Ukratko o prošloj turi.
Dolje ispod je link sa par fotografija koje izdvojih na brzinu.
Ducati Riders Orange County, moj klub ovamo u Kaliforniji je organizovao turu, 5 dana i 3.000km. 18 motocikala, 22 učesnika.
Vidjećete na slikama, uglavnom Multistrade i Desert X, ali ja sam evo bio na GSA1250, još jedan GS1250, Pan Amerika1200 i Indian neki teretni.
Ljudi koji imaju ove ostale motore su članovi kluba i pored njih posjeduju uglavnom neki Panigale/Monster ili tako nešto što je za vikend i stazu, a za svaki dan nešto ovako.
Ja imam 55.000km na mojoj Multistradi i sve sa andjelima od prvog dana i 3 dana pred put počinje neko štucanje. Ja prvog dana nisam bio siguran je li do agregata ili do trakcije jer je padala kiša neka dok sam vozio. Sjutra dan opet iiii kreće nervoza.
Moj lokalni majstor, da mi izadje u susret makne 3 motora i uvedemo Multi, mora sva da se rastavi (2ure posla) da bi se došlo do agregata, neku grešku javlja na horizontalnom cilindru, ja trči da kupim 3 neka senzora različita, sva tri promijenimo, sastavimo motor da probamo iii opet isto.
Zovi Ducati glavni servis u gradu (uru vožnje) oni tek za 3 sedmice imaju termin, ajde primićemo te na dijagnostiku u nadi da će mi dati više informacija o grešci, medjutim isto. Neki missfire...Motor ide kako mu kad naidje, nekad sve normalno radi i čupa ruke iz ramena, nekad trokira i na 1 cilindar nešto jedva mrda.
Tu mi prodjoše 2 dana, jos 2 dana do polaska na put, ja javljam ekipi da odustajem.
Njih se 5oro javlja da mi nude motore razne, ja opet odbijam, ipak je dug put, aliiiiiiii, zove me brat Nicolae, Rumun. Veli moraš, bez mnogo rasprave, dodji kod mene po motor. On je lider grupe, vodič, ja sam sweeper (potonji u grupi, sav alat je kod mene, prva pomoć, komunikacija, mapa...)
Ja kod njega, on ima 5 motora, spremio KTM 1290SAR za mene, i eto da ga pogledamo zajedno da mi pokaže šta i kako, i ja vidim prednja nešto meka, provjerimo, ona dušiiiii. Sklonimo ga sa strane, Nicolae vozi Multi V4s Pikes Peak na turu, ostaje BMW ekipa u garaži, 2 komada K1600gt, kaže biraj hoćeš li plavi ili bijeli. Reko neću da vozim autobus, ne želim, ne volim, neću da idem

Otkriva on GSA1250 sa 1.500milja, nov motor, uzmi veli ovoga, njemu mane nema.
Tako ja 'nerado' uzeh GSA od 30k da me 5 dana glava boliii da se što ne desi.
U 22h vozi kući 45min, spakuj se jovo na novo, podesi ručke i te sitnice, malo na spavanje iii u 5 na noge, pod tuš, i u 6 gas.
GSA je bio sjajan tih 5 dana, iako me mali vizir raznosio od vjetra, trebalo mi je malo da se naviknem. Motor je mnogo dobar, bolji motor nego moj Ducati u normalnoj voznji, u sportskoj je vec diskutabilno-vjerovatno ne. Ali brate dosadan. Makar u mom univerzumu i u osjećaju koji ja očekujem i dobijam. Od prednjeg točka, od agregata, od zvuka, ne prenosi senzaciju i osjećaj brzine kojom se krećeš.
Putovanje, američko, ja sam više navikao pa je okej. DOsta autoputa dje god da kreneš, da bi se primakao destinaciji ogromne su to daljine, pustinje, prerije. Onda se stigne do ovih nacionalnih parkova koji su kao iz filma, druga planeta, boje, reljefi, asfalt, krivine. Odmor za oči i dušu.
Od 0mnv do 3.000mnv, provejavao je snijeg, bilo je -5c jednog jutra, a kroz pustinju i do +35, malo i neke kiše, zadnji dan skoro 1000km.
Pogledajte slike pa me eto za 15 dana da pricamo nedje uz osvježenje
https://drive.google.com/drive/folde...Yu?usp=sharing
Bookmarks