Stigla je na PS Plus u besplatne igre za decembar It takes two. Mislim da je ta igra proglašena za najbolju za 2022. godinu.
Ukratko, remek-djelo. Mora se igrati u dvoje, jedino je tako moguće, idealno sa đetetom. Jako poučna, edukativna, zanimljiva i za starije i mlađe, tehnički besprekorna. Prešli smo je skoro do kraja, ni naaaajmanji bag niđe nije bio u čitavoj igri. Ima 7 chaptera, od kojih će vam svaki uzet po 2-3 sata, tako da potraje dok se pređe sve.
Možda izgleda ovako blesavo na sliku, ali sve je samo ne blesava, mnogo dobra ideja i pričaPreporučujem toplo za decembar i praznike.
![]()
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Bravo kolega,savrsena igrica. Ja sam je presao sa djecom na 100%,bila je besplatna na EA play,i kako mi je on istekao nisam mogao da igram. Djeca je zovu"djecak i djevojcica" hahaha zbog lutkica koji se upravlja,morao sam da kupim zaseban nalog da bi opet igrali i ako vec jesu po jo zna koji put.
Takodje slatka preporuka.
Ja sam je prešao sa sinom, bješe mu nepunih 5 godina tada. Nevjerovatna igra, priča sjajna, a tek nivoi kako su osmišljeni i kako budi djeci logiku je tek priča za sebe.Budi i emocije djetetu dok objašnjavaš priču, šta je za cilj da postignemo, tačno se vidi da ga i gura to da ide naprijed i odradi zadatak, ma čisti dijamant je igra!
Takođe za preporuku je i Sackboy, nije tako kvalitetatan naslov kao It Takes Two ali isto zabavna igra skroz, "obrnuli" smo i nju sa zadovoljstvom.![]()
Last edited by BiTrAtE; 05-12-24 at 08:42.
To samo na Soniju ima?
Sent from my phone
Ne, vidim ima i na PC, XBox...
@Bitrate, tako jeJa prevodim malom, to je jedina igrica đe nije tražio da skipujemo dijaloge... Ako počnete da igrate nikad ne preskačite dijaloge. bilo kakve, svi imaju svoju svrhu.
Baš razvija logiku, nekad i ako znam što treba da radim da riješim neku zagonetku vrtim se onuda okolo i puštam klinca da sam zaključi pa i ako traje... Ali ono glavno, kakva priča o životu, o dvoje ljudi, o međuljudskim odnosima, razumijevanju...
Baš su rijetke ovakve igre, em što je tehnički perfektna em što ima jaku pozadinu.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Na svim platformama ima.
PS: Preteče me kolega![]()
Last edited by BiTrAtE; 06-12-24 at 09:14.
Može li se igrati na ultrabook-u poslovnom, ili ipak treba neka bolja mašina. Intel(R) Iris(R) Xe je grafička, ostale spec su više nego dovoljne.
Ima li koliko igara za 4+ godine, ili da čekam još godinu dvije.
#fakenews
Unravel Two, igrali dijete i ja kad je imala 6-7, mislim da možeš bez problema za 4+. Lijepa igra, isto logički platformer kao It Takes Two (usput još jedan glas i za It Takes Two od mene, to na smjenu igramo žena, dijete i ja).
Ne znam za taj uzrast što još može udvoje - Overcooked 1 i 2 možda? Mi smo samo Overcooked 2 igrali. Imaš Trine serijal koji je pravljen da se igra udvoje, ali to je već akcioni platformer i ima monstruma, kostura, aždaja i slično.
Last edited by To Madeira; 06-12-24 at 10:28.
Unravel Two je malo teža čini mi se, znam da mi mali nije bio oduševljen kad smo počeli bili mada dobro me napomenu, dvije godine je prošlo, probaćemo opet.Inače odlična igra takođe (Unravel Two može u co-op, prvi dio je singleplay). Takođe je prešao sa 5 godina Astro's Playroom, isto fantastična Sony-eva free igra koja je u suštini demonstracija šta sve može DualSense gamepad, obavezno probati. Sad je izašao i drugi dio Astro Bot koja nam je na čekanju.
Inače nisu co-op ali za djecu su prva liga.
Znači da se ponovo Sony trguje![]()
#fakenews
Idem logikom da je bolje da mu omogućim da igra sa 3-4 metra u veliki ekran lijepe i logičke igre nego da bleji u tablet ili telefon. Ko je uspio da djecu podigne u ovo digitalno vrijeme bez oboje, svaka čast, poštujem.![]()
Satisfakcija mi je i što smo uspjeli da mu telefon i tablet, skrolovanje i slično bude skroz nezanimljivo.
Last edited by BiTrAtE; 06-12-24 at 11:04.
Za manju djecu Lego serijali, ima svega i svačega. Za malo starije - serijal Trine, mogu troje da igraju. Odlični
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Indiana Jones, bruka kako igra izgleda.
Kao film.
Ali je baš zahtjevna.
Praznici su, idealno vrijeme da se ne ide na posao i ignorišu familija i vrlo malobrojni prijatelji. Upalih sinoć da gledam Svjetsko prvenstvo u pikadu ne bih li i ja ispratio taj fenomen koji je zapalio svijet. Uvijek mi je fascinantan prvi dodir sa novom, popularnom i aktuelnom igrom/sportom/zabavom jer to je prije svega mini-univerzum za sebe: počevši od pravila, samog jezika i pojmova igre, likova i aktera koji tu prolaze, avetne i pjane publike koju vidiš i čuješ kroz TV, i čega sve još ne, pa mi je tako bilo i sa pikadom. Podsjetilo me na doba od prije ~ 20 godina kad je poker isto tako zapalio svijet, a svako preko noći znao što je small blind i ko su viđenije poker glave. Kad pikado dobije svoje "Rounders"-e tad ćemo znati da se probio u pop-kulturni mejnstrim.
U stvari, to podsjećanje na poker me asociralo na drugu vrstu igara s drugom vrstom karata za koju sam čuo onako usput, ali dovoljno da shvatim da je to zapalilo drugu vrstu publike i da se o njoj priča i govori kao o najboljoj stvari koja se pojavila u skorije vrijeme, a stigla su i priznanja o zavisnosti kakvu može da izazove samo prava i najbolja vrsta ludila poput klikanja na samo još jedan turn u 4X igri ili još jedan "continue" na Menadžeru ili samo još jedan pad blokova na Tetrisu ili samo još jedan pokušaj kroz Hades. Kad takva priča naleti na pravu metu (mene) i staru paljevinu za sve i svašta (opet mene), teško je odoljeti i ne probati. Da vidimo onda je li Balatro zaslužio svoj hajp?
Iznenadio sam se kad sam vidio da ima i Android verzija jer mi je taman odgovaralo da probam na tabletu sa, uh, pozajmljenom verzijom sa interneta prije nego li odlučim da je kupim kad uleti na neko sniženje.
Poker je u igri samo okvirna mehanika, služi da "opravda" bodovanje i sklapanje ruke i tu neke sličnosti i prestaju. Umjesto sastavljanja parova ili kente u boji, jednako je moglo biti i nešto deseto, ovdje je to iskorišteno da bi igračima bilo intuitivno da sastavljaju ruke na prirodan način i tako skupljaju bodove potrebne za prelazak iz runde u rundu. U stvari, suština igre je sastavljanje špila, modifikovanje karata, pojačavanje pojedinačnih ruka i pojačavanje i mijenanje svega što je ovome koji je napravio igru moglo da padne na pamet. Mogao bih detaljnije o tome, ali mislim da je em suvoparno za objašnjavanje em ih ima toliko da ih je teško i pobrojati, a ne i objasniti. Džokeri su glavna stvar u igri, nešto kao "aktivan" i trenutan buff ili istovremeni buff i debuff, ima ih 150 ukupno i nisam ni blizu da otključam svaki, pa tarot karte i karte planeta koje služe uglavnom za trajne promjene običnih karata, kupovina trajnih bonusa koji traju tokom jednog run-a, i tako dalje. Nema protivnika, igra se protiv zadatog high score-a kojeg treba nadmašiti u svakoj partiji, a tri partije čine level, s tim što svaki level (u igri nazvan "ante", ne bi li se zadržala poker paralela) ima kraljicu koja vam daje pogibeljne penale: npr. sve karte su licem dolje, ili možeš da igraš samo jednu ruku, ili ti se boduje samo ruka s kojom prvi put dobiješ bodove itd.
Najbolje bi bilo plastično opisati - prvu pobjedu sam ostvario tako što mi je špil imao 60 karata umjesto početnih 52 i skoro sve su bile krste jer sam pomoću tarot karata žestoko mijenjao sve boje u krstu, a to sam radio jer mi jedan od ranih džokera favorizovao i krste i običan fleš (a svaki pokeraš zna da je fleš najoptimalniji za sklopiti, doduše ne nužno i ovoj igri), a zahvaljujući drugim džokerima i tarotima imao sam u špilu 7-8 kečeva, 6-7 kraljeva, pojačano bodovanje fleša i fleš fula (ovo naravno ne postoji u normalnim kartama, ali postoji u Balatru) i ko zna što još. Glavna fora i suština je skupiti prave džokere i nasložiti njihove bonuse kako treba, ali uz pažljivo planiranje unaprijed i adekvatno skaliranje. Godine igranja FTL-a (a o njemu poseban post drugom prilikom, zaslužio je) nauče čovjeka da se pripremi za posljednju kraljicu još od prve runde i da igra sa onim što mu igra daje umjesto čekanja na stvari koje nikad neće doći.
Dok sam vrlo srećno i uzbuđeno sve to prepričavao supruzi tiho je rekla "Jesi li se zarazio jesi" uz blagi "greote od momka" osmjeh, a bogami i pomalo tiho opsovala jer nije prvi put da vidi kako izmičem kontroli. Prepričavanje Balatro partije je skoro isto kao prepričavanje odigrane ruke u Lori, Preferansu ili što već volite da kartate s društvom. Samo što u ovom slučaju prepričavate sami sebi u tri ujutro dok tiho odlazite u ludilo. Ne žalim se, konstatujem.
Prema tome (šta da vam kažem?), morao bih konstatovati da je pomama sasvim na mjestu i da igra vrijedi. Koliko vidim, Balatro sasvim fino gura i bez snimanja filma o njemu (milioni ga kupili, 200k ljudi registrovano na subreddit-u da prepričava svoje pobjede i krahove, 40k ljudi igralo za Novu godinu umjesto da su izašli u provod, što pozdravljam). Mada, moram reći da bih rado gledao Malkovicha i Nortona i Damona kako igraju Balatro umjesto Hold'em-a u nastavku. Ili mogli makar taj pikado, a?
Last edited by To Madeira; 03-01-25 at 18:31.
Ako igra ko sniper elite multiplay,glasnite se.
Ima nas oko 15 umrezenih iz ExYu,rika se chini
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
↯↯Teško je srati,i imati iluzije↯↯
Ima li nekakava berza, facebook grupa ili bilo kakva platforma polovnih igara u CG?
Konkretno, treba mi Crash N Sane Trilogy za PS4, ali bi svakako bilo lijepo vidjet šta sve ima na "meniju"![]()
Forever young, i want to be forever young
Max Payne 3, na Rog Ally. Lijepo sjecanje.
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Imam jedno pitanje. Vidim da je RDR2 na akciji na steam-u trenutno ali da bi se isti igrao neophodno je linkovati Rockstar nalog sa steam-om. Pošto mi je steam na Crnu Goru a na Rockstar games naravno nema Crne Gore zna li ko hoće li mi raditi linkovanje ako stavim neku drugu državu na Rockstar?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks