Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 60

Thread: Ruteri [zbirna tema]

  1. #26
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Far away from here
    Posts
    3,697
    Rep Power
    17578

    Default

    Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Pomoc

    Moze ko da mi pomogne oko DAP-1360 N range Extendera. Imam ovaj nesretni ZTE ZXV10 H201L, kako ga prozvaste (ne)seserom.


    Zelio bih da mi radi u Repeater rezimu, je li ko radio sa istim? Nece preko WPS-a (mada i do ZTEa je nesto), nece rucno, nece da mu dodijeli IP adresu, barem nece normalnu IP, nece da ije i pije, ma nista.
    Bilo kakav Range Extender da pokusas upariti sa ZTE vise jada no rjesenja. Stavi iza ZTE neki wifi ruter (linksys wrt54, netgear, asus), iskljuci wireless na ZTE, upari Range extender sa novim wifi ruterom, i onda mozes da osjetis malo manje previranja po stomaku zbog muke sa wirelessom.
    Jedino se moram ograditi da dlinkove range extendere nisam probao.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

  2. #27
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Pomoc

    Moze ko da mi pomogne oko DAP-1360 N range Extendera. Imam ovaj nesretni ZTE ZXV10 H201L, kako ga prozvaste (ne)seserom.


    Zelio bih da mi radi u Repeater rezimu, je li ko radio sa istim? Nece preko WPS-a (mada i do ZTEa je nesto), nece rucno, nece da mu dodijeli IP adresu, barem nece normalnu IP, nece da ije i pije, ma nista.
    Repeater moze da radi sa upaljenim ili ugašenim dhcp-om, ako je ugašen zte mu ne dodijeljuje ip. Napiši lijepo šta si i kako podešavao pa da vidimo što neće

  3. #28
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    White Sandy Beach
    Posts
    7,391
    Rep Power
    36064

    Default

    Ok, sad cu sa slikama sve da pokazem sto mi je i kako mi je. Nadam se da necu imat previse razvucen post.
    Radio sam ono sto sam nalazio po internetu.

    Prikacim lan kab (ili ethernet kako vi zovete) na laptop. U Network connections, udjem u Locar Area connection, IPv4, Use The following IP autimatically, ukucam
    IP address: 192.168.0.10
    Subnet: 255.255.255.0
    OK OK

    U browseru ukucam 192.168.0.50, neki put nece (ali evo sad dok ovo kucam i sve ponovo radim, hoce) da otvori, nego ruteru pristupam sa http://dlinkapXXXX(4 zadnje cifre sa MAC adrese).

    E sada sledeci korak najvjerovatnije radim pogresno,

    U LAN setup stavim ovo sve:





    Neke kombinacije sam radio u DHCP Server Settings, ali mi nije uspjelo.


    Drugi dio sve odradim ovako otprilike:



    Poslije kad to sve sacuvam i rebootujem vratim se u locar area connection, i vratim sve kako je bilo, kliknem na radio button Obtain An IP Address automatically
    Last edited by St.Dzonny; 04-07-15 at 13:44.

  4. #29
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    White Sandy Beach
    Posts
    7,391
    Rep Power
    36064

    Default

    Enivan enibadi?

  5. #30
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    White Sandy Beach
    Posts
    7,391
    Rep Power
    36064

    Default

    Sada mi sa ovakvim podesavanjima kao pokazuje da ima interneta, ali ne otvara nista.






    za ova podesavanja:




    U Associated devices na stranici ZTE-a mi se pojavljuje, cini se, ispravna IP adresa, 192.168.1.102



    Sto bi preporucili da ispravim?
    Da li da stavim neku drugu enkripciju, WEP npr,
    Transmiting power na manje od 100%???

  6. #31
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    White Sandy Beach
    Posts
    7,391
    Rep Power
    36064

    Default

    I sad mi se na ZTE-u:
    Network-WLAN-Associated Devices ne pojavljuje vise IP adresa od d-LINKa

    A sa WirelessNetView mi ovo pokazuje:



    Prvi je D-LINK, a drugi ZTE, ka sto sam stavio umjesto MAC adresa
    Last edited by St.Dzonny; 06-07-15 at 21:55.

  7. #32
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Podgorica
    Posts
    1,142
    Rep Power
    8738

    Default

    Probao sam na zte ruter da ugasim wifi, a da upalim na d-link 652 koji imam uz ovaj prvi, da bi aktivirao guest wifi na d-link i nisam uspio...Moze li se to odradit i sto treba jos podesit ako moze?

  8. #33
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by St.Dzonny View Post
    Enivan enibadi?
    Imas dva uredjaja 192.168.1.xxx i 192.168.0.xxx zasto si podesio da Dlink dodijeljuje ip iz ZTE-ovog opsega
    Ako sam dobro shvatio ti ih vezes preko kabla, ako je tako ugasi dhcp na dlinku i podesi mu wan umjesto lana, znaci prva slika dhcp ugasi nadji podesavanja za wan
    Imas na drugoj slici dugme survey, ono sluzi da skeniras lokalne wifi uredjaje i da prosiris wifi mrezu bez ethernet kabla izmedju ta dva uredjaja

    nemam sad vremena da pisem, probaj da konfigurises opet tu sam veceras da provjerim sta si uradio

  9. #34
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by zoster View Post
    Probao sam na zte ruter da ugasim wifi, a da upalim na d-link 652 koji imam uz ovaj prvi, da bi aktivirao guest wifi na d-link i nisam uspio...Moze li se to odradit i sto treba jos podesit ako moze?
    Nista te ne razumijem, ne mozes da aktiviras guset wifi na d-linku 652 ? Kakve veze ima ZTE ?

  10. #35
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,898
    Rep Power
    1127592

    Default

    Gdje je na raspalom ZTE ruteru opcija za WPS!??

    Mislim na podesavanja na stranici rutera, na samom ruteru nema nista, koliko ja znam...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  11. #36
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Gdje je na raspalom ZTE ruteru opcija za WPS!??

    Mislim na podesavanja na stranici rutera, na samom ruteru nema nista, koliko ja znam...
    Za šta će ti podešavanja za WPS, imaš sa strane dugme za wps

  12. #37
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,898
    Rep Power
    1127592

    Default

    Ocu da ga trajno 'disable'-ujem.
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  13. #38
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ocu da ga trajno 'disable'-ujem.
    Na ruteru postoji "stranica" koja se odnosi na wps podesavalja, nije prikazana nigdje u "meniju" kao i neke druge nije jedina, tako nema svrhe da je trazis ali da bi do nje dosao moras da kreiras ispravan zahtjev kako bi bila prikazana i kako bi ucitala postojece vrijednosti odredjenih parametara, ne mogu sad tacno da se sjetim kako je tacan naziv nesto net_wps_wlan.gch ili sl. kad dodjem kuci pogledacu pa ti javljam a ti se dalje snadji
    Last edited by Vido89; 20-07-15 at 18:44.

  14. #39
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,898
    Rep Power
    1127592

    Default

    Vazi, zahvaljujem i cekam dalji odgovor...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  15. #40
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Vazi, zahvaljujem i cekam dalji odgovor...
    Ovu su fajlovi vezani za wps wlan_wps_gch.gch, net_wlan_wps_t.gch, net_wlan_wps_js.gch

  16. #41
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Ja ne znam šta je sa ovima iz T-coma, na uređajima ZTE V2 aktivirali su dodatni wifi SSID2 sa imenom TelekomWiFi a lozinka je podijelidozivljaj
    Edit: I sta mene sprijecava da se ulogujem i dozvolim internet konekciju za SSID2 ? Da Vidim lozinku od SSID1, wan podatke .... Ne može bolje od ovoga
    Last edited by Vido89; 22-07-15 at 17:07.

  17. #42
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Mandalay
    Posts
    10,025
    Rep Power
    71052

    Default

    To su i meni uradili poslije mog poziva i prijave problema da mi sjecka slika na extra tv. Veli gospoJa nadaleko cuvena Šarlota, "rijesila sam vas problem"
    Kad gledam kasnije jos jedan wifi. I ne bi mi smetalo da jedan wifi ne ometa drugi
    Who let the dogs out

  18. #43
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by BlackVelvet View Post
    To su i meni uradili poslije mog poziva i prijave problema da mi sjecka slika na extra tv. Veli gospoJa nadaleko cuvena Šarlota, "rijesila sam vas problem"
    Kad gledam kasnije jos jedan wifi. I ne bi mi smetalo da jedan wifi ne ometa drugi
    Obadva su na istom kanalu tako da ne ometaju jedan drugi, widim da su napravili novu wan konekciju community vjerovatno nas očekuje neki novi servis, ili su administrator odlučili da omoguće sebi internet na bilo kom mijestu

  19. #44
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2,410
    Rep Power
    3558

    Default

    Treba mi jedan ruter za citavu zgradu na 5 spratova. U osnovi je nekih 150 m2. Maksimalno moze biti povezano do 40 uredjaja u jednom momentu...

    Isto tako mi treba ruter za firmu, i trebalo bi da pokriva nekih 1500 m2 (50m*30m)...

    Ponuda je velika, ali ne znam sta valja a sta ne, tako da ako neko ima iskustva s nekim dobrim ruterom, molim da predlozite...

  20. #45
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    3,943
    Rep Power
    64938

    Default

    Već ti je odgovoreno na isto pitanje na drugom mjestu.

    Послато са Lenovo A536 користећи Тапаток 2

  21. #46
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by Brent1986 View Post
    Treba mi jedan ruter za citavu zgradu na 5 spratova. U osnovi je nekih 150 m2. Maksimalno moze biti povezano do 40 uredjaja u jednom momentu...

    Isto tako mi treba ruter za firmu, i trebalo bi da pokriva nekih 1500 m2 (50m*30m)...

    Ponuda je velika, ali ne znam sta valja a sta ne, tako da ako neko ima iskustva s nekim dobrim ruterom, molim da predlozite...
    5 spratova nema šanse da pokriješ sa jednim ruterom, ako takva ušteda mora da se ostvari otiđi kupi "bilo koji" ruter možeš recimo TP Link, po mogućnosti sa 3 antene mada nema prevelike razlike od onog sa dvije, to je nekih 50-tak evra, postavi ga u sami centar pa koliko dobaci dobaci

  22. #47
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,898
    Rep Power
    1127592

    Default

    Quote Originally Posted by Vido89 View Post
    Ovu su fajlovi vezani za wps wlan_wps_gch.gch, net_wlan_wps_t.gch, net_wlan_wps_js.gch
    Slaba vajda ovoga (meni). Ne kapiram nista...
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  23. #48
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Niksic
    Posts
    233
    Rep Power
    15611

    Default

    Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Slaba vajda ovoga (meni). Ne kapiram nista...
    http://192.168.1.254/wlan_wps_gch.gch , http://192.168.1.254/net_wlan_wps_t.gch i na kraju http://192.168.1.254/net_wlan_wps_t.gch e sad zahtijev saljes na http://192.168.1.254/getpage.gch?pid=10xx

  24. #49
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    199
    Rep Power
    71

    Default

    I mene zanima da udjem na podesavanja wps-a u ruteru. Probah ovo, i ne moze. Ruter je ZTE ZXV10 H201L.

    Jedva poslato !

  25. #50
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    199
    Rep Power
    71

    Default



    Jedva poslato !

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. P: ADSL i WIRELESS ruteri
    By Block in forum Ostali oglasi
    Replies: 2
    Last Post: 28-01-14, 14:55
  2. Prodajem t comovi wirles ruteri
    By nenodrs in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 0
    Last Post: 05-03-13, 13:54
  3. SpeedTouch i Pirelli ruteri u 1 = Pomoc
    By xyRox in forum Internet
    Replies: 2
    Last Post: 10-01-13, 18:35
  4. Info D-Link ADSL WIFI ruteri
    By DJuzla in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-12, 08:31

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •