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

23. The Following User Says Thank You to Majx For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,957
    Thanks Thanks Received 
    934
    Thanked in
    376 Posts

https://www.instagram.com/p/DKRqredI...RlODBiNWFlZA==

Trening bezbjedne voznje ce biti organizovan zadnjeg vikenda juna 27-29.
    Cijena je 150e, 1. dan je teorija, 2. dan je prakticni dio

Vidimo se tamo

25. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Page 121 of 121 FirstFirst ... 2171111117118119120121

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks